σύνδεση

Το άκρον άωτον της Διαφθοράς, η εσχάτη Ασυνειδησία και Αναισχυντία

Το άκρον άωτον της Διαφθοράς, η εσχάτη Ασυνειδησία και Αναισχυντία Αυτό το κείμενο δεν δείχνει φανατικό σταλινικό, απεφάνθησαν οι γκαουλάιτερ του Κράτους Αδίκου.

 

 «Όμως το ειρηνικό πέρασμα [στον σοσιαλισμό], περιέχει όχι μόνο βία γενικά (μιας και επιβάλλει τη θέληση του λαού πάνω στους εχθρούς του), αλλά μπορεί να περιέχει και ένοπλη βία. Απλώς δεν φτάνει στον πανεθνικό εμφύλιο πόλεμο. Η χρήση των όπλων στην περίπτωση του ειρηνικού περάσματος το πολύ να είναι αποσπασματική, ευκαιριακή και γεωγραφικά περιορισμένη. Ο ειρηνικός δρόμος σημαίνει ότι η αντίδραση “νιώθει τη θηλειά γύρω από το λαιμό της” και υποχωρεί από την εξουσία έστω και αν το κάνει για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της και να οργανώσει πιο καλά την αντεπανάσταση.»

Όχι, δεν το έγραψε ο Κουφοντίνας. Είναι από το βιβλίο: Νίκος Κοτζιάς, Ο “Τρίτος Δρόμος” του ΠΑΣΟΚ. Κριτική με βάση την μαρξιστική-λενινιστική ανάλυση της ελληνικής πραγματικότητας, Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 1984, σ. 309.

Σύμφωνα με τους συνεργούς τού υπουργού Εξωτερικών δικαστές, που του εξ-έδωσαν τις κυριολεκτικά τρομοκρατικές αποφάσεις οι οποίες επιτρέπουν στον Κοτζιά τον πολυετή εκβιασμό και την επιχείρηση συντριβής της Athens Beview of Books, αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξε φανατικός σταλινικός ούτε ότι υπήρξε θαυμαστής των ολοκληρωτικών καθεστώτων Χόνεκερ, Γιαρουζέλσκι κ.ά. Οι αποφάσεις 4034/2015 του Εφετείου Αθηνών και 697/2017 του Αρείου Πάγου είναι το άκρον άωτον της Διαφθοράς, ο ορισμός της εσχάτης Ασυνειδησίας και Αναισχυντίας. Στη συνέχεια, με την ψήφο και του Κοτζιά, οι δικαστές Πέππας, Λέκκας, Ζωντανού έγιναν πρόεδρος και αντιπρόεδροι αντιστοίχως του Αρείου Πάγου. Οι οκτώ εναγόμενοι από την εκδότρια και τον διευθυντή της ARB δικαστές για κακοδικία στο Ειδικό Δικαστήριο δεν έκαναν ένα ανθρώπινο λάθος: με πραγματικό δόλο (actual malice) εβίασαν το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και τη Δικαιοσύνη. Τέτοιων αντιλήψεων δικαστές είναι κατάλληλοι για καθεστώτα τύπου Ουγγαρίας και Πολωνίας.

O αγώνας της Athens Beview of Books για ελευθερία του λόγου, ενάντια στο Κράτος Αδίκου, αφορά κι όσους νομίζουν ότι είναι «μεμονωμένο περιστατικό». Όσο «μεμονωμένο περιστατικό» είναι οι διώξεις του Ανδρέα Γεωργίου. Όσο «μεμονωμένο περιστατικό» είναι η εντολή σύλληψης του εκδότη και δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου ‒ για να αναφερθούμε μόνο στα πρόσφατα «μεμονωμένα περιστατικά».

Όλες αυτές οι παραβιάσεις συμβαίνουν γιατί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι ανησυχητικά προβληματικό. Ο δείκτης Rule of Law υποχωρεί συνεχώς από το 2015 και μετά, και βρίσκεται κάτω από χώρες όπως η Ιορδανία και Ναμίμπια, στην 101 θέση της λίστας. Στα θέματα ελευθερίας του τύπου και ελεύθερης έκφρασης η Πολωνία και η Ουγγαρία έχουν ελαφρυντικό ότι για δεκαετίες είχαν ολοκληρωτικό καθεστώς, η Ελλάδα όμως δεν έχει καμιά δικαιολογία: είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδόν 40 χρόνια!

 

Οι γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ και οι γκαουλάιτερ του Κράτους Αδίκου

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας («Αποχώρηση της Ν.Δ. από τη ΣΥΡΙΖΕΡΤ») της 18.9.2018 χρησιμοποιεί τρεις φορές τη λέξη γκαουλάιτερ: «στους εγκάθετους γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ», «οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ», «τους μισθούς των κομματικών γκαουλάιτερ». Τη χρησιμοποιεί με την έννοια που όλοι οι λογικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν. Για αυτή τη λέξη εκδόθηκαν εις βάρος μας τρομοκρατικές δικαστικές αποφάσεις απίστευτης διαστροφής, λόγω της δημοσίευσης επιστολής που περιείχε την αξιολογική κρίση «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» για τον διαβόητο σταλινοπαράφρονα Ν. Κοτζιά. Οι δράστες των τρομοκρατικών αποφάσεων του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, οκτώ γκαουλάιτερ του Κράτους Αδίκου, δικάζονται γι’ αυτή την τρομερή κακοδικία στο Ειδικό Δικαστήριο στις 9 Οκτωβρίου (Αίθουσα Συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, 6 μ.μ.). Σύμφωνα με αυτούς τους δικαστές, με τη λέξη γκαουλάιτερ δήθεν τον αποκαλέσαμε χιτλερικό, Γκέμπελς, ότι μετέρχεται ναζιστικές μεθόδους και λοιπά παρανοϊκά. Μπορείτε «κατεβάσετε» εννιά σελίδες από το τεύχος 98 της Athens Review of Books σε PDF χρησιμοποιώντας το λινκ https://goo.gl/VgzcUy, σχετικά με τη λέξη γκαουλάιτερ όπως την ερμηνεύουν οι δυο εφιαλτικές δικαστικές αποφάσεις.  

18.9.2018