σύνδεση

Κενοφανής αστέρας της Δικαιοσύνης: Η κυρία Καλλιρρόη παρανομεί

Κενοφανής αστέρας της Δικαιοσύνης: Η κυρία Καλλιρρόη παρανομεί Από τη σελίδα του Watcher στο Facebook. Και κατα-δότης των «υβριστών» της κυρίας Καλλιρρόης, η οποία, όπως γράφει, του ζήτησε τα σχόλιά τους για αυτήν. Υποθέτουμε ότι θα σπεύσει να της στείλει χωρίς να του το ζητήσει και το παρόν άρθρο.

 

Κάτι τρέχει στα ρομά (πρώην γύφτικα)

Είναι αυτονόητη η υποστήριξή μας σε κάθε άνθρωπο που απειλείται ή διώκεται επειδή εξέφρασε απόψεις που δεν είναι αρεστές σε μια μερίδα μειοψηφική ή, κυρίως, πλειοψηφική. Ακόμη κι αν αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακραίες ή προκλητικές από φανατικούς ή τυχοδιώκτες μιας πολιτικής ορθότητας που δεν είναι ούτε πολιτική ούτε ορθότητα. Ο υπογράφων δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτε, δεδομένου ότι διώχθηκε απηνώς για τις απόψεις του, υπέστη βιασμό της ελευθερίας της έκφρασής του από συγκεκριμένους παράνομους δικαστές, καταδικάστηκε επανειλημμένως από το Κράτος Αδίκου και, τελικώς, δικαιώθηκε δυο φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Και έπεται η συνέχεια…

Παράνομες διώξεις και ευαίσθητοι επιδειξίες

Στην περίπτωση της εξωφρενικής δίωξης της συγγραφέως και μεταφράστριας Σώτης Τριανταφύλλου θα διατυπώσω μερικές παρατηρήσεις που δεν ενδιαφέρονται να κάνουν οι γνωστοί επιδειξίες ευαισθησίας, την οποία επιδεικνύουν αρκεί βέβαια η υπόθεση να υπόσχεται ευρεία δημοσιότητα. Η δίωξη αυτή όπως και κάθε αντίστοιχη (λ.χ. περίπτωση Ανδρέα Πετρουλάκη) πρέπει να είναι η αφορμή για να γίνουν ουσιαστικές παρατηρήσεις και παρεμβάσεις για τα πραγματικά προβλήματα. Και όχι για το συνηθισμένο «τζέρτζελο» και επίδειξη ευαισθησίας ακόμη και από παχύδερμα και πολιτικάντηδες, που αδιαφορούν σε κάθε άλλη περίπτωση που ‒φευ‒ δεν έχει δημοσιότητα.

1. Δεν είναι σκοπός αυτού του σύντομου σημειώματος ο σχολιασμός του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου ο οποίος έχει εκτενώς σχολιαστεί από έγκυρους νομικούς, πολιτικούς επιστήμονες κ.ά. Περιορίζομαι μόνο στην παρατήρηση ότι στα χέρια δικαστών που έχουν την ανελευθερία μέσα τους, που περιφρονούν το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την νομολογία του ΕΔΔΑ, μπορεί να καταστεί φονικό εργαλείο. Με δυο λόγια, ακόμη κι αν δεν είναι προβληματικός ένας νόμος, είναι προβληματικοί και καθ’ έξιν παραβατικοί οι υπερβολικά πολλοί «λειτουργοί» που θα τον εφαρμόζουν. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει ότι κάθε νόμος που έχει να κάνει με τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης θα εφαρμοστεί πολλές φορές από ελλα-δικούς μας δικαστές που απέχουν έτη φωτός από τα τεκταινόμενα στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. Ακόμη κι έναν κακό νόμο, ένας καλός δικαστής θα τον εφαρμόσει δικαιότερα, ή θα τον ανατρέψει. Στα χέρια όμως απαίδευτων, κακών και κοινωνικά ανίδεων δικαστών θα μετατραπεί σε όργανο βασανισμού ανθρώπων, χωρίς να ελεγχθούν γι’ αυτό ούτε και μετά τη δικαίωση του θύματος, χωρίς να υποστούν καμιά συνέπεια ή κύρωση.

