σύνδεση

Η εξαγορασμένη προαγωγή της αρεοπαγίτου Ζωντανού

Η εξαγορασμένη προαγωγή της αρεοπαγίτου Ζωντανού Ονορέ Ντωμιέ, "Η μεγάλη σκάλα στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης" (λεπτομέρεια), 1848, από τη σειρά "Ο κόσμος της Δικαιοσύνης".

 

Πηνελόπη Ζωντανού: το smoking gun στην υπόθεση μιας στημένης και εκ προμελέτης καταδίκης μας. Η αρεοπαγίτης Πηνελόπη Ζωντανού πούλησε στην κυβέρνηση την ψήφο της «τοις μετρητοίς», με τρόπο αηδιαστικά αυτοεξευτελιστικό. Κατόπιν αυτού του δείγματος (ανορθόγραφης) γραφής διορίστηκε ως μια από τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, που (μαζί με τον Γεώργιο Λέκκα) θα πλαισιώνουν στο επόμενο διάστημα τον εντιμότατο Βασίλειο Πέππα. Η εναντίον μας απόφαση του Αρείου Πάγου την οποία οι ανωτέρω συν-διέπραξαν, ήταν μια κυνικά άδικη απόφαση την οποία τούτη εδώ η κυβέρνηση, δίκην επιταγής ξεπλήρωσε επί τη εμφανίσει. Η απόδειξη της εξαγοράς της ψήφου Ζωντανού είναι η άμεση προαγωγή της. Η απόδειξη του αυτοδιασυρμού της είναι η αναξιοπρεπής ψήφος της εναντίον της ίδιας της γραπτής εισήγησής της, χωρίς να καταφέρει να ψελλίσει έστω και την παραμικρή δικαιολογία. Τήρησε ένοχη, πλην εκκωφαντική, σιωπή. Η απόδειξη του εξευτελισμού της δικαιοσύνης είναι η άθλια συναλλαγή της οποίας αυτή υπήρξε το ένα από τα αθέμιτα συναλλασσόμενα μέρη. Δεδομένης της τεκμηρίωσης της εισήγησής της, η ένοχη συμπεριφορά της δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό (λ.χ. κουφότητα ή ανεπάρκεια). Εύλογα λοιπόν η εναντίον της εκ μέρους μας καταδίκη θα είναι ανελέητη. Τρέμουμε στην ιδέα ότι Έλληνες πολίτες υφίστανται καθημερινά την «κρίση» της.

Η Athens Review of Books δεν οδηγήθηκε σε δίκη για απονομή δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο. Διότι αυτό τελικά δεν ήταν δίκη, αλλά ένας πλειστηριασμός αξιωμάτων των αρεοπαγιτών της συγκεκριμένης σύνθεσης με αντάλλαγμα την ψήφο τους υπέρ του Σταλινικού (με κεφαλαίο σίγμα!) υπουργού Εξωτερικών. Οι συγκεκριμένοι «προαχθέντες» προσέφεραν σε διασυρμό τον εαυτό τους, επικυρώνοντας το όνειδος 4034/2015 του Εφετείου Αθηνών. Ένας ήδη πρόεδρος και δύο αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου έδωσαν εξετάσεις ποδοπατώντας βάρβαρα τα δίκαιά μας, και με αποδεικτικό και εισιτήριο την αναίσχυντη υπ’ αριθμό 697/2017 απόφαση του Αρείου Πάγου απέδειξαν περίτρανα στην κυβέρνηση ότι είναι οι καταλληλότεροι διάδοχοι της ηγεσίας Θάνου.

Όταν δεν ορρωδείς να επικυρώσεις μια κατάπτυστη απόφαση, όταν με ελαφρότητα καταψηφίζεις τον εαυτό σου, όταν αγνοείς τις λοιδορίες του νομικού και επιστημονικού κόσμου, τότε αποδεικνύεις ότι επάξια μπορείς να υπηρετήσεις το «κράτος δικαίου» των Συριζανέλ.