σύνδεση

Κατασχετήριο Μητσοτάκη vs «Documento»

Νέα Τυραννία η Νέα Δημοκρατία. Ανατριχιαστικές καταγγελίες Κοτζιά
Κατασχετήριο Μητσοτάκη vs «Documento»

 

 

«με την προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού του Documento (…) η κυβέρνηση της ΝΔ τείνει προς την τυραννία», «υπονομεύει ευθέως την δημοκρατία».   (Ν. Κοτζιάς)

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με «Κατασχετήριο εις χείρας τρίτων», δέσμευσε τους λογαριασμούς του Documento και τα έσοδά του από το πρακτορείο διανομής τύπου, οδηγώντας το σε οικονομική ασφυξία. Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οσονούπω μάλιστα θα το καταγγείλει επισήμως και αυτό ο υπερασπιστής της λαϊκής δημοκρατίας Κοτζιάς που ύψωσε τα λάβαρα της αντίστασης στο νέο τυραννικό καθεστώς που εγκαθιδρύει η ΝΔ.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, σήμερα, δηλώνει ότι  «με την προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού του Documento (…) η κυβέρνηση της ΝΔ τείνει προς την τυραννία», ότι «υπονομεύει ευθέως την δημοκρατία». Με δυο λόγια: «Η υπόθεση του Documento είναι υπόθεση Δημοκρατίας» (Βλ. https://bit.ly/2mB6CKv). Ασφαλώς η καταγγελία του έχει το κύρος του κατόχου θέσης Καθηγητού στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Οξφόρδης (βλ. γραπτή δήλωσή του ενώπιον του Εφετείου Αθηνών). Έχει και το δημοκρατικό πάθος με το οποίο υποστήριζε τη διεξαγωγή «ενός γεωγραφικά περιορισμένου εμφυλίου πολέμου» στην Ελλάδα. Έχει και το ήθος με το οποίο προπαγάνδιζε πως η στρατιωτική δικτατορία Γιαρουζέλσκι και το ολοκληρωτικό καθεστώς Χόνεκερ ήταν υποδείγματα δημοκρατίας εν αντιθέσει με το κατά Κοτζιά αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό καθεστώς στην Ελλάδα εκείνες τις δεκαετίες (’70 και ’80).

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι σημερινές καταγγελίες της εφημερίδας “Documento” … είναι εξαιρετικά σοβαρές. (…) Η ελευθερία του Τύπου, η αντίστασή του σε καθεστωτικές συμπεριφορές και απόπειρες φίμωσης, η προσπάθεια εφημερίδων να επιβιώσουν οικονομικά, δεν είναι ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Υπερασπίζονται δήθεν τη δημοκρατία αυτοί που κατέλυσαν το κράτος δικαίου και οργάνωσαν την παράφρονα πολυετή τρομοκρατική καταδίωξή μας, καταδίωξη εντύπου που παρόμοια δεν υπήρξε τις τελευταίες δεκαετίες σε καμιά Δυτική χώρα, και κρατούν όμηρο την Athens Review of Books επί δύο χρόνια και δύο μήνες, 26 ολόκληρους μήνες, στην προσπάθειά τους να μας στραγγαλίσουν. Είκοσι έξι (26) μήνες οικονομικού εκβιασμού και ασφυξίας σε εκτέλεση του από 24 Ιουλίου 2017 Κατασχετηρίου με εκτελεστή τον γνωστό από το παρελθόν Ι.Κ. Μαντζουράνη, με το οποίο δέσμευε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας και τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής τύπου για λογαριασμό του γνωστού «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» και κορυφαίου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την αποπομπή του λόγω του τερατώδους Σκανδάλου με τις Βίζες.

Δεν διαπράξαμε κανένα αστικό ή ποινικό αδίκημα: χωρίς να υπάρχει αδίκημα μας καταδίωκαν απηνώς τόσα χρόνια. Τιμούμε τα ελληνικά γράμματα και ματαιοπονούσαμε με την συμπαράσταση των Χάρολντ Μπλουμ, Μάριο Βάργκας Λιόσα, Τζ. Μ. Κουτσύ, Ίαν ΜακΓιούαν και τόσων άλλων συγγραφέων και διεθνούς κύρους επιστημόνων προσπαθώντας να σταματήσουμε αυτά τα αγράμματα συριζαϊκά ενεργούμενα του δικαστικού παρακράτους που αδίστακτα, την εποχή της Θάνου, αποφάσισαν την συντριβή μας. Αντισταθήκαμε στη βία και την τρομοκρατία, υποστήκαμε τα διανοητικά και ψυχικά βασανιστήρια που μας ασκήθηκαν από τον υπόκοσμο του συριζαϊκού δικαστικού παρακράτους επί 4,5 χρόνια και αντέξαμε να δούμε την πτώση του αντιδημοκρατικού μορφώματος των σταλινιδίων που απείλησαν την ελευθερία του τύπου όσο καμιά κυβέρνηση μετά την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Μετά την αποκατάσταση των στοιχειωδών στο κράτος δικαίου, και ενώ ζητήσαμε τη δικαστική άρση του Κατασχετηρίου, αφού στο μεταξύ υπήρξε η ιταμή ομολογία Κοτζιά (που ομολόγησε το πασίδηλο άλλωστε: «Μόνο στη σταλινική Αριστερά, όπου θήτευσα κι εγώ στα νιάτα μου…», 23.10.2018), θα αρχίσουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα τα τεκμήρια του εγκλήματος στο ΥΠΕΞ, μια και ο λειτουργός της Δικαιοσύνης στον οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση τον περασμένο Απρίλιο δεν φαίνεται να επείγεται. Είναι ζήτημα δημοκρατίας!

1 Οκτωβρίου 2019