σύνδεση

Οι «Δίκες της Αθήνας» 2015-2019. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι «Δίκες της Αθήνας» 2015-2019. Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Χάρη στη Σιωπή των Άλλων συνέβη αυτό που θα ήταν αδύνατο και αδιανόητο να συμβεί σε μια Δυτική Δημοκρατία: να εκδοθεί αυτό το χαρτί: «ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΟ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝ. Του Νικολάου Κοτζιά, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, …. ΚΑΤΑ της Μαρίας Βασιλάκη, εκδότριας της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ THE ATHENS REVIEW OF BOOKS,…».

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια ομηρείας της Athens Review of Books

 

Πέρα από τη γνωστή επέτειο, συμπληρώνονται σήμερα 24 Ιουλίου δύο χρόνια από την εφαρμογή του Κατασχετηρίου (βλ. συνημμένο) που δέσμευε τους λογαριασμούς μας και τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής τύπου. Η αντιδημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την φίμωση και το κλείσιμο της Athens Review of Books, χρησιμοποίησε τους γνωστούς «δικαστές-εργαλεία» στις διαβόητες «Δίκες της Αθήνας» που τελεσιούργησε, οι οποίοι εξέδωσαν απολύτως παράνομες τρομοκρατικές αποφάσεις εις βάρος μας, βασισμένες σε δικογραφήματα των ελλογίμων Φαήλου Κρανιδιώτη και Ι.Κ. Μαντζουράνη, αποφασίζοντας ότι ο Εκβιαστής τέως Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς δεν υπήρξε σταλινικός και ότι ο χαρακτηρισμός «γκαουλάιτερ του σταλινισμού», σε επιστολή που φιλοξενήσαμε, προσέβαλε τάχα την τιμή και την υπόληψή του! Επί λέξει οι «δικαστές-εργαλεία» αποφάνθηκαν:

«Κατά συνέπεια, ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται στον ενάγοντα “γκαουλάιτερ του σταλινισμού” είναι πρόσφορος να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του, αφού τον περιγράφει ως άτομο με ακραίες και απολυταρχικές απόψεις και με εκτεταμένη προπαγανδιστική τακτική, (…) ούτε και από τα κείμενά του, που επικαλούνται και προσκομίζουν οι διάδικοι, προκύπτει ο θαυμασμός του για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς και η διαφήμισή του

Παρότι είχαν στα χέρια τους την ποταπού βαθμού «αυτοεκτίμησης» δήλωση του Εκβιαστή μας και τόσα άλλα τεκμήρια που καταθέσαμε: «Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραφα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, … τα οποία ήταν ανοησίες.» (Συνέντευξη Κοτζιά, Der Spiegel, 9.2.2015).

Αφού η υπόθεση τελεσιδίκησε ο Εκβιαστής εξέθεσε τους συνεργούς του δικαστές ομολογώντας ότι «Μόνο στην Σταλινική Αριστερά, όπου θήτευσα και εγώ στα νιάτα μου, ήξερα ότι η αξιοπρέπεια και η τιμή δεν μετράνε …». (Κοτζιάς, Ηράκλειο 23.10.2018. Ακούστε τον εδώ: https://bit.ly/2RbkOIt). Παρ’ όλα αυτά, με όπλο τις αναξιοπρεπείς, παράνομες και κατάπτυστες αυτές δικαστικές αποφάσεις, ο Εκβιαστής εξακολουθεί να μας κρατά αιχμάλωτους.

Η χώρα από τις 7 Ιουλίου έχει πλέον δημοκρατική κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφερθεί αναλυτικά στην παράνομη καταδίωξη της ARB, δηλώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «Ένα περιοδικό όπως το Athens Review of Books, επίλεκτο μέλος της Δημοκρατίας των Γραμμάτων, η πολιτεία θα έπρεπε να το στηρίζει, όχι να το τρομοκρατεί και να το καταδιώκει με αναίσχυντη χρήση των μηχανισμών τού κράτους. … Η καταδίωξη της Athens Review of Books είναι ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία. Πρέπει εδώ και τώρα να τελειώσει.» (1 Νοεμβρίου 2018).

