σύνδεση

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: ένας ευεργέτης του κράτους δικαίου

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: ένας ευεργέτης του κράτους δικαίου Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Με μεγάλη ανακούφιση πληροφορηθήκαμε κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή από τα χείλη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη ότι «η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, που είναι και θα παραμείνει ανεμπόδιστη, δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά με σωρεία αβάσιμων μηνύσεων, αναφορών και αγωγών. Μηνύσεις και αναφορές που τίθενται κατά νόμο στο αρχείο, θα ακολουθούνται υποχρεωτικά από την καταβολή σημαντικών δικαστικών εξόδων. Το ίδιο και για τις δίκες όπου ο ηττηθείς πρέπει να καταβάλει τα πραγματικά έξοδα του νικήσαντος διαδίκου».

Εκείνος που ανέδειξε το μείζον πρόβλημα, και ποσοτικά και ποιοτικά ήταν ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Εννοώ ότι με τις καίριες ερωτήσεις του και τις εύστοχες επισημάνσεις του πληροφορηθήκαμε την έκταση της δικομανούς δράσης του λεγόμενου «Εθνικού Μηνυτή», του διαβόητου Παναγιώτη Δημητρά, επικεφαλής της holding ΜΚΟ ονόματι «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Όπως και μερικών ακόμη ΜΚΟ με βαρύγδουπα ονόματα όπως «Ένωση Ουμανιστών Ελλάδος», και άλλα τέτοια φιλάνθρωπα.

Τα επανειλημμένα κρούσματα μηνυτήριων βιαιοπραγιών του εν λόγω ΜΚΟφόρου προκάλεσαν τέσσερις (4) κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του Χριστόφορου Μπουτσικάκη και λίαν διαφωτιστικές απαντήσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Σύμφωνα με αυτές, ο εν λόγω εθισμένος επαγγελματίας μηνυτής είχε υποβάλει 409 μηνύσεις από τις οποίες ήδη πέρυσι είχαν αρχειοθετηθεί 263 (ο ίδιος διέψευσε τον Υπουργό, ισχυριζόμενος ότι είχε υποβάλει 800 – βλ. Αυγή 15.1.2023), ενώ έχει μηνύσει και περισσότερους από 34 εισαγγελείς, γιατί προφανώς δεν υπήρξαν «συνεργάσιμοι» μαζί του, ανάμεσα στους οποίους και την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών. Σύμφωνα με τις δύο τελευταίες ερωτήσεις του βουλευτή, έχει μηνύσει και τον εισαγγελέα του ΑΠ κ. Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και τον επίτιμο αντεισαγγελέα του ΑΠ και επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Ο περί ού ο λόγος Δημητράς, αφού απέστειλε ένα εκβιαστικό εξώδικο ζητώντας του να ανακαλέσει εντός 24 ωρών την ερώτησή του αλλιώς θα τον μηνύσει, δεν εδίστασε να κάνει μήνυση και αγωγή στον βουλευτή Χριστόφορο Μπουτσικάκη γιατί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου υπέβαλε αυτές τις βουλευτικές ερωτήσεις, αλλά και στον ίδιο τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης. Όσους κατέθεσαν ως μάρτυρες υπέρ του κ. Μπουτσικάκη τους εμήνυσε και αυτούς.

Πραγματικό πογκρόμ όμως διαπράττει κατά του μη συνεργάσιμου Τύπου. Αρθρογράφους που απαλλάσσονται ή αθωώνονται από τις εναντίον τους αρρωστημένες κατηγορίες τούς μηνύει εκ νέου. Και παρά τη νέα απαλλαγή τους τούς ...ξαναμηνύει. Υποτίθεται ότι είναι επαγγελματίας «ανθρωπιστής» και προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (γενικώς), των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, των μεταναστών, των προσφύγων κ.ά., αλλά όποιον εκφράζει αντίθετες απόψεις από τις εμμανείς δικές του ή έχει διαφορετική αντίληψη για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του ατόμου (και όχι αδιακρίτως «συλλογικοτήτων»), τον μηνύει, για «ρατσισμό», «ισλαμοφοβία», «τρανσφοβία», όποια άλλη -φοβία θα επινοήσει.

