σύνδεση

Ο ανεύθυνος Σταθμάρχης Τσίπρας

Ο ανεύθυνος Σταθμάρχης Τσίπρας Πανό των Συλλόγων Καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πλατεία Συντάγματος, 2 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κώστας Τσιρώνης.

 

 

Η κραυγή του μίσους «Σφηνιά Φονιά – Φονιά Σφηνιά» μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του «Σάμινα» αντηχούσε από τόσα αντικαπιταλιστικά και αντιιμπεριαλιστικά στόματα, όταν μάλιστα ακόμα δεν υπήρχαν οι ηλεκτρονικοί πολλαπλασιαστές των λεγόμενων «μέσων κοινωνικής δικτύωσης» ενός ανθρώπινου πολτού. Όλοι οι αριστεροί «αγωνιστές» τον Σεπτέμβριο του 2000 εξέβαλλαν κραυγές τέτοιας βαρβαρότητας, καταλήγοντας με ένα κοινότοπο «Ποτέ ξανά». Είχαν δικάσει και καταδικάσει τον «ένοχο». Ο «καπιταλιστής», ο οποίος στα άρρωστα μυαλά τους πίνει το αίμα του λαού, δεν άντεξε τόσο μίσος και κατακραυγή, και ο άνθρωπος αυτοκτόνησε. Αυτός ο παρδαλός Συρφετός της «άμεσης δημοκρατίας» ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας ενός ευαίσθητου ανθρώπου, που ένιωσε συντριβή για τις 81 ζωές που χάθηκαν από την ανευθυνότητα του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου του. Οι οποίοι πρωτοδίκως καταδικάστηκαν το 2006 σε κάθειρξη 16 και 19 ετών αντιστοίχως, αλλά τελικά ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αρ. 4/2010 απόφασή του τις μείωσε στα 5,5 έτη.

Τον Σεπτέμβριο του 2000 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εδήλωσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα». Η δήλωσή του αποδοκιμάστηκε από πολλούς, και σε κάθε περίπτωση αυτή την Ελλάδα δεν τη θέλουμε, δεν ανήκουμε σ’ αυτή την Ελλάδα, αφού είναι η Ελλάδα των σαλταδόρων του ΣΥΡΙΖΑ, των «συλλογικοτήτων», των ψευδώνυμων «αντιεξουσιαστών», των εκβιαστών που ονομάζονται «συνδικαλιστικό κίνημα» και κάθε ανεύθυνου που παρασιτεί στον μηχανισμό και στο πρυτανείο του αστικού μας κράτους. Αυτή η Ελλάδα θέλουμε να αλλάξει.

Ο ερευνητής Αχιλλέας Χεκίμογλου δημοσίευσε ένα εμπεριστατωμένο άρθρο στην «Καθημερινή» της 6.3.2023 με τίτλο «Τα φαντάσματα του ΟΣΕ» (διαθέσιμο στο λινκ https://bit.ly/3LaPx30 ). Για ένα σιδηροδρομικό δίκτυο 2.552 χιλιομέτρων τα χρέη του ΟΣΕ στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα ήταν 10 δισ. ευρώ. Κόστισε όσο πέντε φορές η Ολυμπιακή Αεροπορία. Η μάστιγα των συνδικαλιστών και του ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΣΕ είναι χειρότερη και από εκείνη της Ολυμπιακής ή της ΕΡΤ. Τον Ιούλιο του 2008 πληροφορηθήκαμε από εκτροχιασμό στον Μπράλο ότι το κύκλωμα προσέθετε βαγόνια που μετέφεραν παράνομα φορτία επ’ ωφελεία των «εργαζομένων» στον ΟΣΕ, ασφαλώς αγωνιστών του ρωμαλέου συνδικαλιστικού κινήματος. Το ατύχημα στον Μπράλο έφερε στο φως παράνομο κύκλωμα που προσέθετε στους συρμούς αδήλωτα βαγόνια με «μαύρο» φορτίο: 14 από τα 27 βαγόνια της αμαξοστοιχίας αποκόπηκαν και συγκρούστηκαν με επιβατικό τρένο. Άλλοι συνδικαλιστές ιδιωτικού τύπου ίδρυσαν το 1995 εταιρεία με το σαρκαστικό όνομα «Πρόοδος» (σήμερα θα την ονόμαζαν «Προοδευτική Συμμαχία») και νοίκιαζαν 700 αγνοούμενα βαγόνια ως αποθηκευτικούς χώρους προς 50 ευρώ τη μέρα. (βλ. https://bit.ly/3T1twWa ). Μια καλή ανάλυση επίσης θα βρει κανείς στο άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη «Η εθνική τραγωδία έγινε κιόλας εργαλείο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ» (Liberal, 5.3.2023, https://bit.ly/3ZPq2by ), ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ εκτός των άλλων σαμπόταρε την υλοποίηση του συστήματος τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης.

Όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πάγωσαν και βουβάθηκαν όλοι οι αληθινά ευαίσθητοι άνθρωποι. Μόνο οι αδίστακτοι τυχοδιώκτες, τσαρλατάνοι, ταραχοποιοί του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε λειψανεμπόριο, σκυλεύοντας τη μνήμη των άταφων ακόμη νεκρών. Το είδαν σαν ευκαιρία για επανάληψη των «Δεκεμβριανών» 2008, για επανάληψη του… κινήματος των «Αγανακτισμένων», για επανάληψη των διαδηλώσεων καθ’ άπασαν την επικράτειαν για να μην… δολοφονήσει το ανελέητο κράτος τον «απεργό πείνας» σύντροφό τους Κουφοντίνα. Κάποιοι ατάλαντοι καλλιτέχνες της συμφοράς, υποψήφιοι αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι, που αφού τους υπέθαλψε ο γραφικός σημερινός υφυπουργός Πολιτισμού άφησε τον Πρωθυπουργό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, βγήκαν στους δρόμους με συνθήματα «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ» (πιθηκισμός του Black Lives Matter). «Η Ιδιωτικοποίηση σκοτώνει – Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους» κ.ο.κ.

Ο Ν. Φίλης θα επιδιδόταν σε παλαιοκομμουνιστικό λαϊκισμό: «αυτήν την οργή τη βλέπουμε στα παιδιά [μαθητές] που κατέβηκαν στους δρόμους, όχι μόνο για να πενθήσουν αλλά και να εκφράσουν την οργή και τη διαμαρτυρία τους απέναντι μιας πολιτικής που θεωρεί τη ζωή τους αριθμό. (…) Είναι ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, δεν είναι ώρα σιωπής. Είναι μια δολοφονία παιδιών για αυτό διαμαρτύρονται και διεκδικούν…». (Ο λόγος για τους κουρδιστούς νεο-Αγαναχτισμένους). Ήταν η ώρα της κοπάνας από τα μαθήματα, ήταν η ώρα των μολότοφ και των καταστροφών, για να… θρηνήσουν. Η ανεύθυνη φαιδρότητα που ακούει στο όνομα Φίλης, ο οποίος αμφιβάλλω αν κάνει για υπεύθυνος κυλικείου σε επαρχιακό σχολείο, ήταν ο μοναδικός υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο στον ανεκδιήγητο θίασο ποικιλιών Τσίπρα-Καμμένου. Έτσι εμπρηστικά μίλησαν όλοι οι ανεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ. Υποκίνησαν διαδηλώσεις με βλακώδη και ακραία συνθήματα μίσους (βλ. https://bit.ly/3mEhPZy ). Μόνο ο Σταθμάρχης του εντύπου με τίτλο «Documento» βρίσκεται πάντα στη θέση του. Την περασμένη Κυριακή απήγγειλε αμείλικτη κατηγορία στον Πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της μαζικής «δολοφονίας». Το πρωτοσέλιδο σε κατάμαυρο φόντο ήταν: «Ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ».

Και στις διαδηλώσεις οι κουφοντινικοί Συριζαίοι τραμπούκοι κατέστρεψαν το μνημείο για τα θύματά τους της MARFIN. Περιμένουμε από την πολιτεία να συλλάβει τουλάχιστον αυτούς τους βανδάλους και εκτός των ποινικών διώξεων να τους επιβληθούν και χρηματικά πρόστιμα για κάθε καταστροφή σε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία. Η χαρά πολλών από εκείνους που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις δήθεν αγανάκτησης δεν κρυβόταν. Φωτογραφίζονταν ομαδικά και χαμογελαστοί, έβγαζαν σέλφις σαν να συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή. Ελπίζοντας ότι τα διαλυμένα Τρένα που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ θα ρίξουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παραδόξως απουσίαζε το 15μελές των «Αγανακτισμένων Συνταγματολόγων»…

Τι ήταν εκείνο που εμπόδισε την Νέα Δημοκρατία να οργανώσει διαδηλώσεις μετά την τραγωδία στο Μάτι, παρά την κατάφωρα εγκληματική ευθύνη του κρατικού μηχανισμού και των αηδιαστικών θεατρινίστικων ψευδών υπουργών και του τότε πρωθυπουργού; Η υπευθυνότητα, η ενσυναίσθηση, τουλάχιστον της ηγεσίας της. Τι ήταν εκείνο που έκανε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να απαγορεύσει διαδηλώσεις την ώρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη; Το ήθος και η αντίληψη του ηγέτη ο οποίος οφείλει να αντισταθεί στα ορμέμφυτα του πλήθους που είναι εύκολο να καταντήσει κουρδιστός όχλος. Ο Τσίπρας έχει ένα ακαταμάχητο όπλο: το θράσος, την ξετσιπωσιά, την έλλειψη κάθε ίχνους ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς. Μόνο το κτηνώδες ένστικτο σαλταδόρικης κατάληψης της εξουσίας παντί τρόπω, υποκινώντας τα πιο τυφλά και αβυσσαλέα πάθη των λούμπεν οπαδών του αριστερού… «ανθρωπισμού».

Είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίσθημα ευθύνης και με εγνωσμένες ικανότητες, θα κινήσει γη και ουρανό για να λύσει αυτό το άλυτο δυο αιώνες πρόβλημα ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Εκτός από την τεχνογνωσία που μας παρέχουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας, εκτός από την πρόσληψη και τοποθέτηση των κατάλληλων και υπεύθυνων ανθρώπων, πρέπει να απομακρύνει το συντομότερο τους κηφήνες «σιδηροδρομικούς» του «συνδικαλιστικού κινήματος».


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023.