Και την 1 Μαρτίου 2019  ο νυν Πρωθυπουργός τουίταρε το λινκ της γνωστής έκκλησης των εκατοντάδων διεθνούς κύρους ξένων και ελλήνων ακαδημαϊκών και συγγραφέων (ανάμεσα στους οποίους και νομπελίστες) προς Γιούνκερ και Τουσκ όταν δημοσιεύθηκε στο New York Review of Books, σχολιάζοντας:

«Yet another example of the executive branch breaching and abusing its power, interfering with justice and freedom of the press. Kudos to those calling them out!»

Ακόμη ένα παράδειγμα κατάχρησης της εκτελεστικής εξουσίας, με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου! Εύγε σε όσους τους ξεμπροστιάζουν»).

Είναι σαφές ότι ο χαρακτηρισμός «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» είναι αξιολογική κρίση και παρανομούσαν οι δικαστές ζητώντας αποδείξεις, όπως έχει επανειλημμένως αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του οποίου τις αποφάσεις οι συγκεκριμένοι δικαστές ανοικτά περιφρονούν. Παρ’ όλα αυτά, επειδή στηριζόταν σε ευρύτατη γεγονοτική βάση προσκομίσαμε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, τα οποία προκλητικά δεν θέλησαν να λάβουν υπόψη. Η απόφασή τους ήταν προειλημμένη, αφού προφανέστατα εκτελούσαν κυβερνητικό «συμβόλαιο». Οι επιστρατευθέντες δικαστές, λόγου χάρη, είχαν στα χέρια τους το χαφιέδικο βιβλίο Der autonome Intellekt, συν-συγγραφέας του οποίου υπήρξε ο Κοτζιάς υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής Προπαγάνδας του καθεστώτος Χόνεκερ (του αρχιπράκτορα «Ελαφοπόδαρου» της Στάζι), το οποίο γράφτηκε κατά παραγγελίαν, για χρήση και για λογαριασμό του απαισίας μνήμης εγκληματικού καθεστώτος Χόνεκερ, και αποφάνθηκαν ότι δεν αποτελεί τεκμήριο πως ήταν θαυμαστής του καθεστώτος ο συνεργάτης του καθεστώτος Κοτζιάς. Αυτό είναι ο ορισμός της εσχάτης ασυνειδησίας, το άκρον άωτον της διαφθοράς και της δικαστικής επιορκίας.

 

Είναι αδιανόητο να εξακολουθεί η αιχμαλωσία μας μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις 7 Ιουλίου 2019. Οι «δικαστές-εργαλεία» μάς στέρησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εβίασαν απάνθρωπα τη Δικαιοσύνη. Μας υπέβαλαν σε ανείπωτα διανοητικά και ψυχικά βασανιστήρια. Λεηλάτησαν τις ζωές μας. Μας εμπόδισαν να δημιουργήσουμε ό,τι σημαντικό θα μπορούσαμε ως Athens Review of Books. Εξευτέλισαν το κράτος δικαίου. Η νέα ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης θεωρούμε δικαιολογημένο ότι οφείλει να μας εξηγήσει ποιο έγκλημα διαπράξαμε και μας καταδιώκουν με τέτοια βαρβαρότητα επί 4,5 χρόνια. Οι εις βάρος μας τρομοκρατικές αποφάσεις στις «Δίκες της Αθήνας» είναι ειδεχθή εγκλήματα κατά της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Η νέα ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης θεωρούμε δικαιολογημένο ότι οφείλει οίκοθεν να τερματίσει άμεσα την παρανοϊκή καταδίωξή μας, να άρει τις δεσμεύσεις που μας επιβλήθηκαν, και για την αυτοκάθαρση αυτού του πυλώνα της Δημοκρατίας να ασκήσει διώξεις σε επιστρατευθέντες δικαστές που ιδιοτελώς διέπραξαν όλες αυτές τις πρωτοφανείς παρανομίες.

kyriakos 2