σύνδεση

Η ARB ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για την παλαιά συνεργασία του Ν. Κοτζιά με τον "Ελαφοπόδαρο".

 

 

Η Athens Review of Books ενημέρωσε στις 10 Μαρτίου τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι έστειλε την παρακάτω επιστολή και τα αναφερόμενα σε αυτή ντοκουμέντα προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Federica Mogherini (την οποία κοινοποίησε και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk). 

Επίσης την επιστολή αυτή έστειλε και σε υπουργούς Εξωτερικών της χωρών-μελών της ΕΕ, ανάμεσα στους οποίους: Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier, Μεγάλης Βρετανίας, Philip Hammond, Σουηδίας MargotWallström, Αυστρίας Sebastian Kurz, Πολωνίας Grzegorz Schetyna, Ιταλίας Paolo Gentiloni, Γαλλίας Laurent Fabius, Ολλανδίας Bert Koenders

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πριν από λίγο καιρό αισθανθήκαμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις έξαλλες αντιδυτικές-αντιευρωπαϊκές θέσεις (από τη δεκαετία του 1970, στις οποίες δυστυχώς επιμένει έως και σήμερα) του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά και για τις δραστηριότητές του στην υπηρεσία της προπαγάνδας του πιο στυγνού ολοκληρωτισμού επί 25 περίπου χρόνια. Επισυνάπτουμε την επιστολή που είχαμε στείλει στον Πρόεδρο Τουσκ ώστε να μην επαναλαμβάνουμε όσα αναφέρονται εκεί. 

Σε Εσάς στέλνουμε σήμερα το αντίτυπο ενός βιβλίου το οποίο φέρει την υπογραφή του Manfred Buhr (κορυφαίος συνεργάτης της ΣΤΑΖΙ με το ψευδώνυμο ‘Rehbein’-Ελαφοπόδαρος) ως επικεφαλής συγγραφικής ομάδας στην οποία το όνομα του Νίκου Κοτζιά φιγουράρει δεύτερο. Πρόκειται για το Derautonome Intellektτο οποίο εκδόθηκε από τον κρατικό-κομματικό εκδοτικό οίκο Akademie Verlag της DDR, το 1976.

Σημειώνουμε ότι πρόσφατα, με συνέντευξή του στο Der Spiegel, ο Ν. Κοτζιάς παραδέχθηκε επιτέλους (πράγμα το οποίο τα τελευταία χρόνια απέκρυπτε επιμελώς) ότι έχει γράψει δεκάδες βιβλία και μπροσούρες σταλινικής προπαγάνδας στα ελληνικά, προβάλλοντας την ακραίου αμοραλισμού και αυτο-εξευτελιστική «δικαιολογία» ότι «Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες.» (9.2.2015).  

Βεβαίως απέκρυψε άλλες χειρότερες δραστηριότητές του, όπως τη συνεργασία του με τον ManfredBuhr (‘Rehbein’ - Ελαφοπόδαρος), τις οποίες αναρωτιόμαστε κατ’ εντολήν τίνος τις πραγματοποίησε. 

Ασφαλώς υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία της δράσης του τα οποία θα μπορούσε κανείς να Σας γράψει, αλλά πιστεύουμε ότι αυτά μαζί με τις αντιευρωπαϊκές και φιλορωσικές δηλώσεις του από τότε που διορίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών αρκούν για να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι είναι ένας εχθρός της Ευρώπης. Οπωσδήποτε πληροφορηθήκατε την ύβρη του, μόλις προχθές, ότι η Ευρώπη δήθεν ασκεί «πολιτιστικό ρατσισμό» εναντίον της Ελλάδας. Ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη» – προειδοποιεί δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που απειλούσε η DDR τη δεκαετία του 1980 ότι θα πλημμυρίσει η Δυτική Γερμανία με πρόσφυγες από τη Ρουμανία και άλλες χώρες.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο άνθρωπος προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην χώρα μας, την Ελλάδα, και ταυτόχρονα υπονομεύει τη μεγάλη κοινή πατρίδα μας, την Ευρώπη. 

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2015 
Με εκτίμηση
Μαρία Βασιλάκη
Εκδότρια της Athens Review of Books