σύνδεση

Το (παρα)κράτος φιμώνει την «Athens Review of Books»; Δεν είναι είδηση. Συνέβη στο Γκουλάγκ…

Το (παρα)κράτος φιμώνει την «Athens Review of Books»; Δεν είναι είδηση. Συνέβη στο Γκουλάγκ… Η «Δικαιοσύνη», σχέδιο του Δημήτρη Χαντζόπουλου.

 

 

Συνέβη στο Γκέτο. Συνέβη στο Γκουλάγκ. Ίσως έτσι εξηγείται η αδιαφορία του ελληνικού τύπου[1] για την κακόβουλη καταστροφή της ιστοσελίδας της Athens Review of Books από το (παρα)κράτος. Όλα τα εγκλήματα κατά της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου ήταν και είναι εφικτά χάρη στη Σιωπή των Άλλων· που αφελώς νομίζουν ότι δεν τους αφορά.

Το (παρα)κράτος θέλησε να φιμώσει την Athens Review of Books ενόψει της δίκης τής ηγεσίας του Αρείου Πάγου και άλλων ανώτερων δικαστικών στο Ειδικό Δικαστήριο λόγω της απροκάλυπτης κακοδικίας εις βάρος μας στις δίκες που μας έστησε ο Ν. Κοτζιάς. (9 Οκτωβρίου, Αίθουσα Συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, 6 μ.μ.). Η δίκη αυτή δεν είναι μια οποιαδήποτε. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που δικάζεται ηγεσία του Αρείου Πάγου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης και του Δυτικού κόσμου που δικάζεται ηγεσία ανωτάτου δικαστηρίου.

Το (παρα)κράτος κατέστρεψε με χάκερς του την ιστοσελίδα της Athens Review of Books. Θέλησε να μην έχουμε φωνή στο Διαδίκτυο, επειγόντως τώρα. Θέλησε να εξαφανίσει όλα τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας αυτά τα χρόνια της τρομοκρατικής καταδίωξής μας. Να μην είναι διαθέσιμα στον καθένα από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Θέλησε να εξαφανίσει, λόγου χάρη, τα δεκάδες άρθρα και καταγγελίες επιστημόνων διεθνούς κύρους που ήταν αναρτημένα στα Αγγλικά ώστε να μπορεί να πληροφορηθεί εύκολα ο διεθνής τύπος τι συνέβη, εφόσον ο εγχώριος, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, αποφεύγει να γράψει όσα τρομακτικά συμβαίνουν εις βάρος της Athens Review of Books. Θέλησε να εξαφανίσει, με μεθόδους ΣΤΑΖΙ ακόμη μια φορά, την ανάρτηση του βιβλίου βρόμικης προπαγάνδας που συνέγραψε κατ’ εντολήν και για λογαριασμό του καθεστώτος Χόνεκερ ο Κοτζιάς μαζί με μερικούς άλλους συνεργάτες του καθεστώτος υπό την καθοδήγηση του Επικεφαλής Προπαγάνδας: ο Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο βιβλίο και οι ασύδοτοι δικαστές το είχαν στα χέρια τους αλλά απεφάνθησαν ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Το (παρα)κράτος θέλησε να εξαφανίσει και τόσα άλλα. Επ’ ευκαιρία καταγγέλλουμε και την εξωφρενική, αν όχι και ύποπτη, αδιαφορία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος[2].

Από σήμερα διαθέτουμε προσωρινά το https://athensreviewblog.wordpress.com/. Σε αυτό το blog θα αναρτούμε τις επόμενες ημέρες τα σημαντικότερα ντοκουμέντα και κείμενα που το (παρα)κράτος και ο Καθοδηγητής του δεν ήθελαν να είναι διαθέσιμα στο Ίντερνετ. Ταυτοχρόνως εργαζόμαστε σκληρά ώστε να επανέλθουμε σύντομα με νέα ιστοσελίδα, ακόμη περισσότερο καλαίσθητη, λειτουργική και αποκαλυπτική. Έτσι που ο φασισμός τους να μην περάσει…
         17.9.2018

 

 


 

 

[1] Εξαιρέσεις: Άρης Πορτοσάλτε (Σκάι), Protagon, Athens Voice, Liberal, Capital και το μπλογκ roides.wordpress.com. Ο κ. Στέφανος Μάνος και το Ποτάμι.

[2] Η απάντηση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην καταγγελία μας ήταν ότι «για την διερεύνηση της υπόθεσής σας είναι αναγκαία η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε οποιαδήποτε Αστυνομική Αρχή προσκομίζοντας παράλληλα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (στοιχεία-εκτυπώσεις, αποδεικτικά των καταγγελλόμενων πράξεων) καθώς και παράβολο υπέρ του Δημοσίου.» (14.9.2018). Απευθυνθήκαμε στην πολιτική προϊσταμένη τους, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλοντας την εξωφρενική απροθυμία τους να εξετάσουν την υπόθεση της φίμωσης ενός περιοδικού, τονίζοντας ότι «Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο ρόλος της υπηρεσίας αυτής. Αναμένουμε το συντομότερο μια πειστική απάντηση για την αδιαφορία τους να εξετάσουν ένα έγκλημα κατά της ελευθερίας του λόγου, του τύπου και τελικά της Δημοκρατίας». Τότε εδέησαν να μας απαντήσουν ότι υπέβαλαν τις καταγγελίες μας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών…