σύνδεση

O Εθνικός Μηνυτής μας μήνυσε γιατί έχουμε διαφορετική γνώμη

O Εθνικός Μηνυτής μας μήνυσε γιατί έχουμε διαφορετική γνώμη

 

 

Χαριεντιζόμενος ο Εθνικός Μηνυτής, στις 20 Ιουλίου 2019 δήλωνε ότι «μόλις κατέθεσα την 5000ή μηνυτήρια αναφορά για ρατσιστικά εγκλήματα»… Ο στραγγαλιστής της ελευθερίας του λόγου Παναγιώτης Δημητράς, ο καταπατητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα της υπεράσπισής τους, εμήνυσε τον διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη γιατί  με δύο άρθρα του υπερασπίστηκε την ελευθερία του λόγου των συγγραφέων Σώτης Τριανταφύλλου, Λώρης Κέζα και Τάκη Θεοδωρόπουλου, τους οποίους ο Δημητράς είχε ψευδώς καταμηνύσει (ενώπιον της τότε εισαγγελέως για τα ρατσιστικά εγκλήματα Ελένης Τουλουπάκη) για ρατσισμό και ισλαμοφοβία: και οι τρεις στη συνέχεια απαλλάχθηκαν. Όπως γράφει στη μήνυσή του:

«Στο επίδικο πρόσφατο άρθρο γίνεται υβριστική έως συκοφαντική επίθεση εναντίον των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται κάποιες από τις 200+ δικογραφίες [που σχηματίστηκαν ύστερα από μηνύσεις του Δημητρά] και εναντίον του Παναγιώτη Δημητρά η οποία ξεπερνά τα ανεκτά όρια μιας έστω οξύτατης κριτικής. Είναι εμφανές πως ο εγκαλούμενος διαφωνεί με την παραπομπή σε δίκη της Σώτης Τριανταφύλλου και το σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος του Τάκη Θεοδωρόπουλου και της Λώρης Κέζα για ρατσιστικά ισλαμοφοβικά άρθρα τους

Το κλητήριο θέσπισμα εις βάρος του Μ. Βασιλάκη υπογράφει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ματθαίος Μακάκος. Σχολαστικά καταγράφει ως αναγνωστέα όλα τα έγγραφα που κατέθεσε ο Μ. Βασιλάκης με το υπόμνημά του προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, καταγγέλλοντας τεκμηριωμένα τις μεθόδους Δημητρά. Κι όμως, ο περί ου ο λόγος επίορκος Μακάκος, με πρωτοφανή κουφότητα και σαδισμό, αντί να τη θέσει στο αρχείο, αφού είχε όλα αυτά τα έγγραφα στα χέρια του, και να ασκήσει μήνυση για ψευδή καταμήνυση στον Εθνικό Μηνυτή (ή έστω να την θέσει σε αναστολή ώσπου να εκδικαστούν οι υποθέσεις της Σώτης Τριανταφύλλου, της Λώρης Κέζα και του Τάκη Θεοδωρόπουλου), αυτός λοιπόν ο επίορκος Μακάκος αδίστακτα παραβίασε τα δικαιώματά μας, τους νόμους αλλά και το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ, προκειμένου να υπηρετήσει τη  μισαλλοδοξία και τον σχεδιασμό του Εθνικού Μηνυτή. Αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσει για την αυθαιρεσία του και την κατάχρηση εξουσίας. 

Περισσότερα για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, βλ. «Ο Δημητράς μήνυσε και την Athens Review of Books».

Δίνουμε στη δημοσιότητα το Υπόμνημα του Μ. Βασιλάκη:

 

Προς τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών

(Διά της Κας Πταισματοδίκη 5ου Τμήματος Αθηνών)

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

α) Διαμαρτυρίας β) Παροχής εξηγήσεων και γ) Υποβολής αιτημάτων

Του

Μανώλη Βασιλάκη του Δημητρίου, δημοσιολόγου, συγγραφέα και διευθυντή της επιθεώρησης βιβλίου The Athens Review of Books, κατοίκου Αθηνών  …...

Επί

Της από 26 Φεβρουαρίου 2018 «έγκλησης – μήνυσης» του Παναγιώτη Δημητρά του Ηλία εναντίον μου, υπόθεσης επί της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

*****

1. Προδιάθεση. Ο ιδιόρρυθμος και εκκεντρικός λογοτέχνης Γιάννης Σκαρίμπας (1893-1984), συγγραφέας, πλην άλλων, και του μυθιστορήματος Το Βατερλώ ενός γελοίου, μόνιμος κάτοικος Χαλκίδας, προς τα τέλη του βίου του, όταν σχεδόν είχε αποτρελαθεί, μη έχοντας προφανώς τι άλλο να κάνει, είχε αποκτήσει τη συνήθεια να φυλλομετρά τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ. Όποιο όνομα συναντούσε εκεί που δεν του άρεσε για κάποιο λόγο, υπέβαλλε στον …φορέα του μήνυση, διότι δήθεν έθιγε την ευαισθησία του. Στην Εισαγγελία Χαλκίδος, όπου υποβάλλονταν οι μηνύσεις αυτές, είχαν τελικά συνηθίσει τον ιδιότροπο συγγραφέα: Έτσι, χωρίς πολλά πολλά, τις πέταγαν στον κάλαθο αχρήστων της Εισαγγελίας· ή –σε δικονομική γλώσσα‒ τις έθεταν κατευθείαν στο αρχείο των προφανώς αβάσιμων μηνύσεων.

