σύνδεση

Υπερχειλής εισαγγελική σοφία

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διατάχθηκε να αναζητήσει τους κρυπτόμενους εγκληματίες της Athens Review of Books!
Υπερχειλής εισαγγελική σοφία Μίρνα Βάες, Ο Δικαστής, 1970, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Πουέρτο Ρίκο, Σαν Χουάν.


 

Ένα απίστευτο, εξωφρενικά αδιανόητης διαστροφής σκάνδαλο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης: κάποια εισαγγελέας ονόματι Στυλιανή Στόγια ζήτησε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (!) τα στοιχεία των υπευθύνων έκδοσης και διεύθυνσης ενός καθόλα νόμιμου εντύπου και των ηλεκτρονικών παρακολουθημάτων του, και συγκεκριμένα της Athens Review of Books, στοιχεία που είναι δημοσιευμένα στην έντυπη και ηλεκτρονική ταυτότητά της, και μπορεί να τα διαβάσει όποιος γνωρίζει έστω και ολίγα ελληνικά.

Επειδή είμαστε ακόμη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και όχι Πουτινικό καθεστώς, δεν ανεχόμαστε την εξαχρείωση και διαστροφή κάποιων λεγόμενων «λειτουργών της Δικαιοσύνης», τον βιασμό της Δικαιοσύνης και της λογικής, την κακοποίησή μας στο όνομα της Δικαιοσύνης, την τρομοκρατική αντιμετώπισή μας από μια εισαγγελέα στην υπηρεσία όχι του κράτους δικαίου, αλλά του Κράτους Αδίκου και Ζόφου.

Λες και ανήκουμε σε κάποιο σκοτεινό εγκληματικό κύκλωμα παιδεραστών, πορνογραφίας κ.λπ. Σαν να είναι η Athens Review of Books κάποια σκοτεινή, παράνομη ή εγκληματική ομάδα! Καταγγέλλουμε την αντικειμενικά τρομοκρατική πράξη της εισαγγελέως Στυλιανής Στόγια, η οποία χάριν του Εθνικού Μηνυτή και διακινητή …ουμανιστικών ιδεών, δηλαδή του διαβόητου Παναγιώτη Δημητρά, διέπραξε αυτή τη βαρβαρότητα. Εύλογα συνεπώς περιμένουμε από την Πολιτεία να την ελέγξει και να την απομακρύνει από μια νευραλγική θέση από την οποία μπορεί να διαπράξει και άλλα αδικήματα εις βάρος αυτής της ίδιας της Δικαιοσύνης και εις βάρος του Κράτους Δικαίου – αν το έχει ακουστά. Όχι μόνο δεν απολογούμαστε, αλλά κατηγορούμε την εν λόγω εισαγγελέα για την άσκηση ωμής τρομοκρατίας εις βάρος της Athens Review of Books και των πολιτισμένων και εντίμων πολιτών που την εκδίδουν. Την καλούμε δε να πάρει πίσω την κατάπτυστη παραγγελία της, ως μια πράξη έμπρακτης μετάνοιας, επιφυλασσόμενοι άλλως όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας. Σε τέτοιες εισαγγελικές συμπεριφορές ο διαβόητος Δημητράς βρίσκει αντικειμενικά άμεσους συνεργούς, κατάσταση που οφείλουν οι προϊστάμενοί της να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία μας σημειώνουμε επιπλέον ότι χρησιμοποίησε δολίως την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που δεν είναι δουλειά της να δίνει πληροφορίες που αφορούν έγκυρα μέσα ενημέρωσης, τις οποίες μπορεί να δώσει ακόμη και η υπηρεσία πληροφοριών του ΟΤΕ. Δουλειά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι να αποκαλύπτει κρυπτόμενους εγκληματίες. Όχι να δίνει τα στοιχεία αξιόπιστων επιχειρήσεων που η σύστασή τους είναι δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Χρησιμοποίησε λοιπόν με πρωτοφανή τρόπο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να επιτύχει τον στόχο της τρομοκράτησής μας και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Ακολουθεί το Υπόμνημα που κατέθεσε ο διευθυντής της Athens Review of Books Μανώλης Βασιλάκης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, με κοινοποίηση και στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. (Ως μη έδει)

Κοινοποίηση: κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου


Εμμανουήλ Βασιλάκη του Δημητρίου, διευθυντή της επιθεώρησης του βιβλίου και των ιδεών The Athens Review of Books.

***

Εγώ και η σύζυγός μου Μαρία Βασιλάκη, διευθυντής και εκδότρια αντίστοιχα του επιστημονικού περιοδικού διεθνούς κύρους The Athens Review of Books κληθήκαμε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προκαταρκτική εξέταση επί της ΑΒΜ Ε22/218, με την παραγγελία (ΕΓ 50-22/121 από 12.7.2022) την οποία εξαπέστειλε εναντίον μας η εισαγγελέας πρωτοδικών κα Στυλιανή Στόγια, το πρώτον στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)! Και αυτό προκειμένου να πληροφορηθεί τα στοιχεία μας, τη διεύθυνσή μας κ.λπ. Στοιχεία δηλαδή που θα μπορούσε να έχει με «ένα κλικ» (!) από τον ιστότοπo του εντύπου ή από το ίδιο το έντυπο. (Σχετ. 1 και 2).

Πριν απ’ όλα θέλω να διευκρινίσω ότι για οποιοδήποτε δημοσίευμα στο περιοδικό, στην ιστοσελίδα του και στην επίσημη σελίδα του στο facebook αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ, ο διευθυντής του Μανώλης Βασιλάκης. Τόσο στην ουσία όσο και κατά νόμο.