Διώκει απηνώς όσους στον Τύπο αποκάλυψαν την «ανθρωπιστική» δράση του, με σκοπό την αυτολογοκρισία, να σκορπίσει δηλαδή τον φόβο στον Τύπο ώστε να μην υφίσταται τον δημόσιο έλεγχο. Έχει μηνύσει επανειλημμένως τους εκδότες, συγγραφείς, αρθρογράφους και δημοσιογράφους Μανώλη Βασιλάκη (9 μηνύσεις και 1 αγωγή, Athens Review of Books), Αλέξη Παπαχελά, Τάκη Θεοδωρόπουλο (4 φορές), Διονύση Γουσέτη (Καθημερινή), Σώτη Τριανταφύλλου (2 φορές), Φώτη Γεωργελέ (4 φορές, Athens Voice), Χρήστο Μεμή και Κώστα Γιαννακίδη (Protagon), Γιώργο Μαντέλα, Γιώργο Παπαχρήστο (Τα Νέα), Άρη Πορτοσάλτε (2 τουλάχιστον φορές, ΣΚΑΪ), Θανάση Μαυρίδη και Ανδρέα Ζαμπούκα (Liberal), ακόμη και τον νομικό σύμβουλο της Athens Review of Books και του Liberal Τάσο Αβραντίνη.

Όσους επέκριναν την τακτική των κατά συρροήν ψευδών και συκοφαντικών μηνύσεών του, επειδή πάσχουν από μηνυσιο-φοβία, τους μηνύει και τους ξαναμηνύει ώσπου να υποκύψουν και να μην ξαναμιλήσουν για τη δύσοσμη δράση του. Με δυο λόγια, εκβιάζει και τρομοκρατεί τους ελεύθερα σκεπτόμενους και εκφραζόμενους αρθρογράφους, τον δημοκρατικό τύπο, και επιπλέον δικαιολογεί αυτή την τακτική του καταγγέλλοντας τα ανεπιθύμητα μέσα ενημέρωσης σαν δήθεν ρατσιστικά, ακροδεξιά ή οτιδήποτε γεννήσει ο νοσηρά γόνιμος νους του. Εν ονόματι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθεί να μας στερήσει την ελευθερία του λόγου ή ακόμη και να επιτύχει τον στιγματισμό και απολύσεις αντιφρονούντων αρθρογράφων. Ωστόσο ο ανθρωπιστής αυτός έδωσε μάχη στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μην πεθάνει ο δήθεν «απεργός πείνας» serial killer Κουφοντίνας από κοινού με έναν πίθηκο του φιλελευθερισμού. Το χειρότερο όλων είναι ότι στοχοποιεί ανθρώπους ως «ισλαμοφοβικούς» (= ρατσιστές), ενώ γνωρίζει ότι είναι ενδεχόμενο κάποιος φανατικός ισλαμιστής ακόμη και να δολοφονήσει τον καταγγελλόμενο ως… «ισλαμοφοβικό».

Παραμονές Χριστουγέννων του 2022, με ύποπτη καθυστέρηση 1,5 έτους από την υποβολή των δικογραφιών, ασκήθηκε εις βάρος του Π. Δημητρά κακουργηματική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης («Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι»), για δύο υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Κω και στη Λέρο-Φαρμακονήσι. Παρά ταύτα οι δικαστικές αρχές τον αντιμετώπισαν με άκρα αβρότητα: ουδεμία περαιτέρω έρευνα έγινε στον ίδιο, στην οργάνωση, στους συνεργούς του, δεν εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του συνεργάτη του Τόμι Όλσεν (Tommy Ohlsen) και έρευνας της ΜΚΟ «Aegean Boat Report» που διακινεί την προπαγάνδα του καθεστώτος Ερντογάν, με τον Δημητρά ασύδοτο να παριστάνει το θύμα («δέχεται –λέει– δικαστική παρενόχληση (!) για την ανθρωπιστική δράση του»), να διασύρει τη χώρα διεθνώς, ενώ συνεχίζει με μεγαλύτερη μανία να μηνύει όσους πρόβαλαν το θέμα της κακουργηματικής δίωξής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι, πάραυτα και χωρίς να έχει γνώση των δικογραφιών, ο προστάτης άγγελός του Ν. Αλιβιζάτος έσπευσε να του συμπαρασταθεί πρώτος, πριν και από τον Χριστόπουλο και άλλους επαγγελματίες «ανθρωπιστές» της ιδίας συνομοταξίας: «Ν. Αλιβιζάτος: “Αδιανόητη η δίωξη μελών ΜΚΟ επειδή βοηθούν μετανάστες”» (Εφημερίδα των Συντακτών, 24.12.2022). Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε μήνυση που υποβάλει ο Εθνικός Μηνυτής εναντίον δημοσιογράφων για να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει προτάσσει ένα θερμό εγκώμιο του Αλιβιζάτου για τον Δημητρά. Όμως στον εν λόγω συνταξιούχο συνταγματολόγο αλλά πάντα ενεργό πολιτικό ακτιβιστή θα επανέλθω αναλυτικότερα θέτοντας ορισμένα αμείλικτα ερωτήματα με ξεχωριστό άρθρο. Το παραμύθι του απάνθρωπου «ανθρωπισμού» πρέπει να τελειώσει.

