σύνδεση

Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Αντώνη Διαματάρη

Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Αντώνη Διαματάρη

 

 

Στις 9 Δεκεμβρίου είχαμε κάνει την παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα της ARB στο Facebook θεωρώντας δεδομένα όσα έγραφε ο θεωρούμενος κάπως έγκυρος τύπος, και ιδιαίτερα ο φιλοκυβερνητικός. Χθες όμως στο email μας λάβαμε ένα newsletter από τον «Εθνικό Κήρυκα» στο οποίο επισυνάπτεται βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο Columbia, ότι ο κ. Διαματάρης είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του για το MBA από τις 26 Ιανουαρίου 1977 και απλώς δεν πήγε να παραλάβει το πτυχίο (το χαρτί), το οποίο θα του χορηγηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2020.

Ζητούμε συγγνώμη για την επιπολαιότητα να θεωρήσουμε δεδομένα όσα διαβάσαμε στον ελληνικό τύπο, παρ’ όλο που σαρκαστικά σχολιάζαμε την υπερβολική αντίδραση των άτεγκτων και αγανακτισμένων αρθρογράφων οι οποίοι τον επέκριναν ανελέητα σε σχέση με την εκκωφαντική σιωπή τους στην περίπτωση της απάτης Κοτζιά, την οποία εξακολουθούν να αποσιωπούν (δήθεν Καθηγητής σε Χάρβαρντ, Οξφόρδη και Μαρβούργο ‒ το διέψευσαν και τα τρία πανεπιστήμια επισήμως).

Είχαμε γράψει στις 9 Δεκεμβρίου 2019:

«Πριν από πέντε ημέρες παραιτήθηκε ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Α. Διαματάρης, ο οποίος ενώ ουδέποτε ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, άφηνε να εννοηθεί ότι είχε αποκτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο, χάρη στην δημιουργική ασάφεια του βιογραφικού του: «σπούδασε (…) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης».
Γιατί όμως δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές αυτές; Διότι λόγω ματαιοδοξίας τις διέκοψε προκειμένου να τις συνεχίσει στο πιο φημισμένο Πανεπιστήμιο Harvard, όπου δίδασκε ‒οποία τιμή για το Πανεπιστήμιο αυτό!‒ ο φημισμένος Πολυκαθηγητής Κοτζιάς, ήδη κάτοχος θέσης Καθηγητού στην Οξφόρδη, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει αγγλικά: φανταστείτε και να γνώριζε, πόσες καθηγητικές έδρες στα πιο φημισμένα πανεπιστήμια θα είχε στη συλλογή του (“συλλέκτη πανεπιστημιακών εδρών” τον αποκάλεσε ο καθηγητής Θάνος Βερέμης). Βλ. τις διαψεύσεις των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Χάρβαρντ εδώ: https://bit.ly/2DXfa3D ».

H ανακοίνωση του «Εθνικού Κήρυκα», η οποία συνοδεύεται από δύο ντοκουμέντα, είναι η ακόλουθη:

Η αλήθεια για το MBA του κ. Αντώνη Διαματάρη

Νέα Υόρκη 20-1-2020

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ο πρώην εκδότης / διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα» και υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης έπεσε θύμα μιας συντονισμένης και ασυνήθιστης σε οξύτητα εκστρατείας ηθικής και πολιτικής του εξόντωσης, στην οποία πρωτοστάτησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και μερικά ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης –μεταξύ αυτών και ορισμένα φιλοκυβερνητικά‒ αναπαράγοντας τις «πληροφορίες» ενός καταδικασμένου από την αμερικανική Δικαιοσύνη. 

Η βασική κατηγορία εναντίον του ήταν ότι είπε ψέματα πως έχει MBA από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Η αλήθεια είναι, όπως επιβεβαιώνεται από επιστολή του Πανεπιστημίου (βλ. συνημμένη φωτογραφία), ότι ο κ. Διαματάρης «έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την απόκτηση του πτυχίου Μaster of Business Administration (ΜΒΑ) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στις 26 Ιανουαρίου 1977…».

Παρά την καθημερινή πίεση που ασκήθηκε από πλευράς του κ. Διαματάρη στο Πανεπιστήμιο, χρειάστηκαν πολλές μέρες για να εξασφαλίσει την επιστολή αυτή, καθώς είχαν περάσει 43 χρόνια από τότε που τελείωσε τις σπουδές του και τα ρέκορντς του είναι σε μικροφίλμ.

Επισημαίνουμε ότι κανείς απ’ όσους τον διέσυραν δεν απευθύνθηκε στον κ. Διαματάρη για να ακούσει και την δική του πλευρά, αλλά αρκούνταν στις «πληροφορίες» ενός καταδικασμένου από την αμερικανική Δικαιοσύνη (βλ. συνημμένη φωτογραφία).

Σε συνέντευξή του στον «Σκάι», στις 20 Δεκεμβρίου, ο κ. Διαματάρης παρουσίασε τη βεβαίωση του Πανεπιστημίου Κολούμπια και στοιχεία για τον ομογενή κατάδικο από όπου πήραν τις «πληροφορίες».

Στην «Καθημερινή της Κυριακής» (https://bit.ly/36hqseQ) ο κ. Διαματάρης έγραφε: «Στην εποχή μας τα ΜΜΕ περνούν κρίση λόγω επαναστατικών τεχνολογικών ανακαλύψεων, αλλά και λόγω απώλειας της αξιοπιστίας. Πώς λοιπόν θα αρχίσουν να αποκαθιστούν την αξιοπιστία τους –το αναντικατάστατο εκείνο στοιχείο που πάνω από οποιοδήποτε άλλο αποτελεί τον λόγο της ύπαρξής τους– όταν δεν βρέθηκε ούτε ένα ΜΜΕ να δημοσιεύσει μια διόρθωση για την αδικία που διέπραξαν εις βάρος του, μετά την παρουσίαση των στοιχείων που έκανε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ‘Σκάι’ στις 20 Δεκεμβρίου;».

 Bond Article