σύνδεση

Τον Οκτώβριο στο Ειδικό Δικαστήριο Κακοδικιών!

Τον Οκτώβριο στο Ειδικό Δικαστήριο Κακοδικιών! Μπέβερλυ Τσίτσεστερ, "Δικαστής Μαριονέτα", (λεπτομέρεια), περ. 1936, Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

 

Στις δημοκρατίες, ακόμη και στις ανάπηρες, κανείς δεν είναι εντελώς ασύδοτος. H Athens Review of Books, η εκδότρια και ο διευθυντής της, Μαρία και Μανώλης Βασιλάκης, βίωσαν τα τελευταία χρόνια μια σειρά αδικιών που ασφαλώς δεν έχουν σχέση με απονομή δικαιοσύνης. Τις λεπτομέρειες των διώξεών μας από τον υπουργό του Σύριζα Κοτζιά (και παλαιό συνεργάτη του καθεστώτος Χόνεκερ) ασφαλώς και θα θυμούνται οι αναγνώστες μας. Προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο ώστε να εξαφανίσει μια απόφαση του Εφετείου Αθηνών που χλευάστηκε έντονα από τους κατεξοχήν αρμόδιους, αλλά ο Άρειος Πάγος την επικύρωσε, καθιστάμενος έτσι αλληλέγγυος της χλεύης. Λίγους μήνες μετά οι πρωταγωνιστές και δράστες της απόφασης προήχθησαν στην κορυφή της Δικαιοσύνης ‒ας πούμε καλύτερα των δικαστηρίων‒ με τη θετική ψήφο ασφαλώς και του αντιδίκου μας υπουργού. Μάλιστα περίμεναν τον υψηλότερο εξ αυτών να ενηλικιωθεί δικαστικά έτσι ώστε να μπορεί και τυπικά να επιλεγεί. Μετά τις επιλογές αυτές, για τις οποίες ούτε τα προσχήματα δεν τηρήθηκαν, στείλαμε στον νεοεκλεγμένο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ως συμπύκνωση όλων των εμπλακέντων στην εις βάρος μας αδικία δικαστών, ένα εξώδικο, καλώντας τον να κινήσει οίκοθεν τις διαδικασίες για την εξαφάνιση της εναντίον μας αποφάσεως. Ο κ. Πρόεδρος εκώφευσε. Έτσι στις 6 Δεκεμβρίου 2017 προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Πέρα απ’ αυτό, ασκήσαμε αγωγή εναντίον όλων των δικαστών του Εφετείου και του Αρείου Πάγου που συν-τέλεσαν την εις βάρος μας αδικία ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου Κακοδικιών. Ασφαλώς ο όρος κακοδικία είναι ένας εξαιρετικά ήπιος όρος στην περίπτωσή μας. Ωστόσο θα έχουν οι δικαστές μας την ευκαιρία, απολογούμενοι επί της αγωγής μας, να προσπαθήσουν να εξηγήσουν τόσο σε εμάς όσο και στο Πανελλήνιο, ένας έκαστος, τα νομικώς και λογικώς ανεξήγητα των αποφάνσεών τους. Είμαστε πολύ περίεργοι να ακούσουμε τις απόψεις τους. Είμαστε πολύ περίεργοι να ακούσουμε π.χ. για ποιο λόγο έχοντας στα χέρια τους το χαφιέδικο βιβλίο Der autonome Intellekt, γραμμένο στα γερμανικά για λογαριασμό του καθεστώτος Χόνεκερ, έκδοση του καθεστώτος Χόνεκερ, για χρήση του καθεστώτος Χόνεκερ, με συν-συγγραφέα τον αντίδικό μας Κοτζιά, υπό την εποπτεία του Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ, απεφάνθησαν ότι ούτε από αυτό «ούτε και από τα κείμενά του, που επικαλούνται και προσκομίζουν οι διάδικοι, προκύπτει ο θαυμασμός του [Κοτζιά] για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς και η διαφήμισή του»!

Η αγωγή μας, την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια (αφαιρώντας τις παραπομπές στα «σχετικά» και ορισμένα θεωρητικά σημεία που είναι κατανοητά μόνο στους νομικούς), έχει προσδιοριστεί για εκδίκαση στις 9 Οκτωβρίου 2018. Θα συναντηθούμε λοιπόν εκεί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώπιοι ενωπίοις. Ο καθείς και τα όπλα του λοιπόν. Σε εμάς, τους βάναυσα αδικημένους, είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε, αφού διαφορετικά η κοινωνία μας θα είχε καταντήσει μια κοινωνία από Μιχαήλ Κάλχαας

Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι στο παρελθόν συγκεκριμένες συνθέσεις εξέδωσαν εις βάρος μας δύο αποδεδειγμένα απολύτως παράνομες αποφάσεις, τις 772/2004 και 225/2005 του Αρείου Πάγου, για τις οποίες καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στις 5 Ιουλίου 2007 και 17 Ιανουαρίου 2008 αντιστοίχως. Παρά την τελική δικαίωση ζήσαμε μέσα στον τρόμο και τις καταστροφές μια δεκαετία. Έτσι, τότε, παρόλο που θέλαμε δεν είχαμε πλέον την ψυχική αντοχή και τις δυνάμεις να προσφύγουμε στο Ειδικό Δικαστήριο Κακοδικιών. Και τώρα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία βαρβαρότητας, ενώ είναι γνωστή η ματαιωθείσα από τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ προσπάθεια εξόντωσής μας. Θα δώσουμε τη μάχη θεσμικά, και θα τη δώσουμε μέχρι τέλους.

Εκτός από την αναμενόμενη δικαίωσή μας για τρίτη φορά από το ΕΔΔΑ, ελπίζουμε να τελειώσει νωρίτερα η περιπέτεια, τον προσεχή Οκτώβριο, στο Ειδικό Δικαστήριο Κακοδικιών. Θα σκεφτεί κανείς: Μα είσαστε αφελείς; Τα βάζετε με την επί Σύριζα ηγεσία του Αρείου Πάγου και περιμένετε να δικαιωθείτε; Απαντάμε: Ναι! Διότι πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη δικαστές στην Αθήνα· όπως και στο Βερολίνο του γνωστού εκείνου θρύλου με τον χωρικό. Σε κάθε δε περίπτωση στο Στρασβούργο.

Δεν θα υποκύψουμε στο Κράτος Αδίκου. Δεν θα σιωπήσουμε. Ήδη προχωρούμε στη μετάφραση και την έκδοση σημαντικών αποφάσεων του φάρου της Δικαιοσύνης, του Supreme Court των ΗΠΑ, που ασφαλώς είναι πολύτιμες σε δικαστές που θέλουν να υπηρετήσουν το Κράτος Δικαίου και την προσπάθεια ένταξης της χώρας μας στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.

sel46

 Η πρώτη σελίδα της αγωγής κακοδικίας. Η λέξη κακοδικία είναι εντελώς ανεπαρκής για να χαρακτηρίσει όλα όσα συνέβησαν στις «Δίκες της Αθήνας».