σύνδεση

Να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της Β. Θάνου

Να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της Β. Θάνου «Η κυρία με το σκυλάκι» του Δημήτρη Χαντζόπουλου (λεπτομέρεια).


 

Στη μνήμη του Σταύρου Τσακυράκη

 

Προσέφυγε η Β. Θάνου ή «Ρασπουτίνοβα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της έκπτωσής της από τη θέση της συριζαϊκής προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι χαρακτηριστική η θρασύτητα και η αναξιοπρέπεια της ισόβιας Επικεφαλής Γκαουλάιτερ του συριζαϊκού Κράτους Αδίκου. Ένας από τους λόγους που επικαλείται είναι η «έλλειψη γενικού, αφηρημένου και απρόσωπου χαρακτήρα της ρυθμίσεως», δηλαδή ο «φωτογραφικός χαρακτήρας» της νομοθετικής ρύθμισης. Ποια τα ισχυρίζεται αυτά; Η Θάνου! Ο χυδαιότερος Γκαουλάιτερ του Σύριζα, που καταρράκωσε το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Που τη διέσυρε –αυτοεξευτελιζόμενη συνάμα– σε όλους τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Ευρώπης (https://bit.ly/2KJm4wo) λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή της στο ανώτατο αυτό αξίωμα τον Ιούλιο 2015. Που είχε το θράσος να μηνύσει τον αξέχαστο Καθηγητή Σταύρο Τσακυράκη όταν σχολίασε: «Η επιστολή της κ. Θάνου καταβαραθρώνει τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, εκθέτει την χώρα μας και μας ευτελίζει πολιτισμικά. Δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της. Περιμένω την αντίδραση των ακέραιων δικαστών της χώρας μας. Να βγουν μπροστά και να πουν ότι ντρέπονται για το συμβάν και να ζητήσουν την παραίτησή της. Το ίδιο να κάνουν και οι επιφανείς και ακέραιοι πρώην δικαστές. Μετά από αυτή την επιστολή δεν μπορεί να ανεβεί στην έδρα» (βλ. https://bit.ly/303aEKf). Τις εφιαλτικές για το κράτος δικαίου απόψεις της διατύπωσε μάλιστα γραπτώς.

Προσέφυγε στο ΣτΕ, ποια; Η ανεπίτιμη ισόβια CEO της Δικαστικής «Θάνου-Πέππας-Δημητρίου & Co» που κατέστησε τη Δικαιοσύνη κομματικό εργαλείο του Σύριζα και της ακροδεξιάς κυβερνητικής του απόφυσης. Ποια; Η Θάνου! Που ζητούσε, …γενικά, αφηρημένα και απρόσωπα, την απολύτως αντισυνταγματική παράταση της δικής της θητείας, με αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας, ως προέδρου του Αρείου Πάγου! Αφού λοιπόν (μαζί με την «Νάκου του Παππά») έκανε κομματική κατάληψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία από τη φύση της οφείλει να είναι ανεξάρτητη, τώρα καταγγέλλει ενώπιον του ΣτΕ την «Παράβαση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας της συνεπεία της πρόωρης λήξεως της προστατευόμενης θητείας της» (!) ‒ την παραβίαση δηλαδή του άρθρου 101Α του Συντάγματος. (Και βέβαια ξέρουμε όλοι πολύ καλά σε ποιους πουλούσε και ποιοι της πουλούσαν προστασία). Ποια; Η Επικεφαλής Γκαουλάιτερ του Σύριζα στη Δικαιοσύνη μιλάει για ανεξαρτησία! Ποια; Αυτή που κατέστησε λειτουργικά εξαρτημένη από τον Σύριζα όχι απλώς μια Αρχή αλλά την Ελληνική Δικαιοσύνη που επί Συριζανέλιων κατάντησε ένας εξευτελισμένος θεσμός. Ποια; Η Επικεφαλής των ακάθαρτων δικαστικών εργαλείων στην υπηρεσία της λούμπεν κυβέρνησης του Σύριζα - Ακροδεξιάς! Που φυσικά δηλώνει …αντικειμενική, αμερόληπτη, ειλικρινής, και βέβαια υπερκομματική.

Επειδή η θρασύτητά της δεν γνωρίζει όρια, επειδή η ασυνειδησία της δεν έχει κανένα φραγμό, επειδή όχι απλώς εξευτέλισε τη Δικαιοσύνη, αλλά επανειλημμένως κατέλυσε το κράτος δικαίου, επειδή συνέβαλλε επιτελικά στις προσπάθειες αλλοίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος από την τοποθέτησή της στη θέση της προέδρου του ΑΠ το 2015 έως σήμερα, πρέπει η Ελληνική Δημοκρατία να ασκήσει εις βάρος της ποινική δίωξη. Επίσης να της αναζητηθούν με τις νόμιμες διαδικασίες όσα «μισθά» αυτό το μίσθαρνο όργανο εισέπραξε ‒ τα «τριάκοντα αργύρια» για τα οποία έκανε πρόσφατα λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή (6 Αυγούστου 2019). Διότι όλοι πρέπει να το καταλάβουν ότι η εποχή που το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου μοίραζαν αναίσχυντα παχυλά αμειβόμενες καρέκλες και αξιώματα σε αδίστακτα όργανά τους πέρασε.

Θα είχαμε να πούμε και πολλά άλλα για την θλιβερή αυτή περίπτωση, αλλά αυτά θα άρμοζαν σε κριτική που ασκείται σε άτομα με στοιχειώδη δημοκρατική και κοινή αξιοπρέπεια.

Διαβάστε ακόμη: Προσαγωγή (χορωδίας) κρατουμένων στο …Χίλτον