2. Τι είναι ο Παναγιώτης Δημητράς και η ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ), ποιος τον έχρισε «γενικό εισαγγελέα» σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων μειονοτήτων, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, εθνικισμού κ.λπ.; Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IHF) τερμάτισε τη δράση της με ατιμωτικό τρόπο το 2007, αλλά το πάλαι ποτέ παράρτημά της «Ελληνικό Παρατηρητήριο» συνεχίζει τη δράση του κυρίως στο πεδίο δόξης των Δικαστηρίων. Θυμούμαι τα μέιλ με τα οποία με βομβάρδιζε ο εν λόγω ανιδιοτελέστατος Παρατηρητής, εφεξής Watcher, στα οποία διατεινόταν κάνοντας ασεβέστατη χρήση της λέξης Ολοκαύτωμα: «Ολοκαύτωμα των Ρομά στα Χανιά», «Ολοκαύτωμα των Ρομά στην Πάτρα», «Ολοκαύτωμα των Ρομά στο Ηράκλειο»…, με αφορμή κάποια επεισόδια με την αστυνομία εκείνο τον καιρό. Ήταν η εποχή που η «αστυνομία σκέψης» του Watcher επέβαλε ένα Newspeak, κι αλίμονό σου αν σου ξέφευγε να πεις τους «Ρομά» τσιγγάνους: ο εν λόγω Watcher θα σε κατήγγελλε σαν ρατσιστή (όπως ρατσιστής είναι κι αυτός που μετά το 1984 δεν θα πει “Ο Δωδεκάλογος του Ρομά” αλλά “του Γύφτου”). Ποιος θα τολμήσει να πει ότι κάτι τρέχει στα γύφτικα των ΜΚΟ των Γλυκών Νερών[1], χωρίς να υψώσει τη ρομφαία του ο ανιδιοτελής Watcher; Πόσα και ποια είναι τα μέλη αυτής της οργάνωσης; Πόσα γνωστά στελέχη πέρασαν από αυτήν στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το έβαλαν στα πόδια όταν γνώρισαν από κοντά τη συμπεριφορά του αρχηγού της;

3. Θα άξιζε τον κόπο να απαντήσει στον εαυτό της και σε όλους εμάς η Τυφλή Δικαιοσύνη στο εξής σοβαρότατο θέμα: πόσες μηνύσεις υποβάλλει ανά μήνα και ανά έτος ο ανιδιοτελής αυτός «θηρευτής “μειονοτήτων”»; Οφείλει να ερευνήσει περιπτώσεις τέτοιων επαγγελματιών μηνυτών που αποτελούν μάστιγα των δικαστηρίων. Τέτοιοι εργολάβοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τρέφονται από και τρέφουν την άκρα δεξιά, είναι η άλλη όψη της. Γιατί λοιπόν να μη χαίρεται και χαμογελά ο Άγιος Πειραιώς ή ο Καλαβρύτων;[2]

4. Δεν θα έπρεπε όμως να αναρωτηθούν οι σημερινοί υπερασπιστές της Σώτης Τριανταφύλλου: αυτή είναι η πρώτη μήνυση/μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει ο Watcher; Μήπως η ευαισθησία πολλών εξ αυτών ενεργοποιείται ανάλογα με τη διασημότητα του διωκόμενου;

