σύνδεση

Ο ασάλευτος χρόνος της Δικαιοσύνης

Ο ασάλευτος χρόνος της Δικαιοσύνης Οι Ελληνικές Αρχές ακόμη δεν έχουν ζητήσει τη συνεργασία των αντίστοιχων Ιταλικών ή της Ιντερπόλ, ώστε να ανοίξουν τα τηλέφωνα της Μαροκινής «ανθρωπίστριας» Nawal Soufi που ζει στην Ιταλία, και να την ανακρίνουν για τον ύποπτο ρόλο της στην υπόθεση του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βίλνιους της Λιθουανίας δήλωσε πως: «Είμαστε ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο όσον αφορά το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. (…) Αλλά αν δεν λύσουμε αυτό το πρόβλημα, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να καταλήξουμε σε μια συνολική ευρωπαϊκή λύση για ένα ζήτημα που είναι κατά βάση ευρωπαϊκό. Είναι πολύ άδικο για χώρες όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα ενός πολύ επικίνδυνου περάσματος –και αναφέρομαι στη θαλάσσια οδό της Μεσογείου–, πρώτον, να επιβαρύνονται με το καθήκον της διαχείρισης αυτού του προβλήματος ή να κατηγορούνται ότι δεν σώζουν ανθρώπους στη θάλασσα, όταν το Λιμενικό μας καθημερινά αυτό κάνει. Η ευθύνη θα πρέπει να αποδίδεται ξεκάθαρα στους διακινητές και σε όσους τους διευκολύνουν. Αυτοί είναι τελικά υπεύθυνοι για την όποια τραγωδία συμβαίνει στη Μεσόγειο».

Θα ήταν δύσκολο να περιγράψει κανείς το πρόβλημα με πιο πυκνό και εύστοχο τρόπο. Ωστόσο, η απόσταση των πρωθυπουργικών λόγων από την αδιαφορία των Ελληνικών Αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα είναι τεράστια. Και πρέπει ο ίδιος να επιβάλει ώστε τα λόγια του να γίνονται πράξη από τον αδιάφορο και εν πολλοίς ανεύθυνο κρατικό μηχανισμό. Δεν θα κουραστώ να κάνω έκκληση να ασχοληθούν με εκείνους που διευκολύνουν τους διακινητές ή επιδίδονται σε βρόμικη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας διεθνώς. Για παράδειγμα, ενώ συκοφαντούν τη χώρα για το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, οι Ελληνικές Αρχές ακόμη δεν έχουν ζητήσει τη συνεργασία των αντίστοιχων Ιταλικών ή της Ιντερπόλ, ώστε να ανοίξουν τα τηλέφωνα της Μαροκινής «ανθρωπίστριας» Nawal Soufi που ζει στην Ιταλία, και να την ανακρίνουν για τον ύποπτο ρόλο της στην υπόθεση αυτή. Σημειώνω ότι η εν λόγω «ακτιβίστρια» στις 6 Ιουνίου έγραφε: «Θα είναι πολύ δύσκολες μέρες. Από 6 έως 12 Ιουνίου θα προσπαθήσω να απαντώ μόνο στα πιο επείγοντα μηνύματα. Δεν μπορώ να γράψω τον λόγο, αλλά το ποστάρω προς αποφυγή παρεξηγήσεων».

Τι δεν καταλαβαίνουν οι Ελληνικές Αρχές; Εκτός κι αν θεωρούν ότι η εισαγγελέας Καλαμάτας θα διαλευκάνει μόνη της, με μοναδικό μέσον έναν κυκεώνα καταθέσεων και αντιφατικών μαρτυριών των δύσμοιρων μεταναστών, τις συνθήκες υπό τις οποίες το δουλεμπορικό βυθίστηκε θερίζοντας άγνωστο αριθμό ανθρώπινων ζωών. Όσο η κάθε Nawal Soufi κυκλοφορεί ανενόχλητη, θα ασκεί το «ανθρωπιστικό» της έργο διευκολύνοντας και άλλους διακινητές, με τους συνακόλουθους κινδύνους. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν για να ξηλώσουν ένα κύκλωμα παράνομης διακίνησης –και ουσιαστικά εμπορίας– απελπισμένων ανθρώπων. Ας ξεκινήσουν από την πιο πρόσφατη και κραυγαλέα περίπτωση, της «αλληλέγγυας» Nawal Soufi. Αποτελεί σκάνδαλο ότι δεν έχουν πράξει το παραμικρό μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζω ότι φοβούνται τα σκιάχτρα των «καταγγελιών» εγχώριων και ευρωπαίων ανιδιοτελών «ανθρωπιστών» που μετέχουν στη μεγαλύτερη μπίζνα, με τζίρο που ξεπερνά εκείνον των ναρκωτικών. Και χωρίς μάλιστα τους κινδύνους που συνεπάγεται το εμπόριο ναρκωτικών. Ο «ανθρωπισμός» και η «αλληλεγγύη» είναι ό,τι ευγενέστερο και η καλύτερη κάλυψη. Όμως, λίγες έρευνες που έχουν γίνει εδώ και στην Ευρώπη για ορισμένες ΜΚΟ αποκάλυψαν σημεία και τέρατα. Σύμφωνα με την πρόσφατη Έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, δεκάδες «ανθρωπιστικές» ΜΚΟ ξεπλένουν μαύρο χρήμα μέσω offshore εταιριών. Η Έκθεση αυτή δεν είναι έκθεση ιδεών, είναι ουσιαστικά παραγγελία προς τις διωκτικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Να ερευνήσουν περαιτέρω και να ασκήσουν διώξεις. Να εξαρθρώσουν αυτά τα εγκληματικά για τα δικαιώματα του ανθρώπου και συνήθως φονικά κυκλώματα που διευκολύνουν τους διακινητές.

Υπάρχει και η διακίνηση 38 παράνομων μεταναστών του Έβρου με πρωταγωνίστρια την Baidaa Al Saleh και οι ψευδείς καταγγελίες για τον θάνατο της «νεκρής μικρής Μαρίας». Η οποία είναι τόσο υπαρκτή, όσο και οι «νεκροί της ΕΡΤ» που το ψέμα του Σύριζα τους έστησε ...μνημείο! Οι Ελληνικές Αρχές τι έκαναν για την σκευωρό και προφανώς συνεργό των διακινητών Μπάιντα; Την άφησαν ανενόχλητη! Υπενθυμίζω ότι το χαλκείο του ανυπόληπτου Spiegel το έκανε διεθνές θέμα, αλλά στις 25 Μαΐου το εν λόγω έντυπο αναγκάστηκε να αποπέμψει τον επί 15ετία αρχισυντάκτη του Steffen Klussmann, διότι η υπόθεση με την ανύπαρκτη «νεκρή μικρή Μαρία» ξεχείλισε το ποτήρι. Στην ιστορία αυτή πρωταγωνίστησε η φαιοκόκκινη πένα του αριστεριστή Γιώργου Χρηστίδη και του τουρκόφιλου Maximilian Popp. Ενός υποκειμένου που γράφει άρθρα, όχι στην Εφημερίδα των Συντακτών ή στο Documento, αλλά σε υποτίθεται έγκριτο γερμανικό έντυπο αν και με παρελθόν σε πλαστά «ρεπορτάζ», με τίτλους όπως «Επίθεση στο κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου. Η Ελλάδα στον δρόμο προς την απολυταρχία», και από κοινού με τον Χρηστίδη άρθρα με τίτλους: «Πρόσφυγες στην Ελλάδα: Η Μαρία, πέντε ετών, πέθανε στα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα», «Εγκλήματα στα σύνορα της Ευρώπης: Πώς ο θάνατος της πεντάχρονης Μαρίας αλλάζει τη συζήτηση για τους πρόσφυγες», «Θάνατος στο Αιγαίο: οι Ευρωπαίοι προστάτες των συνόρων πρέπει να έχουν πετάξει στη θάλασσα πρόσφυγες». Η Ευρώπη έχει «ανεχθεί επί υπερβολικά πολύ χρόνο την εχθρική για τη δημοκρατία [!] πολιτική του Μητσοτάκη», και γι’ αυτό η ΕΕ πρέπει να παρέμβει για το «αυταρχικό κράτος του Μητσοτάκη».

Τέλος, υπάρχει η τερατώδης υπόθεση του διακινητή της προπαγάνδας του καθεστώτος Ερντογάν Tommy Olsen: στα «ανθρωπιστικά» καθήκοντά του είναι να καταγγέλλει πως η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947! Με την ΜΚΟ «Aegean Boat Report» παρέχει διευκολύνσεις στους διακινητές παράνομων μεταναστών. Ενώ ζητήθηκε δύο φορές, βάσει των δικογραφιών που σχηματίστηκαν για τις υποθέσεις διακίνησης μεταναστών στην Κω και στην Λέρο-Φαρμακονήσι, η έκδοση Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψής του, ουδέποτε έπραξαν το παραμικρό οι Ελληνικές Αρχές. Δύο μείζονες υποθέσεις, με ύποπτο τρόπο έμειναν ασάλευτες επί ενάμιση χρόνο στην εισαγγελία της Κω (ο διαβόητος ασάλευτος χρόνος της Ελληνικής Δικαιοσύνης). Όταν όμως το θέμα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα επιτέλους κινήθηκαν και κατέληξαν στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων για συγκρότηση εγκληματικών οργανώσεων. Ωστόσο οι υπόδικοι, των… μονοπρόσωπων εγκληματικών οργανώσεων αφέθηκαν ανενόχλητοι ωσάν να πρόκειται για μικρο-πλημμελήματα. Ασύδοτοι οι Όλσεν και λοιποί «διασώστες» θα επιδίδονται στο λαθρεμπόριο ανθρωπισμού και στην μαύρη προπαγάνδα εναντίον εκείνων που πραγματικά διασώζουν όσους μετανάστες μπορούν και εναντίον του «κράτους δολοφόνων» που είναι η Ελλάδα της προπαγάνδας τους.