Ο Εθνικός Μηνυτής παρά τις εκκωφαντικές διαψεύσεις από τους σκευωρούς του Spiegel, παρά την απόλυση ακόμη και του διευθυντή του περιοδικού, εξακολουθεί να λοιδορεί όσους δεν εννοούν να πιστέψουν τη στημένη διεθνή συκοφαντία ότι η Ελληνική Δημοκρατία ευθύνεται για τον θάνατο της ανύπαρκτης «νεκρής μικρής Μαρίας» στον Έβρο! Ακόμη και σήμερα, 9 Ιουλίου 2023, διακινεί ένα βρόμικο «ποίημα» ενός ομοίου του, εθνικού υβριστή και συκοφάντη, που αποκαλεί «καθάρματα» όσους δεν πιστεύουν στον μύθο της «νεκρής μικρής Μαρίας» που αναπαύεται στην «Αταφούπολη» του Έβρου, καθάρματα τα οποία «πήρα[ν]ε λεφτά»! (Το παραθέτουμε ολόκληρο στο τέλος του παρόντος άρθρου). Είναι απαράδεκτο οι δικαστικές αρχές να εξαντλούν την ανοχή τους στην περίπτωση Δημητρά και την αυστηρότητά τους στην περίπτωση εγκρίτων μέσων ενημέρωσης που τιμούν τον ρόλο τους. Είναι απαράδεκτο οι ελληνικές αρχές να μην έχουν στραφεί κατά της «ανθρωπίστριας» Baidaa Al Saleh που οργάνωσε τη σκευωρία στον Έβρο. Κι ακόμη χειρότερα, δεν ζήτησαν τη συνεργασία των ιταλικών αρχών προκειμένου να ερευνηθεί ο ρόλος της «ανθρωπίστριας» Nawal Soufi στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά τη Πύλου.

Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθερία του τύπου, δηλαδή την ελευθερία του λόγου, λαμβάνοντας νομοθετική πρωτοβουλία. Δεν είναι δυνατόν οι εκατοντάδες που αθωώνονται ή απαλλάσσονται να πρέπει να του υποβάλλουν ατομικά μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις, συκοφαντήσεις κ.λπ. και να μην εφαρμόζονται στην περίπτωσή του αυτεπαγγέλτως τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα περί ψευδών καταμηνύσεων, ψευδορκιών κ.ά. Δηλαδή για αδικήματα που στρέφονται ευθέως κατά της Δικαιοσύνης, του κρισιμότερου οχυρού της Δημοκρατίας. Είναι παράλογο και άδικο να μην επιβάλλονται αποτρεπτικά πρόστιμα για τις κατά συρροήν απαράδεκτες, αβάσιμες, εκβιαστικές ή και εκπρόθεσμες, για τις εκατοντάδες ψευδείς καταμηνύσεις που αυτός επινόησε. Είναι απαράδεκτο να στέλνονται στο ακροατήριο κραυγαλέα εκπρόθεσμες «εγκλήσεις» του, διότι ο Παντεπόπτης με το κατά κόσμον όνομα Δημητράς δήθεν με καθυστέρηση μηνών πληροφορήθηκε κάποιο «επιλήψιμο» δημοσίευμα. Συνιστά σπίλωση του κράτους δικαίου η κατασπατάληση τόσων δικαστικών και οικονομικών πόρων για τόσες προδήλως αβάσιμες ή εκπρόθεσμες ή –εν τέλει– παραληρηματικές μηνύσεις.

Ήταν απαράδεκτο ότι τόσα χρόνια δεν είχε διεξαχθεί έρευνα για την χρηματοδότηση του τερατώδους μηχανισμού που έχει στήσει το άτομο αυτό, μέσω του οποίου υποβάλλει μια μήνυση τη μέρα ή κάθε δύο μέρες, ενώ ταυτοχρόνως πληροφορείται τα στοιχεία κάθε οικονομικού μετανάστη που προωθείται προς την Ελλάδα με τα τουρκικά δουλεμπορικά. Και ο οποίος μηχανισμός βρίσκεται καθημερινά παρών σε κάθε νησί ή ακτή που θα βρεθούν για να διεκπεραιώσει τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου ή να καταγγείλει τη χώρα για δήθεν pushbacks, να γνωρίζει τα ονόματα των λιμενικών που δήθεν υπακούουν στις «εγκληματικές» εντολές του «κράτους δολοφόνων» (του Ελληνικού, εννοείται) και να τους μηνύει. Είναι ο απανταχού παρών ανά την επικράτεια «ανθρωπιστής» που «δίνει ένα μπουκάλι νερό στους μετανάστες», όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν Εισαγγελία της χώρας στην οποία να μην έχει καταθέσει μηνύσεις κατά κάποιου άτυχου ανθρώπου.