Επανερχόμενος στο θέμα, συμπληρώνω ότι η ΕΕΤΤ με το υπ’ αρ. 7600/5-4-2022 απάντησε πως: «Επίσης, σας πληροφορούμε ότι το “Athens review of book” χωρίς κατάληξη δεν αποτελεί όνομα χώρου, καθώς και ότι το athensreviewofbook.gr και athensreviewofbook.ελ [!] δεν υπάρχει». (Λάθος! Αφού είναι γνωστό ότι καταγόμαστε από τον Σείριο, άρα υπάρχει και η κατάληξη .ελ. Επιπροσθέτως, βάσει της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης 67650/2013 έχουμε πουλήσει και την τεχνολογία του θεού Απόλλωνος στην ΝΑSΑ αποκομίζοντας τρισεκατομμύρια.)

Κατόπιν τούτου η εισαγγελέας, ενώ είχε στα χέρια της ένα ρυπαρό πακέτο μηνύσεων που έχει υποβάλει εναντίον μας ο διαβόητος Εθνικός Μηνυτής Παναγιώτης Δημητράς του Ηλία, θεωρώντας απολύτως φυσιολογικό να μας υποβάλει κάθε τόσο μια εκπρόθεσμη μήνυση, μηνύσεις στις οποίες αναγράφονται και τα στοιχεία μας, παρ’ όλα αυτά απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με όλο τον σεβασμό που αναλογεί στο πρόσωπό της, θα ήθελα να δηλώσω ότι αρνούμαι να απολογηθώ σε ένα άτομο στο οποίο ταιριάζει το ρητό «τὸ μὴ νοεῖν ὃ πάντες νοοῦσιν» (non intellegere quod omnes intellegunt). Τα στοιχεία μας, ακόμη και το κινητό μας τηλέφωνο αναγράφονται στην ιστοσελίδα και στη σελίδα στο facebook και φυσικά στην ταυτότητα του περιοδικού. Η αδυναμία της, να μην μπορεί να αντιγράψει σωστά ούτε το όνομα της ιστοσελίδας είναι απίστευτη. Με μία αναζήτηση στο Google, γράφοντας μόνο τις λέξεις Athens Review, θα έβρισκε την ιστοσελίδα μας athensreviewofbooks.com όπου υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία μας, ακόμη και το κινητό μας τηλέφωνο. Εκτός αυτού, αν ήθελε ακόμη περισσότερα, όπως ΓΕΜΗ κ.λπ., θα μπορούσε να τα βρει στο ηλεκτρονικά προσβάσιμο μητρώο της Γραμματείας Τύπου και Ψηφιακής Πολιτικής eMedia.

Όμως, το πιο εξοργιστικό και εξωφρενικά προσβλητικό είναι ότι απευθυνόμενη στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η εν λόγω «λειτουργός» αντιμετωπίζει τους υπεύθυνους ενός περιοδικού που τιμά τη χώρα και διεθνώς, (προφανώς εντρυφώντας η ίδια μόνο στα περιοδικά κομμωτηρίου), σαν λαθρόβιο έντυπο του υποκόσμου, κρυπτόμενης ταυτότητας, και στην ψηφιακή εκδοχή του σαν να είναι στο dark web των εγκληματιών. Και εμείς σαν να ανήκουμε σε κάποιο κύκλωμα παιδεραστών, πορνογραφίας, διακίνησης ναρκωτικών κ.τ.τ. Αυτή η ακραία προσβλητική συμπεριφορά και ακρισία δεν μπορεί να γίνει από εμάς ανεκτή. Δειγματοληπτικά για την υψηλή στάθμη του περιοδικού καταθέτω το πρόσφατο ιστορικό τεύχος αρ. 142 της Athens Review of Books και την πρόσκληση για την παρουσίασή του από την Τράπεζα της Ελλάδος. (Σχετ. 3 και 4).

Αλλά η παραγγέλλουσα κυρία παίρνει στα σοβαρά έναν ασύδοτο επαγγελματία ψευδομηνυτή, επαγγελματία συκοφάντη της χώρας στο εξωτερικό, διακινητή… ουμανιστικών ιδεών, ενώ έχει στα χέρια της την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι έχει υποβάλει 500 μηνύσεις τα 9/10 των οποίων ήδη αρχειοθετήθηκαν ή αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι (οι υπόλοιπες εκκρεμούν), ότι έχει υποβάλει μήνυση ακόμη και στον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Εξάλλου, με την από 28.7.2022 απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε νέα ερώτηση του βουλευτή κ. Χριστόφορου Μπουτσικάκη προκύπτει ότι έχει υποβάλει μηνύσεις και κατά 34 εισαγγελέων, στον οποίο βουλευτή έστειλε ως κοινός εκβιαστής ο Δημητράς εξώδικη απειλή να αποσύρει την ερώτηση αλλιώς θα τον εναγάγει, απειλή την οποία κακουργώντας πραγματοποίησε.

Συνεπώς, εκείνη που πρέπει να απολογηθεί είναι η κυρία εισαγγελέας για την συμπεριφορά της (με πράξεις και παραλείψεις) και να παύσει να εισβάλλει στη ζωή μας δίκην σκεύους ενός άθλιου μηνυτή.
Αθήνα 2 Νοεμβρίου 2022

 Με αισθήματα αγανάκτησης
Μανώλης Βασιλάκης