2. Στην περίπτωση που με αφορά, ο Παναγιώτης Δημητράς του Ηλία εμφανίζεται στην εναντίον μου μήνυση ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ΜΚΟ-σφραγίδας (έχει βέβαια και κάμποσες άλλες ΜΚΟ) με τον ευρηματικό τίτλο «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ), του οποίου προτάσσεται η μυστηριώδης συντομογραφία ΕΤΕΠΕ. Όλο δε μαζί «ΕΤΕΠΕ/ΕΠΣΕ». Ερευνήσαμε τι μπορεί να είναι αυτή η «ΕΤΕΠΕ»: ο προκείμενος Δημητράς λοιπόν ίδρυσε και διευθύνει και την ΜΚΟ-σφραγίδα «Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας (ΕΤΕΠΕ)». Έδρα και αυτής εμφανίζει την Ταχυδρομική Θυρίδα 60820 στα Γλυκά Νερά. Αντικείμενό της λοιπόν είναι η διαχείριση των προγραμμάτων των ΜΚΟ «Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (ΕΟΔΜ)», του «Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ) και των «Συνεργαζόμενων Οργανώσεων και Κοινοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα» (ΣΟΚΑΔΡΕ) !! Οι ιδιωτικές αυτές ΜΚΟ έχουν επιπλέον και οικογενειακό χαρακτήρα. Όταν λ.χ. ο προκείμενος Δημητράς εκπροσωπεί το ΕΠΣΕ, η γυναίκα του ερίτιμος κυρία Ναυσικά Παπανικολάτου εκπροσωπεί την ΕΟΔΜ, κ.ο.κ.

dim 9

Δεν θα επεκταθώ στις άλλες δραστηριότητές του διότι προφανώς έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω. Τυχαίνει δε να μην είμαι αυτόκλητος συνεργάτης των Αρχών όπως ο εν λόγω συνεργάτης ορισμένων εισαγγελικών λειτουργών και επαγγελματίας κατα-δότης· προφανώς αταβιστική κληρονομιά. Είναι ο ιδιοτελέστατος εθνικός Υπερ-εισαγγελέας και διώκτης μέσω μιας βιομηχανίας μηνύσεων που έχει στήσει, ο εθνικός λογοκριτής και κατ’ επάγγελμα προστάτης δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τιμητής των πάντων. Όσο ουμανιστικό και ανιδιοτελές ήταν το έργο του διαβόητου Σώρρα τόσο ουμανιστής και φιλάνθρωπος είναι προφανώς και ο Δημητράς. Η ιδιάζουσα, χουντοειδούς νοοτροπίας, θρασύτητά του, παροξυνόμενη από την ανέλπιστη αποδοχή που βρήκε από κάποιες εισαγγελικές λειτουργούς, φτάνει στο άκρον άωτον της διαστροφής. Έτσι μιλά εντελώς πρόσφατα για «ακροδεξιό παραλήρημα» του γνωστού συγγραφέα και κριτικού Δημοσθένη Κούρτοβικ (βλ. άρθρο), πράγμα που προιωνίζεται μία ακόμη αρρωστημένη μήνυση, κατά τη συνήθη και προβλέψιμη πλέον πρακτική του Δημητρά, με τη σφραγίδα και λεοντή του «παρατηρητή των Συμφωνιών του Ελσίνκι»…

3. Τι είναι όμως το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (ΕΠΣΕ) ; Παραθέτουμε από την WIKIPEDIA την πρώτη παράγραφο του σχετικού λήμματος:

«Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, συντομογραφικά ΕΠΣΕ, αποτελεί ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ). Πρόκειται για το ελληνικό τμήμα τής Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα[1] (International Helsinki Federation for Human Rights), η οποία έχει ως σκοπό την υποστήριξη και τη δημοσιοποίηση των αρχών της τελικής πράξης της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που υπογράφτηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Αύγουστο του 1975, γνωστές και ως «Συμφωνίες του Ελσίνκι».[2] Η Διεθνής Ομοσπονδία Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χρεοκόπησε λόγω οικονομικού σκανδάλου και διαλύθηκε την 27η Νοεμβρίου του 2007.[3] Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της, Αυστριακός Rainer Tannenberger, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίου ευρώ.[4]»

