σύνδεση

Το εξώδικό μας προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Πέππα

Τέσσερις μήνες ομηρείας της ARB
Το εξώδικό μας προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Πέππα Η πρώτη σελίδα του εξωδίκου προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

 

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τέσσερις μήνες ομηρείας της Athens Review of Books από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά (σε μια δικαστική καταδίωξή μας που ξεκίνησε με δικηγόρους τους ελλογιμότατους Φαήλο Κρανιδιώτη και Ι.Κ. Μαντζουράνη και με τελικό «εκτελεστή» τον δεύτερο). Ούτε η γενική κατακραυγή ούτε τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου σταμάτησαν την βαρβαρότητα του πρώην συνεργάτη του Μάνφρεντ Μπουρ (του διαβόητου «Ελαφοπόδαρου», επικεφαλής της Προπαγάνδας του Χόνεκερ). Τίποτε δεν έκανε τον Κοτζιά να άρει τις δεσμεύσεις «εις χείρας τρίτων» που επέβαλε με το Κατασχετήριο το οποίο έστειλε στις Τράπεζες καθώς και στο πρακτορείο διανομής τύπου «Άργος».

Ωστόσο ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τον Άρειο Πάγο και μέσα στο Υπουργείο Εξωτερικών: το φάντασμα του «Ελαφοπόδαρου» της Στάζι. Και θα πλανιέται όσο κι αν με τις αδιανόητες δικαστικές αποφάσεις προσπάθησε να ξεπλυθεί ο Κοτζιάς: υπήρξε γκαουλάιτερ προπαγάνδας δυο σταλινικών δικτατοριών (Χόνεκερ και Γιαρουζέλσκι) και ας «αποφάσισαν» το αντίθετο οι αφύσικοι δικαστές μας.

Μοιραίος προεδρεύων στη δίκη Κοτζιά κατά Athens Review of Books στο ανώτατο δικαστήριο ήταν ο κ. Βασίλειος Πέππας, που, δίκην επιβράβευσης, επιλέχθηκε από τους Συριζανέλ για πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ο εν λόγω πρόεδρος διηύθυνε την ορχήστρα της καταδίκης μας με την ωμά παράνομη υπ’ αριθμό απόφαση 697/2017, η οποία «δικαίωνε» την εκβιαστική αγωγή του υπουργού και διέγραψε σταλινικώ τω τρόπω το σταλινικό παρελθόν του, το οποίο όμως αυτός, «οπλισμένος» με την παραπάνω απόφαση, έσπευσε να επιβεβαιώσει με την βαρβαρότητα της επιχείρησης να κλείσει την Athens Review of Books, εκθέτοντας έτσι και τους δικαστές που επέδειξαν υπερβολική «κατανόηση».

Στις 6 Οκτωβρίου 2017 κοινοποιήσαμε στον κ. Πέππα ένα εξώδικο με το οποίο διαμαρτυρόμασταν για την απόφαση υπ’ αριθμό 697/2017 που αυτός με άλλους εκλεκτούς αρεοπαγίτες εξέδωσαν, με την οποία –ως ζήτημα που αφορά την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του τύπου στη χώρα μας– έχει ασχοληθεί και ο διεθνής τύπος. Οι δικαστές αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Πηνελόπη Ζωντανού (η οποία διακρίθηκε για την κατάφωρη εξαγορά της ψήφου της) και Γεώργιος Λέκκας, καθώς και η Αγγελική Τζαβάρα και ο Θωμάς Γκατζογιάννης. Επικαλούμενοι δηλώσεις του κ. Πέππα περί «αποτελεσματικής λειτουργίας της δικαιοσύνης» για όλους τους πολίτες κ.λπ., του ζητούσαμε να επανορθώσει εμπράκτως την απολύτως συνειδητή αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος μας. Το εξώδικο αυτό κοινοποιήσαμε επίσης στον υπουργό Δικαιοσύνης, όπως και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την επίδοση της εξωδίκου διαμαρτυρίας μας και καμία απάντηση δεν είχαμε από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Το παρόν σημείωμα ας λειτουργήσει ως μια «υπενθύμιση». Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το εξώδικο αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Athens Review of Books όπως επιδόθηκε, για την ώρα στα ελληνικά. Το εξώδικο είναι διαθέσιμο σε pdf στο λινκ https://goo.gl/1sPW2H

Για όποια εξέλιξη ή μη, καθώς και για τις επόμενες κινήσεις μας, θα τηρήσουμε τους αναγνώστες μας ενήμερους, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή τους.

 

Μανώλης Βασιλάκης

Διευθυντής της Athens Review of Books