σύνδεση

Ο Δημητράς μήνυσε και την Athens Review of Books

Ο Δημητράς μήνυσε και την Athens Review of Books

 

 

Ο μισαλλόδοξος Εθνικός Μηνυτής Παναγιώτης-Δημητράς-με-τις-πολλές-ΜΚΟ-παράγκες μήνυσε τον διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη, γιατί με δύο άρθρα του υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου των συγγραφέων Σώτης Τριανταφύλλου, Λώρης Κέζα και Τάκη Θεοδωρόπουλου. Όπως γράφει στη μήνυσή του:

«Στο επίδικο πρόσφατο άρθρο γίνεται υβριστική έως συκοφαντική επίθεση εναντίον των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται κάποιες από τις 200+ δικογραφίες [που σχηματίστηκαν ύστερα από μηνύσεις του Δημητρά] και εναντίον του Παναγιώτη Δημητρά η οποία ξεπερνά τα ανεκτά όρια μιας έστω οξύτατης κριτικής. Είναι εμφανές πως ο εγκαλούμενος διαφωνεί με την παραπομπή σε δίκη της Σώτης Τριανταφύλλου και το σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος του Τάκη Θεοδωρόπουλου και της Λώρης Κέζα για ρατσιστικά ισλαμοφοβικά άρθρα τους

Στα δύο άρθρα που υπέγραφε ο Μ. Βασιλάκης, ισχυριζόταν ότι η εισαγγελέας Καλλιρρόη Ντάικου παρανομεί[1] διώκοντας την Σ. Τριανταφύλλου και την Λ. Κέζα, όπως και η εισαγγελέας Βασιλική Χαλβά διώκοντας τον Τάκη Θεοδωρόπουλο[2]. Οι μηνύσεις αυτές του Δημητρά υποβλήθηκαν στις 11.2.2017 ενώπιον της «Κυρίας Ελένης Τουλουπάκη, Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών». Σ’ αυτή τη θέση δόθηκε η ευκαιρία να αναγνωριστούν τα ταλέντα τής εν λόγω εισαγγελέως, που κατέληξε «Εισαγγελέας Διαφθοράς» [sic], όπως την αποκαλούν οι πάντες. Στο μεταξύ, η μεν Σώτη Τριανταφύλλου αθωώθηκε, οι δε δικογραφίες για την Λώρη Κέζα και τον Τάκη Θεοδωρόπουλο τέθηκαν στο αρχείο. Δηλαδή και οι τρεις τους οποίους υπερασπίστηκε η Athens Review of Books απαλλάχθηκαν.

Ωστόσο, σε μια επίδειξη Ευθυκρισίας και πνεύματος συνεργασίας με τον Δημητρά, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ματθαίος Μακάκος παρέπεμψε σε δίκη τον Μ. Βασιλάκη, την οποία εχαρακτήρισε «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ». Ο Εθνικός Μηνυτής όμως δεν επείγεται, αλλά ζήτησε –και αυτοί του έδωσαν– τρεις (3) αναβολές (στις 21.12.2018, 14.6.2019, 29.10.2019), ενώ την τρίτη αλλά και την τέταρτη φορά (3.2.2020) οι συνεργοί του, στην εισαγγελία, γνωρίζοντας ότι θα αντιδράσουμε έντονα, σκανδαλωδώς μεθόδευσαν την ματαίωση της δίκης «λόγω ωραρίου» βάζοντάς την τελευταία στο πινάκιο, παρά τις αντιρρήσεις μας. Τελικώς η δίκη, κατόπιν έντονων προφορικών και γραπτών διαμαρτυριών μας θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ ο Δημητράς εμήνυσε τον τέως πρωθυπουργό Σαμαρά, τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, τον Βαγγέλη Μαρινάκη (γιατί κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού άσκησαν ρατσισμό κατά του Ιβάν Σαββίδη αποκαλώντας τον «Ρώσο» (που είναι), αλλά ο Μαρινάκης δεν τους είχε βάλει προληπτικώς φίμωτρα που να λειτουργούν αυτομάτως με τηλεκοτρόλ), όλως δε προσφάτως κατήγγειλε από το προσωπικό του μέιλ τον Α. Ανδριανόπουλο για κάποια προχειρογραφήματά του. Το εφιαλτικό είναι ότι η συνεργάτης του Δημητρά αντεισαγγελέας Αικ. Σακκά, αντί να πετάξει στα σκουπίδια το μέιλ Δημητρά, σαν να ήταν σοβιετική εισαγγελέας (αλλά και αναξιοπρεπώς, λες και δεν έχει δική της κρίση να διαβάσει το κείμενο και να αποφασίσει), έδωσε παραγγελία στον Διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας να διακριβώσει την ταυτότητα του Ανδριανόπουλου και να ερευνήσει αν ο Ανδριανόπουλος «υποκινεί σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν μίσος ή βία κατά των μεταναστών, προσφύγων και μουσουλμάνων»! Κουφότητα εφάμιλλη της Αικατερίνης Τσέλιου (που αθώωσε τον εθνικό ευεργέτη» Σώρρα, και η οποία μάλιστα εξακολουθεί να δικάζει).

Βεβαίως έχει καταγγείλει σαν «ακροδεξιούς εθνικιστές» τον Πρωθυπουργό («Τώρα μιλάει ο ακροδεξιός εθνικιστής Κυριάκος Μητσοτάκης») και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ («Τώρα μιλάει η ακροδεξιά εθνικίστρια Φώφη Γεννηματά»).

Δεν μένει παρά να μηνύσει και τον Πρωθυπουργό για να αποφασίσει να ασχοληθεί η Εισαγγελία του Εφετείου ή του Αρείου Πάγου με το άγος των εκατοντάδων μηνύσεων που κάνει αυτός ο εθνικός ιεροεξεταστής και τις οποίες σαδιστικά προωθεί μια ομάδα εισαγγελέων πρωτοδικών. (Στην ARB δεν πάσχουμε από "ισλαμοφοβία", πάσχουμε όμως οπωσδήποτε από φρικτή "πρωτοδικοφοβία").


 

 

[1] «Η Κυρία Καλλιρρόη παρανομεί», https://bit.ly/2TIwnVK

[2] «Οι κυρίες Καλλιρρόη και Χαλβά διώκτριες της “ισλαμοφοβίας”» https://bit.ly/2PRt79E