Προσκομίζουμε την επίσημη ανακοίνωση της 7 Δεκεμβρίου 2007 του Ulrich Fischer, τελευταίου προέδρου τής εν λόγω οργάνωσης με τίτλο “IHF Forced to Close Down”. Στο κάτω μέρος της ανακοίνωσης, αναγράφονται οι χώρες στις οποίες λειτουργούσαν τμήματά της. Επίσης, προσκομίζουμε την αρχική σελίδα του ιστοτόπου της, όπου υπάρχει μια ανακοίνωση σε μαύρο φόντο, ότι η Διεθνής Ομοσπονδία έκλεισε. Ο εγχώριος όμως Δημητράς είναι εκ γενετής ουμανιστής, και άτρωτος συνεχίζει, έστω και μόνος, απάνθρωπα το … ουμανιστικό του έργο.

dim 3

 

Όπως φαίνεται από την προσκομιζόμενη ανακοίνωση, η Διεθνής Ομοσπονδία που περιελάμβανε τμήματα σε 42 χώρες, διαλύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2007, όμως η εν Ελλάδι θυγατρική της (το «Ελληνικό Τμήμα») συνεχίζει να υφίσταται με επικεφαλής τον εντιμότατο Δημητρά και μοναδικό προφανώς αντικείμενο την υποβολή μηνύσεων επί μηνύσεων· όχι επειδή τρελάθηκε σαν τον Σκαρίμπα, αλλά διότι η παράγκα του εξελίχθηκε σε προφανώς προσοδοφόρα βιομηχανία μηνύσεων.

Ο Δημητράς απέμεινε λοιπόν μόνος αυτός Παγκόσμιος Παρατηρητής, να επιβλέπει την τήρηση των Διεθνών «Συμφωνιών του Ελσίνκι» του Αυγούστου 1975 ‒ ποιος τον όρισε «παρατηρητή»; ποιος τον όρισε εκπρόσωπο, με ποιο δικαίωμα, και τέλος (όπερ και το ουσιαστικότερο) πώς και από ποιον χρηματοδοτείται αυτή η οργάνωση όπως και οι άλλες συναφείς και παράπλευρες που έχει στήσει ο εν λόγω επαγγελματίας μηνυτής και ανελέητος ουμανιστής; (Αλήθεια, οι δικαστικοί στους οποίους πέμπει καθημερινά τα προϊόντα της βιομηχανίας του δεν αναρωτήθηκαν ποτέ ποιο είναι το επάγγελμα του Δημητρά; Ποια είναι τα κίνητρά του; Δεν αναρωτήθηκαν ποτέ ότι και εμείς οι καταγγελλόμενοι και εγκαλούμενοι από αυτόν τον ψευδο-ουμανιστή έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα;). Σημειώνω ότι στην επικεφαλίδα της ερευνώμενης μηνύσεως αυτό το «Ελληνικό Παρατηρητήριο …» κλπ εμφανίζεται να εδρεύει σε μια … Ταχυδρομική Θυρίδα στα Γλυκά Νερά ‒Αττικής υποθέτω‒ όπως και οι άλλες ΜΚΟ που ίδρυσε και διευθύνει.

4. Ανάμεσα στις συναφείς ΜΚΟ που έχει ιδρύσει ο προκείμενος Δημητράς, είναι και η «Ένωση Ουμανιστών/-τριών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε))», η οποία μόνο από τον τίτλο της «φωνάζει» για τους στόχους της και για το ποιόν τού… Ουμανιστή ιδρυτή της. (Κι εμείς μεν …εννοήσαμε· οι αρμόδιοι δικαστικοί όμως εννόησαν τι ενωεί;). Ο οποίος Ουμανιστής εξελίχθηκε σε μάστιγα των δικαστηρίων, σε μάστιγα των (πραγματικών) ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μάστιγα των πραγματικών μειονοτήτων.

Μόνο σε μια χώρα χιλιάδες μίλια μακριά από τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό θα μπορούσε να παίρνουν στα σοβαρά εισαγγελικές και δικαστικές αρχές βαρύγδουπους τίτλους σαν τους: «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (!!!), «Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας» (!!!),… Το πογκρόμ δικαστικών διώξεων αδιακρίτως με βάση τις καταγγελίες και τις κατασκευές του ιδιοτελούς δικομανούς και των ΜΚΟ-σφραγίδων που χρησιμοποιεί, αποτελεί από μόνο του σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

Κάποιος πρέπει να πει πως η Εισαγγελία και η σωρεία μηνύσεων είναι όχι το last αλλά το first refuge του διαβόητου… Ουμανιστή Πάσης Ελλάδος. Είναι προφανές ότι το παρόν δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση απολογία μου: υπόλογος είναι ο θρασύς μηνυτής μου και όσοι δυστυχώς φαίνεται να τον παίρνουν στα σοβαρά· ιδίως δε όσοι κρατικοί λειτουργοί αφελώς συνεργάζονται μαζί του. Ως η Εισαγγελία Αθηνών να πάσχει από έλλειψη υποθέσεων…

Τα δύο άρθρα μου («Η Κυρία Καλλιρρόη παρανομεί», «Οι κυρίες Καλλιρρόη και Χαλβά διώκτριες της “ισλαμοφοβίας”») θα έπρεπε να αποτελέσουν έναυσμα για τις εισαγγελικές αρχές ώστε να ασκηθούν διώξεις κατά του Δημητρά και των συνεργών του για σωρεία ψευδών καταμηνύσεων, ψευδορκιών και για οποιαδήποτε άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Ώστε να απαλλάξουν έτσι τα δικαστήρια και την κοινωνία από τη μάστιγα του «Παρατηρητηρίου»-Παράγκας και λοιπών ΜΚΟ-σφραγίδων του διαβόητου πλέον Δημητρά. Ζητήματα εξόχως πολιτικά και κοινωνικά, δεν μπορούν να επιλύονται στα δικαστήρια κατ’ έγκλησιν του εν λόγω κυρίου.

Η πρακτική και η ρητορική του Μηκυοφόρου Δημητρά και των «σφραγίδων» του είναι η άλλη όψη της πολιτισμικής ακροδεξιάς: το «Παρατηρητήριο» δεν υπάρχει χωρίς ακροδεξιές συμπεριφορές και επειδή οι πραγματικές είναι επικίνδυνες, ο εκ του ασφαλούς γενναίος Δημητράς ασχολείται είτε με την παραβίαση ανοικτών θυρών, με ασήμαντες ή γραφικές περιπτώσεις που ουδείς σοβαρός άνθρωπος θα ασχολούνταν, είτε κατασκευάζει ακροδεξιές και ρατσιστικές συμπεριφορές εκεί που δεν υπάρχουν (π.χ. περιπτώσεις Σώτης Τριανταφύλλου, Τάκη Θεοδωρόπουλου, Δημοσθένη Κούρτοβικ, κ.ά.). Προσβάλλει λοιπόν βάναυσα και κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα των εν λόγω συγγραφέων όπως και τα δικά μου: δηλώνω λοιπόν ‒συμβολικά‒ ενώπιόν σας «ισλαμοφοβικός», αφού είναι δικαίωμά μου να φοβούμαι την ώρα που έγινε το μακελειό στο Μπατακλάν και δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα σε κανέναν διεστραμμένο βιαστή της συνείδησης, της σκέψης και της γλώσσας μου να με διώκει γιατί εκφράζω τις απόψεις και τους φόβους μου, όπως συνέβη με την παρανοϊκή δίωξη εις βάρος της Σώτης Τριανταφύλλου με διώκτη και Ιαβέρη τον ανεκδιήγητο Δημητρά. (Όπως θα θυμόμαστε ο Ιαβέρης των Αθλίων  κληρονόμησε το ιδιάζον σ’ αυτόν χούι από τον πατέρα του.

5. Παραθέτω εδώ μια από τις πρόσφατες απίστευτης διαστροφής καταγγελίες Δημητρά που ασκεί ευρηματικά το βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα του καταγγέλλοντος για …ρατσισμό εις βάρος του καημένου, αδύναμου και απροστάτευτου κουμπουροφόρου «Παράγοντα» της συμπρωτεύουσας, του ελλόγιμου κ. Ιβάν Σαββίδη, που έλαβε σοβαρά η εισαγγελέας (η ίδια που παρέπεμψε και τη Σώτη Τριανταφύλλου):

«21. Ρατσιστικός χαρακτηρισμός Έλληνα ομογενούς»: «Στις 8 Μαρτίου 2016, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός (Πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς) συμπεριέλαβε σε κριτική δήλωσή της για τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη ρατσιστικό χαρακτηρισμό αμφισβήτησης της εθνικής ταυτότητας και ελληνικής ιθαγένειάς του αποκαλώντας τον “φιλοξενούμενο”». (Βλ. την από 14 Απριλίου 2016 αναφορά του προκείμενου Δημητρά: «Δεύτερη αναφορά για σειρά αδικημάτων με άμεσο ή έμμεσο ρατσιστικό χαρακτήρα» προς την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, Εισαγγελέα για τα ρατσιστικά εγκλήματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία έκανε 34 καταγγελίες. Εκεί σημείωνε: «Η παρούσα αναφορά υποβάλλεται και σε επισυναπτόμενο DVD για τη διευκόλυνση αναπαραγωγής ή άλλης επεξεργασίας της από τις εισαγγελικές αρχές»). Τόσο ευσυνείδητος συνεργάτης της εισαγγελέως ο προκείμενος Δημητράς: για να κάνει απλώς copy-paste.

dim 4

 

