Οι κυβερνητικές σκευωρίες κατά του Κεντρικού Τραπεζίτη - Τσίπρας: «Θα διώξω τον Στουρνάρα με τις κλοτσιές»

Οι κυβερνητικές σκευωρίες κατά του Κεντρικού Τραπεζίτη - Τσίπρας: «Θα διώξω τον Στουρνάρα με τις κλοτσιές» Ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ έχει επανειλημμένως εκφράσει την εκτίμηση και τη στήριξή του προς τον έλληνα κεντρικό τραπεζίτη. Από το εφιαλτικό 2015, οπότε είχε δηλώσει ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας κατάφερε να διαφυλάξει την εξουσία, την ανεξαρτησία και το κύρος του ιδρύματός του υπό ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες», έως την κυβερνητική σκευωρία του 2018 που προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι η ΕΚΤ θα προσφύγει στο ΕΔΔΑ σε περίπτωση παράνομης απομάκρυνσής του. ©Bank of Greece

 

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός θα είναι να απαιτήσω την παραίτηση Στουρνάρα. Αν χρειαστεί, θα τον πετάξω έξω με τις κλοτσιές εγώ ο ίδιος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους στενούς συνεργάτες του στο «πολεμικό συμβούλιο» που είχαν συστήσει οι Συριζαίοι το 2015 για τα μείζονα «θεσμικά εμπόδια» που έπρεπε να ξεπεράσουν. Έκτοτε αυτός και η κυβέρνησή του δεν σταμάτησαν να σκευωρούν ακατάπαυστα εις βάρος του Κεντρικού Τραπεζίτη.

 

Ολόκληρο το κείμενο θα είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση με την ενεργοποίηση του συνδρομητικού πακέτου.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK