Η διπλή κακοτυχία ενός Αρχείου

Η διπλή κακοτυχία ενός Αρχείου Αριστερά, ολοσέλιδη δημοσίευση της "δράσης" του Αρχείου Καβάφη με τίτλο "Από τους Καβαφιστές στους Cavafistas" στις εφημερίδες. (λ.χ. στην "Καθημερινή" 6 και 14 Απριλίου 2014). Η ονομασία της "δράσης" δόθηκε προφανώς από τον "επιστημονικό σύμβουλο" του Αρχείου ώστε να διαφημίζει τις φαντασιώσεις του. (βλ. τη θεωρία που αναπτύσσει στο βιβλίο του με αυτό τον τίτλο, σ. 36 κ.ε.). Δεξιά: Μια άλλη κακόγουστη "δράση" του Αρχείου με τον ευφυή τίτλο "Τι συμβαίνει όταν ο Καβάφης μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς". Είναι νωπό το φιάσκο.

Η παρούσα συζήτηση για το Αρχείο Καβάφη διεξάγεται, από την πλευρά των έως τώρα κύριων μελετητών του, με υπερβολική ευγένεια σε σύγκριση με τη σκαιή και προσβλητική προς αυτούς συμπεριφορά του νέου κατόχου του, του Ιδρύματος Ωνάση. Όποιος έχει διαβάσει τις επιστολές που απηύθυνε προς αυτούς το Ίδρυμα το διαπιστώνει αυτό, όπως και διαπιστώνει ότι το Αρχείο Καβάφη έχει περιέλθει στην κυριότητα ανθρώπων άσχετων με την έννοια και τη λειτουργία των αρχείων.

Ολόκληρο το κείμενο θα είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση με την ενεργοποίηση του συνδρομητικού πακέτου.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK