σύνδεση

«Αγανακτισμένοι» Συνταγματολόγοι ως Influencers

«Αγανακτισμένοι» Συνταγματολόγοι ως Influencers Πέρβις Γιανγκ, «Επαγρυπνούντες Άγγελοι», Μουσείο Τέχνης, Μπόκα Ρατόν, ΗΠΑ.

 

 
 

Τσίπρας: Αύριο πρωί τι ώρα θα αρχίσουν τα πτητικά μέσα;

Τόσκας: Με το πρώτο φως της ημέρας. Έξι η ώρα.

(Από την παράσταση για το Μάτι)

 

Ένα από τα μεγαλύτερα κακουργήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν η σταλινική διαχείριση της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Όχι μόνο για όλα όσα διέπραξαν –κυρίως διά παραλείψεων– η τότε ανεκδιήγητη κυβέρνηση και οι αδιάφοροι και ανίκανοι υπεύθυνοι του Συριζαϊκού κρατικού μηχανισμού, αλλά για τον ξετσίπ(ρ)ωτο εμπαιγμό εκ μέρους του τότε ανίκανου για οτιδήποτε καλό πρωθυπουργού. Ο οποίος τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου, ενώ όλα είχαν τελειώσει και όλοι οι «αρμόδιοι» ήξεραν ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί, αυτοί παρίσταναν πως δεν υπάρχουν θύματα και ότι ο (ανύπαρκτος) αγώνας για την κατάσβεση συνεχίζεται. (Ο διάλογος της ντροπής στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής είναι διαθέσιμος στο λινκ https://bit.ly/3Yjtjzf).

Γράφοντας ένα βιβλίο για την 11η Σεπτεμβρίου 2001, παρακολούθησα λεπτομερώς πώς διαχειρίστηκαν οι Αμερικανοί τη δική τους τραγωδία: Σε ειδική ιστοσελίδα αναρτούσαν στοιχεία για κάθε θύμα που ταυτοποιούνταν, από την επομένη κιόλας της τρομοκρατικής επίθεσης. Εδώ, οι σαλταδόροι της εξουσίας, αφού ανακοίνωσαν έναν ασήμαντο αριθμό νεκρών, στάγδην ανέβαζαν τον αριθμό των θυμάτων. Αλλά δολίως απέφευγαν την ανακοίνωση των ονομάτων όσων νεκρών είχαν ταυτοποιηθεί. Σήμερα οι νεκροί ήταν 12, αύριο 18, μεθαύριο 24,… Από ένα σημείο και πέρα, τι 60, τι 70, τι 80. Ίδιο το «πολιτικό κόστος». Αφού δεν μπορούσαν να εξαφανίσουν τους νεκρούς, τους ήθελαν χωρίς όνομα και πρόσωπο, σκέτους αριθμούς. Αυτό το έκαναν από ακραία απανθρωπιά και από ψυχρό υπολογισμό (εκεί μέσα στις στάχτες τους) των συνεπειών γι’ αυτούς από την επιβαλλόμενη γνωστοποίηση των ονομάτων των θυμάτων τους. Αυτά τα ανθρωπάρια συμπεριφέρονταν σαν αταβιστική επιβίωση των μεθόδων του Στάλιν των οραμάτων τους. Οι νεκροί στο Μάτι ήταν απλοί αριθμοί, όπως οι Εβραίοι και οι Τσιγγάνοι για τους ναζί. Αν αποκτούσαν ονόματα, θα τα μάθαιναν χιλιάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, θα επικρατούσε κύμα συγκίνησης που θα μετατρεπόταν σε τσουνάμι αγανάκτησης. Έτσι ήθελαν τα θύματά τους να παραμείνουν ανώνυμα νούμερα, αριθμοί.

Η σταλινική νοοτροπία τους αποτυπώθηκε σε επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για να επιβεβαιώσουν κάποιο θύμα της φονικότερης πυρκαγιάς έπρεπε να υποβάλεις αίτηση! Σοκαρισμένος με την ιταμότητα της συμπεριφοράς τους, έστειλα το ακόλουθο αίτημα στο μέιλ στις 9 Αυγούστου, όχι για να πληροφορηθώ για κάποιον μεμονωμένο νεκρό, αλλά για να ζητήσω ολόκληρο τον κατάλογο των θυμάτων:

«ΑΙΤΗΣΗ για αποστολή του καταλόγου θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ (8.8.2018), «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους». Παρακαλώ πολύ να μας αποστείλετε εντός της ημέρας τον κατάλογο των θυμάτων. Μανώλης Βασιλάκης, διευθυντής της Athens Review of Books».

Ζήτησα δε από τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει διάβημα στους βάρβαρους καταπατητές της δημοκρατίας, κάτι που ήδη είχε πράξει. Φαντάζομαι πως η πίεση του κ. Μητσοτάκη και άλλων ευαίσθητων ανθρώπων απέδωσε και έτσι αναγκάστηκαν τα σταλινίδια να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών.

Οι Influecers Συνταγματολόγοι, σε αυτή την φοβερή κυβερνητική θηριωδία δεν είδαν ούτε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ούτε δημοκρατική εκτροπή ούτε τίποτε αφύσικο. Όπως δεν είδαν εκτροπή για το παράνομο ψηφοδέλτιο (το μισό στα αγγλικά) του ψευτο-δημοψηφίσματος του 2015 που επι-κύρωσε ο συριζοκρατούμενος τότε Άρειος Πάγος. Ούτε τίποτε το συνταγματικώς αφύσικο όταν ο Τσίπρας το ίδιο βράδυ πέταξε στα σκουπίδια το αποτέλεσμά του. Δεν είδαν εκτροπή όταν οι 50 Αποχρώσεις της Λούμπεν Αριστεράς μετέβαλλαν τη χώρα σε ένα γκρίζο τοπίο. Δεν είδαν εκτροπή όταν η σαρδανάπαλη κυβέρνηση του δυσμαθούς Τσίπρα έκανε τα πάντα να μας θέσει εκτός ΕΕ και εκτός των κεκτημένων και αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Λες και ο ελληνικός λαός τους είχε ψηφίσει για να γίνουμε μέλος των BRICKS. Δεν είδαν οι τα μάλα ανησυχούντες συνταγματολόγοι και συνταγματολογούντες το παραμικρό ίχνος εκτροπής όταν ψήφιζε ο νυν υπόδικος Ν. Παππάς, με know how του πληρεξούσιου νομικού του συριζαϊκού Δημοσίου Μαντζουράνη, τον νέο Κουτσονόμο (Τσιπρονόμο) με τον οποίο οι σαλταδόροι της εξουσίας θα ασκούσαν απόλυτο έλεγχο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όπως δεν είδαν τίποτε το μεμπτό όταν οι τυχάρπαστοι νεοσταλινικοί έκλειναν κανάλια, εφημερίδες, όταν καθιστούσαν άλλα στόχο τρομοκρατών, που ανενόχλητοι «μπούκαραν» στη Βουλή ή προσπαθούσαν να ανατινάξουν τον ΣΚΑΪ ή αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον τέως πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο. Δεν είδαν εκτροπή όταν ο τότε Άρειος Πάγος εξέδιδε σε χρόνο ρεκόρ τον Μάιο 2019 την υπ’ αριθμό 1001/2019 απόφασή του υπέρ του… «απεργού πείνας» σίριαλ κίλερ Κουφοντίνα. Ή όταν η πρόεδρος που την εξέδωσε, με τέτοια δείγματα δικανικής γραφής, προήχθη σε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. (Ευτυχώς ο τότε ΠτΔ, υπό το άγχος της επανεκλογής του, δεν υπέγραψε το σχετικό διάταγμα). Δεν είδαν οι κ.κ. «Αγανακτισμένοι» καμία εκτροπή όταν το συριζαϊκό παρα-κράτος έκανε εισβολή στο γραφείο της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Δεν είδαν εκτροπή όταν με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες έστηναν τη σκευωρία των διώξεων δέκα συλλήβδην πολιτικών για την Novartis. (Τότε ο σημερινός Αγανακτισμένος Β. Βενιζέλος μιλούσε για «εσχάτη προδοσία» και «αλλοίωση του πολιτεύματος»). Οι όψιμα Αγανακτισμένοι Συνταγματολόγοι δεν είδαν εκτροπή όταν επί 3,5 χρόνια κρατούσαν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ARB, με στόχο να μας κλείσουν και να χρησιμοποιηθούμε ως παράδειγμα για τους άλλους. Δυο από δαύτους μάλιστα, με χυδαίο τρόπο χρησιμοποιούν την περιπέτειά μας για να πλήξουν τη δημοκρατική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τώρα οι «16 Συνταγματολόγοι» (ή οι εμφανιζόμενοι ως τέτοιοι), θα μας σώσουν από την «ορμπανοποίηση». Τώρα παίρνουν τοις μετρητοίς τις εβδομαδιαίες λίστες του Βαξεβάνη δήθεν παρακολουθήσεων από τον Πρωθυπουργό. Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους νεωστί ανησυχούντες συνταγματολόγους είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι. Έτσι δεν γνωρίζουν για τι πράγμα μιλούν. Φυσικά έχουν όλο το δικαίωμα να μας ξεφουρνίζουν αυτά τα συνωμοσιολογικά ως Influecers. Αλλά όχι ως συνταγματολόγοι. Το εξωφρενικότερο είναι ότι μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση του κουκουλοφόρου «Μάξιμου Σαράφη», ο Β. Βενιζέλος ασχολείται με τις υποκλοπές που καταγγέλλει ο Βαξεβάνης και όχι με την «αλλοίωση του πολιτεύματος» από την κυβέρνηση του «Πουλοπιάστη» Τσίπρα.

Κλείνοντας θα σας αποκαλύψω μια ασυγχώρητη παράλειψη του Πρωθυπουργού: Έπρεπε να βρει τρόπο άμεσης αναθεώρησης του Συντάγματος, ώστε ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει ετήσια θητεία, και τη θέση να καταλαμβάνουν αποκλειστικά συνταγματολόγοι. Ή έστω να την ασκούν εξ ημισείας οι εκάστοτε δύο πιο ευέλικτοι εξ αυτών.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023.