Ενόψει δε της στενής συνεργασίας ορισμένων εισαγγελέων με τον Δημητρά, πράγμα που δημιουργεί εύλογες επιφυλάξεις ευθυκρισίας, είναι προφανώς δικαιολογημένη η εναντίωσή μου στο ενδεχόμενο να χρεωθεί και η παρούσα υπόθεση σε οιαδήποτε εκ των κυριών Βασιλικής Χαλβά, Καλλιρρόης Ντάικου ή οποιασδήποτε άλλης συναδέλφου τους στενά συνεργαζόμενης με τον Δημητρά. Την συνεργασία του με την Εισαγγελέα άλλωστε την διατυμπανίζει ο ίδιος: Στις 18 Μαΐου 2017 απειλούσε από την «επίσημη» σελίδα του όσους επικρίνουν αυτόν (τον Δημητρά) για τη δίωξη της Σώτης Τριανταφύλλου ότι θα έχουν να κάνουν με την Εισαγγελέα [του], διότι «τα σχόλια και κυρίως οι ύβρεις εναντίον μου αφορούν την Εισαγγελέα, … Για αυτό όλες οι κριτικές - επιθέσεις - ύβρεις - κτλ θα κοινοποιηθούν στην Εισαγγελέα που τις ζήτησε για να γνωρίζει πώς οι πολίτες κρίνουν την απόφασή της» (υπογράμμιση δική μας). Όταν κάποιος του ζήτησε διευκρινίσεις απάντησε ότι η ίδια η Εισαγγελέας «Μου το ζήτησε προχθές»!

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το παρόν απευθύνεται στον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, έτσι που το υπόμνημά μου να έχει χαρακτήρα αναφοράς θιγόμενου πολίτη προς αρμόδια Αρχή.

6. Τον Ιανουάριο του 2017, η υπό την διεύθυνσή μου Athens Review of Books αποκάλυψε την τερατώδη αντιμετώπιση από συγκεκριμένες δικαστικές αρχές της διαβόητης υπόθεσης Σώρρα, τριάμισι (3,5) ολόκληρα χρόνια μετά την έκδοση της εξωφρενικής αθωωτικής απόφασης αριθμ. 67650/2013 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που ήδη είχε καταστεί αμετάκλητη. Όταν επί 3,5 χρόνια όλοι οι αρμόδιοι θεωρούσαν σαν κάτι φυσικό το πανελλαδικό …κίνημα της συγκεκριμένης απάτης. Τότε δόθηκε στον υποφαινόμενο η ευκαιρία να μελετήσω τα αποτελέσματα της τρομακτικής ακρισίας ορισμένων λειτουργών της Θέμιδος και να τους παραδώσουμε στη δημόσια κρίση ονομαστικά. Έτσι εξέλιπε από τον δημόσιο βίο μας εκείνο το κίνημα της Απάτης. Προσκομίζω σχετικά το τεύχος 80 (Ιανουάριος 2017) της Athens Review of Books όπου αποκαλύψαμε την βοώσα απάτη και την νάρκη των υπευθύνων: Βλ. «Αυτή η δικαστική απόφαση αξίζει 600 δισ.» και «Ολόκληρη η απόφαση-κόσμημα». Μετά απ’ αυτό, όλοι κινητοποιήθηκαν. Πράξαμε δε τούτο διότι τον ρόλο του ενεργού δημοκρατικού πολίτη και τον ρόλο του φιλελεύθερου εντύπου που διευθύνω τον αντιλαμβάνομαι, εγώ και οι συνεργάτες μου, διαφορετικά. Γιατί πιστεύουμε βαθιά στη Δημοκρατία και στο πραγματικό κράτος Δικαίου. Γιατί δεν θεωρούμε τον ουμανισμό προσοδοφόρο επάγγελμα.

7. Στις μοναδικές προφανώς δραστηριότητες του ιδιωτικού «Παρατηρητηρίου» του Δημητρά ανήκει η υποβολή εκατοντάδων σκαρίμπειων μηνύσεων, για τις οποίες, όπως κομπάζει, έχουν σχηματιστεί περισσότερες από 200 δικογραφίες τα δύο (2) μόνο τελευταία χρόνια! Αν λοιπόν ληφθεί υπ’ όψιν ότι τα ελάχιστα έξοδα μιας μηνύσεως ανέρχονται μετριοπαθώς σε 600 ευρώ το κομμάτι (αμοιβή δικηγόρου, συγκρότηση του φακέλου, παράβολα εγκλήσεως, πολιτικής αγωγής κλπ), τούτο σημαίνει ότι αυτές οι διακόσιες plus μηνύσεις έχουν κοστίσει πάνω από εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000) ευρώ. Τίθεται λοιπόν ευθέως το ερώτημα: από πού αντλούνται αυτά τα ποσά; Διότι δεν πιστεύω ότι ο αλτρουισμός του Δημητρά και η δήθεν έγνοια του για την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων (όπως αυτός διεστραμμένα τα εννοεί) είναι τέτοιος, ώστε να τα καταβάλλει εξ ιδίων…