5. Τελευταίο και σημαντικότερο. Οι δικαστικοί που κακοποιούν τη δικαιοσύνη δεν λογοδοτούν ποτέ, αλλά είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τα ονόματά τους. Αυτό πρωτίστως για λόγους πρακτικούς: όσοι πολίτες τούς δουν στην σύνθεση που θα δικάζει, να μπορούν να ζητούν την εξαίρεσή τους, ως βουκοίνως γνωστής ακρισίας. Η εισαγγελέας πρωτοδικών Καλλιρρόη Γ. Ντάικου, συνάδελφος του εισαγγελέα Δημητρίου Νομικού, του διαλάμψαντος με την αγόρευσή του υπέρ της αθωότητας του διαβόητου Σώρρα στη δίκη (με πρόεδρο την έτι λαμπρότερη Αικατερίνη Τσέλιου) κατά την οποία «απεδείχθη» πώς ο «εθνικός ευεργέτης» απέκτησε 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια (από τα οποία παραχωρεί 600 δισ. υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου), επέδειξε εφάμιλλη ακρισία παραπέμποντας σε δίκη την Σώτη Τριανταφύλλου για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους», βάσει των καταγγελιών του Watcher. Τέτοιοι δικαστές αποτελούν δημόσιο κίνδυνο και είναι εμβληματικές μορφές του Κράτους Αδίκου. Η Τυφλή Δικαιοσύνη ανέβλεψε και κινητοποιήθηκε όταν στο τεύχος 80 της Athens Review of Books (Ιαν. 2017) δημοσιεύσαμε την 67650/2013 τελεσίδικη και αμετάκλητη δικαστική απόφαση υπέρ του Σώρρα.[3] Η λεγόμενη Δικαιοσύνη ανέλαβε έκτοτε διάφορες σπασμωδικές πρωτοβουλίες τις οποίες θα σχολιάσουμε προσεχώς. Ωστόσο οι δράστες αυτής της καταγέλαστης απόφασης, εξ όσων πληροφορούμαστε, εξακολουθούν να δικάζουν πολίτες και να απονέμουν «δικαιοσύνη». Να ταΐζουν δηλαδή το ίδιο Τέρας μεταμφιεσμένο σε «Δικαιοσύνη» που υπηρετεί και η κυρία Καλλιρρόη Ντάικου. (pdf)

Η κυρία Καλλιρρόη παρανομεί

Η κυρία Καλλιρρόη παρέλαβε μια ακόμη μηνυτήρια αναφορά του μισαλλόδοξου επαγγελματία Watcher προς την Εισαγγελέα για τα Ρατσιστικά Εγκλήματα στις 14 Απριλίου 2016, στην οποία περιλαμβάνονταν διάφορα πραγματικά ή δήθεν ρατσιστικά κείμενα προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στην ευθυκρισία της να καταυγάσει το ελληνικό απόκοσμο σύμπαν. Ένα από αυτά παρουσιαζόταν στην αναφορά του Watcher γκεμπελικά, απομονώνοντας μια φράση, διαστρέφοντας το νόημά του και εκτός του κλίματος της ημέρας που γράφτηκε, ως εξής:

«6. Ισλαμοφοβία και καθύβριση Μουσουλμανικού θρησκεύματος

Ακραίο ισλαμοφοβικό γενικά κατά των Μουσουλμάνων και καθυβριστικό του Ισλάμ άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου στις 14 Νοεμβρίου 2015, την επομένη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι [σ.σ.: στο “Bataclan” και αλλού], στο οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνεται και ο ψευδής ισχυρισμός πως δήθεν “ο Μάρκο Πόλο [είπε πως] φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι”. […] Οι μόνοι που την επαναλαμβάνουν πλέον είναι ακραία ρατσιστές προπαγανδιστές, σε προπαγανδιστικά sites και chain mails.»

 

sel25
Η πρώτη και η τελευταία σελίδα του Κατηγορητηρίου που συνέρραψε η αδέκαστη κυρία Καλλιρρόη κατά της «ισλαμοφοβικής» Σώτης Τριανταφύλλου.

Στην ίδια μηνυτήρια αναφορά, πριν από την δίωξη της Σώτης Τριανταφύλλου ζητούσε εκείνη του μητροπολίτη Πειραιώς και εν συνεχεία του Καλαβρύτων Αμβρόσιου και άλλων, λες και οι γελοιωδέστατες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις τους είναι ζήτημα εισαγγελέα και όχι θέμα πολιτικής βούλησης να απολυθούν οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι ‒ και αν μη τι άλλο υπόθεση φρενοκομείου.[4] Η κυρία Καλλιρρόη επέλεξε από όσους κατήγγειλε ο Watcher να ασκήσει δίωξη μόνο εις βάρος της… «ρατσίστριας» Τριανταφύλλου, στην οποία απευθύνει το παρακάτω κατηγορητήριο, ορίζοντας τη δίκη στις 21 Ιουλίου 2017:

«ΠΡΑΞΗ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΒΙΑΣ Ή ΜΙΣΟΥΣ

Κατηγορείται ως υπαίτια του ότι:

Στην Αθήνα, στις 14/11/2015, με πρόθεσή της, δημόσια, μέσω του διαδικτύου, υποκίνησε, προκάλεσε, διέγειρε ή προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των άνω προσώπων. Πιο συγκεκριμένα, συνέταξε δημοσίευμα το οποίο ανήρτησε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο "m. Athens voice.gr.", [σ.σ.: ούτε το όνομα του site δεν μπορεί να γράψει σωστά] υπό τον τίτλο "Rock and roll will never die",[5] με το περιεχόμενο του οποίου εξέφρασε απόψεις σε βάρος του μουσουλμανικού θρησκεύματος και των οπαδών του, και γενικότερα σε βάρος των ισλαμικών χωρών και του ισλάμ, κατά τρόπο που εξέθετε σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των οπαδών του θρησκεύματος αυτού, καθόσον υποκινούσε σε διακρίσεις, μίσος και βία σε βάρος τους και ειδικότερα, το περιεχόμενο του ανωτέρω δημοσιεύματος έχει ως εξής […..] προβαίνοντας με τον τρόπο αυτό η κατηγορούμενη σε δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους και παραβιάζοντας τις διατάξεις του Ν. 4285/2014 περί καταπολέμησης του ρατσισμού.

Για παράβαση των άρθρων 1, 12, 14, 26, 27, 51, 53, 57, 79 Π.Κ. και άρθρ. 1 Ν. 4285/2014.

Αθήνα, 30/03/2017

Η Εισαγγελέας»

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Τριανταφύλλου να γράψει όσα έγραψε την ώρα της φρίκης στο “Bataclan”, είναι δικαίωμά της να εκφράζει τη χειρότερη γνώμη για την ιδιαζόντως ειδεχθή θεοκρατία, ενώ η κυρία Καλλιρρόη (διαστρέφοντας το νόημά τους και μετατρέποντας αυθαίρετα τις κρίσεις της σε πράξεις που δήθεν έχουν ως αποτέλεσμα την υποκίνηση βίας!) αποφασίζοντας έτσι τη δίωξή της υπηρετεί το Κράτος Αδίκου και τα σχέδια του περί ού ο λόγος Watcher. Κι είναι δικαίωμά μου να διατυπώσω την άποψη ότι η εν λόγω εισαγγελέας με την πράξη της αυτή εκφράζει την απέχθειά της για την ελευθερία του λόγου, ασκεί ψυχική και διανοητική βία, βιάζει με προκλητικό τρόπο την ελευθερία της έκφρασης ενός ανθρώπου, καταπατά το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ και τη νομολογία του ΕΔΔΑ ‒ αν ποτέ άκουσε η κυρία Καλλιρρόη τι είναι αυτά τα «ξενόφερτα» προϊόντα της Δύσης (καθώς αυτά αφορούν τα κανονικά ευρωπαϊκά κράτη).

Το παρόν σημείωμα είναι άσκηση του δικαιώματος ελευθερίας του λόγου, και αψηφά τη βία των δικαστών που παρανομούν και παραβιάζουν το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ. Με δυο λόγια, η κυρία Καλλιρρόη παρανομεί. Σε ένα κράτος δικαίου θα είχε ήδη απολυθεί. Στο δικό μας Κράτος Αδίκου μπορεί να φτάσει και στον Άρειο Πάγο. Όπως οι Δημήτριος Σουλτανιάς, Χρήστος Γεωργαντόπουλος, Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου και τόσοι άλλοι, ών ουκ έστι αριθμός.

ΥΓ. Είχε γραφτεί το παραπάνω κείμενο όταν φίλος, του οποίου ζήτησα τη γνώμη, μου έκανε γνωστά κατορθώματα του μισαλλόδοξου Watcher από τη σελίδα του στο Facebook. Έγραψε στις 18 Μαΐου 2017: «Την ποινική δίωξη και την παραπομπή σε δίκη της Σώτης Τριανταφύλλου αποφάσισε η Εισαγγελέας για τα Ρατσιστικά Εγκλήματα. Κατά συνέπεια όλα τα σχόλια και κυρίως οι ύβρεις εναντίον μου λόγω της παραπομπής σε δίκη αφορούν την Εισαγγελέα, την οποία οι επικριτές και υβριστές δεν έχουν το θάρρος να επικρίνουν και στρέφονται κατά εμένα που απλώς έβαλε το κείμενο της Σώτης σε αναφορές με 150+ υποθέσεις. Για αυτό όλες οι κριτικές - επιθέσεις - ύβρεις - κτλ θα κοινοποιηθούν στην Εισαγγελέα που τις ζήτησε για να γνωρίζει πώς πολίτες κρίνουν την απόφασή της.» Στην ερώτηση μάλιστα κάποιου συνομιλητή του «Η παραπομπή έχει σκεπτικό;» απάντησε: «Τι σκεπτικό; Κοινοποίηση των υβριστικών κτλ κειμένων που αφορούν τη δική της ενέργεια άσχετα αν οι θρασύδειλοι δεν απευθύνουν τα [τις] ύβρεις σε αυτή. Μου το ζήτησε προχθές...». Δηλαδή τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι τα περιέγραψα παραπάνω: πρόκειται για συνεργασία, για συμπαιγνία με την κυρία Καλλιρρόη. Επισημαίνω ιδιαιτέρως τον ρόλο του Watcher ως καταδότη των «υβριστών» της εισαγγελέως κυρίας Ευθυκρισίας. 

[1] Όλες οι ΜΚΟ του Watcher έχουν διεύθυνση μια ταχυδρομική θυρίδα: Τ.Θ. 60820, 153 04 Γλυκά Νερά.

[2] Βλ. Μ. Βασιλάκης, «Απολύστε δυο Μελανορθόδοξους, τώρα!», ιστοσελίδα της ARB, 12.12.2015, Βλ. link. Τους πολέμησα και τους πολεμώ σκληρά με τα κείμενά μου (και στο παρελθόν τον Χριστόδουλο, στην ακμή του, με το βιβλίο Η Μάστιγα του Θεού), όμως δεν διανοήθηκα να μηνύσω κανέναν.

[4] Η προηγούμενη καταγγελία ήταν: «5. Ομοερωτοφοβικό παραλήρημα δια του τύπου εφημερίδας [Ελεύθερη Ώρα], βουλευτή [Ν. Νικολόπουλου] και μητροπολίτη [Πειραιώς Σεραφείμ]», κι ακολουθούσαν οι: «7. Βανδαλισμός και κλοπή στα γραφεία μειονοτικού κόμματος», «8. Ομοερωτοφοβικό παραλήρημα μητροπολίτη [Καλαβρύτων Αμβρόσιου]», «9. Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις μητροπολίτη [Θεσσαλονίκης Άνθιμου]», … «18. Ισλαμοφοβία και καθύβριση Μουσουλμανικού θρησκεύματος δια του τύπου [δημοσίευμα της Λώρης Κέζα στο BHMAgazino]», … «25. Χρήση στολών Εθνικής Ελλάδας από ομάδα της Θράκης σε αγώνα κατά μειονοτικής ομάδας». Αξίζει να επισημάνουμε την «21. Ρατσιστικός χαρακτηρισμός Έλληνα ομογενούς»: «Στις 8 Μαρτίου 2016, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός (Πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς) συμπεριέλαβε σε κριτική δήλωσή της για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη ρατσιστικό χαρακτηρισμό αμφισβήτησης της εθνικής ταυτότητας και ελληνικής ιθαγένειάς του αποκαλώντας τον “φιλοξενούμενο”».