Ευτυχώς, ύστερα από έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, την 1 Ιουνίου 2023 εκδόθηκε ένα εξαιρετικά επιβαρυντικό Πόρισμα για διάπραξη κακουργημάτων (απιστίες) σε βάρος των ποικιλώνυμων ΜΚΟ που ελέγχει ο Δημητράς, το οποίο στάλθηκε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων. Επίσης εκδόθηκε διάταξη δέσμευσης των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων του «Εθνικού Μηνυτή». (Επ’ αυτού παρέλειψε να του συμπαρασταθεί ο Ν. Αλιβιζάτος, ίσως διότι δεν είχε ξυπνήσει από το όνειρο των «ισχνών ελπίδων» του Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός και ακόμη έκανε πρόβες για το κοστούμι του οικουμενικού πρωθυπουργού). Ωστόσο και πάλι δεν φαίνεται να επείγονται στην Εισαγγελία Αθηνών, γιατί απ’ ό,τι πληροφορούμαστε ο Εθνικός Μηνυτής συνεχίζει να μοιράζει μηνύσεις για δημοσιεύματα του Τύπου.

Θεωρώ εύλογη την αξίωση από την νέα Κυβέρνηση να προστατεύσει τον Τύπο και τη χώρα από τη δράση των Δημητράδων και του αυτόκλητου «Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι». Από αυτούς που διακινούν το τερατώδες ψεύδος ότι δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, την ώρα που οι ίδιοι καταδιώκουν απηνώς τον Τύπο: σ’ αυτό δεν βρίσκει τίποτε επίμεμπτο ο λαλίστατος Αλιβιζάτος. Σημειώνουμε ότι το Διεθνές Παρατηρητήριο έκλεισε το 2007 και ο αυστριακός οικονομικός υπεύθυνός του φυλακίστηκε. Ο Δημητράς όμως παρέμεινε εθνικός παρατηρητής και ανιδιοτελώς, όπως φαίνεται από το Πόρισμα Βουρλιώτη, επιδόθηκε στο άθλημα του Εθνικού Μηνυτή και εθνικού συκοφάντη. Επίσης πρέπει να γίνει τροποποίηση του λεγόμενου «αντιρατσιστικού νόμου», ενός άχρηστου και παρανοϊκού νόμου, βάσει του οποίου ετούτος εδώ θα μηνύσει όσους μιλούν ελληνικά. Αν με ένα νόμο λυνόταν το θέμα του ρατσισμού, τότε δεν θα υπήρχαν ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και οι νοσταλγοί τους. Άλλωστε ακόμη και η νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή» με τους ισχύοντες ποινικούς νόμους εξαρθρώθηκε και όχι με τον… «αντιρατσιστικό» που χρησιμοποιείται αναίσχυντα σαν βούτυρο στο ψωμί των Δημητράδων. Υπόψη ότι με τον νόμο αυτόν διώχθηκαν και διώκονται εκατοντάδες δημοκρατικοί πολίτες ύστερα από μηνύσεις του Δημητρά, ανάμεσα στους οποίους και φιλελεύθεροι διανοούμενοι και μέσα ενημέρωσης που τιμούν τη χώρα.


ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ

Ελπίζω να καταλάβατε
πως όλοι εσείς που από τον Αύγουστο του ’22 και μετά
γράψατε η «δήθεν νεκρή Μαρία του Έβρου»,
εσείς σκοτώσατε τους ανθρώπους τον Ιούνιο του ’23
στο πλοιάριο Αντριάνα, ανοιχτά της Πύλου.
Γιατί εσείς δώσατε το τράτο στην κυβέρνηση
να νιώσει πως έχει για πλαστελίνη την κοινή γνώμη
άρα μπορεί ελεύθερα να βουλιάξει το πλοίο
ή να το αφήσει να βουλιάξει –
ό,τι είχε οδηγία, τέλος πάντων,
εξάλλου το ίδιο είναι, αν το σκεφτείς.
Όσοι το κάνατε επειδή γελαστήκατε,
ή επειδή παρασυρθήκατε,
από βλακεία ή και φανατισμό,
από λάθος εκτίμηση, τέλος πάντων,
ίσως είναι η ώρα να σκεφτείτε διαφορετικά
και την επόμενη φορά
να φωνάξετε για να ζήσει το επόμενο κορίτσι
και για να μην βουλιάξει το επόμενο καράβι –
αλίμονο, πάντοτε θα υπάρχουνε μπροστά σας
κορίτσια υποψήφια για να πεθάνουν,
καράβια υποψήφια για να βουλιάξουν,
άνθρωποι υποψήφιοι για να χαθούν.
Κι όσοι τα γράψατε αυτά για το «δήθεν νεκρό κορίτσι»
επειδή πήρατε λεφτά,
να θυμάστε πως τα λεφτά κάποτε θα τελειώσουν
μα το ότι είστε καθάρματα
θα μείνει για πάντα.


ship