8. Από την ίδια την ερευνώμενη μήνυση πληροφορούμαστε ότι μόνο μία (1) από τον σωρό αυτών των μηνύσεων πήγε κατευθείαν στο Αρχείο. Το γεγονός αυτό το αναδεικνύει ο εμφανιζόμενος ως παθών και μηνυτής για να δείξει την …ευστοχία των μηνυτήριων «χτυπημάτων» του. Μάλιστα, για να χρωματίσει την παρούσα εναντίον μου μήνυσή του «τσουβαλιάζει» τόσο εμένα, όσο και άλλα θύματά του με κάποια στελέχη του ναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», τα οποία όπως αναφέρει, έχουν καταδικαστεί «πρωτόδικα». Δεδομένου δε ότι δεν αναφέρει άλλα πρόσωπα που να έχουν καταδικαστεί συνεπεία των μηνύσεών του, είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειονότητα των μηνύσεων αυτών έχει απορριφθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Όπερ περαιτέρω σημαίνει ότι το σύνολο σχεδόν των μηνύσεων αυτών έχει στην ουσία απορριφθεί. Προφανώς λοιπόν τα θύματα της εμμανούς αφέλειας τού περί ού ο λόγος Δημητρά θα πρέπει να ιδρύσουν ένα σύλλογο, μια αντι-ΜΚΟ, ή κάποια άλλη συλλογικότητα, αφού η εθισμένη δράση του παίρνει διαστάσεις επιδημίας.

dim 5

Ο Αλμπέρ Καμύ, στο αλληγορικό αφήγημά του La peste, έχει θέσει το ζήτημα της ευθύνης των υπευθύνων ανθρώπων μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Αν δεν τον διώξει αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία Πρωτοδικών, εγώ και αρκετά θύματά του μοιραίως θα συγκροτήσουμε Σύλλογο Θυμάτων του Δημητρά, ώστε από κοινού να κινηθούμε δικαστικά και με όποιον άλλο νόμιμο τρόπο εναντίον του. Διότι δεν είμαι διατεθειμένος να αποτελέσω ένα ακόμη θύμα του προκείμενου Δημητρά και όσων ‒ως μη έδει‒ τον παίρνουν στα σοβαρά.

9. Σε ό,τι με αφορά, γνώση των δραστηριοτήτων του εμφανιζόμενου ως παθόντος και μηνυτή έλαβα από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με αλλοπρόσαλλες μηνύσεις του κατά γνωστών ανθρώπων των γραμμάτων. Όπως για παράδειγμα των συγγραφέων Σώτης Τριανταφύλλου, Τάκη Θεοδωρόπουλου και άλλων.

Έχοντας ο ίδιος υπάρξει θύμα παρόμοιων διώξεων για την αρθρογραφία μου, διευθύνοντας δε την διεθνούς κύρους επιθεώρηση του βιβλίου και φιλελεύθερων ιδεών The Athens Review of Books αντέδρασα όπως θα αντιδρούσε κάθε δημοκρατικός και συνειδητοποιημένος πολίτης που διαπιστώνει ότι με πρόφαση την κατάδοση και καταδίωξη «ρατσιστικών εγκλημάτων» διώκονται αξιόλογοι διανοούμενοι και πολίτες. Όπως είναι φυσικό, δεν περίμενα αυτή η peste των «τρελών» μηνύσεων ή/και διώξεων να φτάσει σε μένα ώστε να αντιδράσω. Όπως λέει κάπου ο Μπέρτολντ Μπρεχτ, δεν θα πρέπει να περιμένουμε απαθείς μέχρι τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κανένας να φωνάξει υπέρ μας.

10. Με εγκαλεί μάλιστα ο επαγγελματίας μηνυτής γιατί δεν θεωρώ –όπως η ευρηματική αυθεντία του‒ τα άρθρα των θυμάτων του Σώτης Τριανταφύλλου, Τάκη Θεοδωρόπουλου και Λώρης Κέζα ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά. Είμαι δε, λέει, απολογητής «αυτών των ρατσιστικών θέσεων» [των ανωτέρω αρθρογράφων] και, με αυτό τον τρόπο τον …εξυβρίζω και τον κατασυκοφαντώ. Φυσικά οι ανωτέρω άνθρωποι των γραμμάτων δεν έχουν καμία ανάγκη της δικής μου συνηγορίας. Σε ό,τι με αφορά, δεν θα δώσω λόγο σε κανέναν, ιδίως δε σε αυτόχριστους κήνσορες τύπου Δημητρά. Απλώς τυχαίνει, βλέπετε, να με διέπει η γνωστή αρχή του Διαφωτισμού ‒από τον οποίο ο μηνυτής μου προφανέστατα απέχει έτη φωτός‒, που λέει ότι «μπορεί να διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα κάνω το πάν για να μπορείς να το λες». Η δε εναντίωσή μου στις διώξεις αυτές δεν είχε κάποιο προσωπικό χαρακτήρα, αλλά εξέφραζε την αυτονόητη απορία μου πώς εισαγγελικοί λειτουργοί μπορεί να αγνοούν αυτά τα αυτονόητα κάθε στοιχειωδώς δημοκρατικής –και στοιχειωδώς λογικής‒ πολιτείας.

Ειδικά μάλιστα για το άρθρο της Σώτης Τριανταφύλλου ο μηνυτής επικαλείται, υπέρ του, όπως νομίζει, τις απόψεις κάποιων, μεταξύ των οποίων και της κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη, που έχει δείξει μια παχυδερμική αδιαφορία σε περιπτώσεις όπου όντως θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσώπων μη φιλικών προς το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα στο οποίο οφείλει τη θέση της. Παρ’ όλα αυτά, ούτε η εν λόγω κυρία Γιαννακάκη στη συνέντευξή της στο διαδικτυακό Amagi Radio, στις 8 Μαΐου 2017, δεν λέει μόνο αυτά που παραθέτει όπως τον βολεύει ο προκείμενος Δημητράς. Αλλά βέβαια ποντάρει στο γεγονός ότι ο/η εισαγγελέας που θα χρεωθεί την υπόθεση δεν θα κάνει τον κόπο να ακούσει την ημίωρη εκπομπή. Το λινκ του βίντεο είναι: https://youtu.be/vGFJgBonQ5s?t=332

Όσο για το δελτίο τύπου της «Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη» της 9/5/2017 διαστρέφει απολύτως το νόημά της αποσπώντας μια φράση. Προσκομίζουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης. Η ανακοίνωση καταλήγει στο αντίθετο ακριβώς συμπέρασμα-προτροπή: «Θα πρέπει συνεπώς η χρήση του αντιρατσιστικού νόμου να γίνεται με αυτοσυγκράτηση. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε ρήγματα στην ελευθερία του λόγου και να αποδυναμωθεί η προστασία που (πρέπει) να παρέχει ο αντιρατσιστικός νόμος όταν πραγματικά τίθεται σε κίνδυνο από ρητορική του μίσους η δημοκρατική μας συμβίωση ή θεμελιώδη δικαιώματα επιμέρους προσώπων.»

Τέλος, η επίκληση μιας περικοπής άρθρου του πανεπιστημιακού κ. Νίκου Δεμερτζή είναι εντελώς άσχετη με το συγκεκριμένο κείμενο της Σώτης Τριανταφύλλου, παρά τα όσα αντίθετα με διεστραμμένο και δόλιο τρόπο επιχειρεί να εμφανίσει ο Δημητράς. Προσκομίζουμε το άσχετο με την υπόθεση άρθρο του κ. Δεμερτζή.

dim 6

Φυσικά η γνωστή συγγραφέας είναι η τελευταία που θα περίμενε τη δική μου συνηγορία σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των απόψεών της. Τα αυτά, τηρουμένων των αναλογιών, ισχύουν και για την περίπτωση του επίσης γνωστού συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλου.

Στους ίδιους ανήκει βέβαια η πρωτοβουλία να αντιδράσουν σε αυτή τη διαπόμπευσή τους από τον κακόβουλα ευφάνταστο Δημητρά, ο οποίος, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, φέρεται να υποβάλει μια «όγδοη (8η) αναφορά ….» για το ίδιο ζήτημα! Και μάλιστα όχι προς την εισαγγελική αρχή απρόσωπα, αλλά ονομαστικά σε συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό [Ελ. Τουλουπάκη].

11. Η παρέμβασή μου υπέρ των θυμάτων του Δημητρά, αφορούσε την διακινδύνευση της ελευθερίας του λόγου και μόνον εκ μέρους αυτού του εθισμένου μηνυτή, και την αντιμετώπιση της βιομηχανίας των μηνύσεών του ως, καταρχήν, σοβαρών καταγγελιών «εγκλημάτων» από μέρους συγκεκριμένων εισαγγελέων. Εξ ού και το παρόν έχει και τη μορφή διαμαρτυρίας.

Σε σχέση με τα αδικήματα που μου αποδίδει ο αντιρατσιστικός παντεπόπτης Δημητράς λεκτέα τα εξής ελάχιστα: Τα «γεγονότα» που συνιστούν την κατ’ αυτόν δυσφήμηση, είναι όντως αληθινά· άλλωστε ούτε και ο ίδιος τα αρνείται. Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε η πιο απόμακρη περίπτωση εφαρμογής των άρθρων 362-363 ΠΚ. Σε ό,τι αφορά την δήθεν εξύβριση, ο μηνυτής, με τη μέθοδο της ανέντιμης επιλογής, έχει απομονώσει κουτοπόνηρα ορισμένες λέξεις από το σύνολο του κειμένου το οποίο μου αποδίδει. ΟΜΩΣ κατά το άρθρο 367 ΠΚ, που έχει εφαρμογή επί όλων των πράξεων ή/και αδικημάτων (δηλαδή έστω κι αν έχουν όντως διαπραχθεί) προσβολής της τιμής (βλ. πρόχειρα Τηλ. Φιλιππίδης Η προστασία δεδικαιολογημένων συμφερόντων επί των εγκλημάτων κατά της τιμής Κεφ. 7ο, σελ. 214 επ), δεν υφίσταται κάν άδικη πράξη ‒πολλώ δε μάλλον αξιόποινη πράξη‒ αν πρόκειται για τη διαφύλαξη δικαιώματος ή από δικαιολογημένο ενδιαφέρον. Η διάταξη αυτή έχει εφαρμογή ακόμη και αν το θύμα της αρχικής προσβολής είναι τρίτο πρόσωπο, όπως στην περίπτωσή μας τα θύματα των μηνύσεων Δημητρά. Κλασική δε περίπτωση τέτοιου ενδιαφέροντος είναι εκείνη του δημοσιογράφου ή του δημοσιολόγου, όπως στην περίπτωσή μου. Ενόψει αυτών είναι προφανές ότι η παρούσα εναντίον μου μήνυση θα πρέπει να τεθεί χωρίς άλλο στο Αρχείο.

12. Αυτό όμως προφανώς δεν αρκεί για να αποτρέψει τον μηνυτή από το επάγγελμα που βρήκε να υποβάλλει μηνύσεις κατά δεκάδες ή εκατοντάδες. Θα πρέπει συνεπώς να ερευνηθούν περαιτέρω τα εξής: α) πόσεις μηνύσεις τέτοιου περιεχομένου έχει υποβάλει ο Δημητράς την τελευταία 25ετία β) πόσες από αυτές έχουν οδηγήσει σε αμετάκλητη καταδίκη των μηνυθέντων (ενόψει και του τεκμηρίου της αθωότητος) γ) ποιον τελικά εκπροσωπεί ο Δημητράς πέρα από τον εαυτό του δ) ποιος τον όρισε νομίμως «παρατηρητή των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ε) πώς χρηματοδοτείται αυτό το Παρατηρητήριο-Παράγκα και σε ποιον δίνει λόγο των δαπανών του, στ) Πόσες ΜΚΟ έχει ιδρύσει ο Δημητράς και σε πόσες συμμετέχει η γυναίκα του και πόσες χωρούν σε μια ταχυδρομική θυρίδα στα Γλυκά Νερά, ζ) Τι επάγγελμα κάνει, επιτέλους, ο προκείμενος Δημητράς.

dim 7

Επίσης ενόψει τού ότι πρόκειται για καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα υποβολή σειράς αβάσιμων μηνύσεων, είναι προφανές ότι θα πρέπει να κινηθούν αυτεπάγγελτα εναντίον του οι διαδικασίες για σωρεία ψευδών μηνύσεων, ψευδορκιών (αφού βεβαιώνει ενόρκως το περιεχόμενό τους κατά τα άρθρα 218-219 ΚΠΔ) και όποιο άλλο αυτεπάγγελτα ερευνώμενο έγκλημα. Φρονώ ότι μόνο έτσι θα σταματήσει η νοσηρή δραστηριότητα του προκείμενου Δημητρά, ο οποίος ‒θαρρείς και οι εισαγγελίες μας πάσχουν από έλλειψη δικογραφιών…‒ απασχολεί τα δικαστήρια και λειτουργεί εκβιαστικά κυρίως απέναντι σε ανυποψίαστους πολίτες με τα νοσηρά αποκυήματα της φαντασίας του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το παρόν απευθύνεται προς τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημ/κών Αθηνών, αφού δυστυχώς, δυστυχέστατα, ορισμένοι υπ’ αυτόν εισαγγελικοί λειτουργοί φαίνεται να παίρνουν στα σοβαρά το εργοστάσιο μηνύσεων (κοινώς φάμπρικα) που έχει στήσει ο προκείμενος Δημητράς. Σε ό,τι με αφορά, έστω και αν προφανώς έχω σοβαρότερα ζητήματα για να ασχοληθώ, δηλώνω ότι είμαι πρόθυμος για την προσκόμιση οποιουδήποτε στοιχείου μου ζητηθεί, που θα βοηθήσει στην οριστική εξάρθρωση αυτής της νεοφανούς μάστιγας. Έτσι ώστε, επιτέλους, η υποβολή της παρούσης εναντίον μου μηνύσεως να αποτελέσει το «Βατερλώ» του, πράγμα που έπρεπε να έχει συμβεί προ πολλού.

Τέλος δηλώνω πρόθυμος για την προσκόμιση και οποιουδήποτε συμπληρωματικού στοιχείου που τυχόν θα απαιτηθεί για την απόρριψη της εναντίον μου μηνύσεως και την απαλλαγή μου από κάθε ευφάνταστη κατηγορία και ενόχληση. Πληρεξούσιο δικηγόρο μου και συνήγορο διορίζω τον δικηγόρο και κάτοικο Πειραιώς κ. Χαράλαμπο Εμμ. Μαραβέλια, …… .

                                                Αθήνα, 26η Μαρτίου 2018

                                                            Με τιμή


dim 10

Δυο μηνύσεις Δημητρά κατά Μαρινάκη γιατί οπαδοί του Ολυμπιακού χρησιμοποίησαν τους... ρατσιστικούς όρους «φιλοξενούμενος» (το 2016) και «Ρώσος» (το 2020) για έναν Ανυπεράσπιστο Πιστολέρο (τον ρώσο ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη).