σύνδεση

Εξόδιο… εξώδικο στον Πέππα Ο πολίτης πλέον Β. Πέππας.

 

 

Η 28η Ιουνίου 2019 ήταν η τελευταία εργάσιμη ημέρα στην ηγεσία του Αρείου Πάγου του τελευταίου εν χρήσει εξαρτήματος της γνωστής εργαλειοθήκης του ΣΥΡΙΖΑ «Θάνου-Πέππας-Δημητρίου & Co», γνωστού στο ευρύ κοινό ως Β. Πέππας. Δικαστικός επιμελητής επέδωσε για λογαριασμό της Athens Review of Books το παρακάτω εξώδικο στο περί ου ο λόγος πρόσωπο. Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

 

ΠΡΟΣ τον
Βασίλειο Πέππα, Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κάτοικο ως εκ της υπηρεσίας του Αθηνών (Λεωφόρος Αλεξάνδρας αρ. 121).

***

Όπως είναι γνωστό, έχετε προεδρεύσει της συνθέσεως του Α1 πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που εξέδωσε την διαβόητη πλέον υπ’ αριθμό 697/2017 απόφαση (ακριβέστερα: εκτελέσατε κυβερνητικές επιθυμίες). Με αυτήν, κόντρα στην Εισήγηση που πρότεινε την αναίρεση τής εκεί αναφερόμενης εφετειακής αποφάσεως για τρεις (3) τουλάχιστον λόγους, ομοφώνως (αφού και η Εισηγήτρια μεταπείσθηκε με δέλεαρ την προαγωγή της σε αντιπρόεδρο του ΑΠ) απορρίφθηκε η σχετική από 13.10.2015 αναίρεσή μου εναντίον της αποφάσεως αυτής και του ομολογημένα σταλινικού αντιδίκου μου Ν. Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών μέχρι προ ολίγων μηνών του απερχόμενου κυβερνητικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το εν λόγω αντιδημοκρατικό μόρφωμα, με την ψήφο και του αντιδίκου μου, για λόγους προφανείς, μετά την απόφαση αυτή - δείγμα γραφής σας, σας επέλεξε για την κενή τότε θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου ως συνεχιστή της διαβόητης Β. Θάνου. Θεωρούσαν μάλιστα τόσο απαραίτητη την επιλογή σας γι’ αυτή τη θέση, ώστε σας περίμεναν μερικούς μήνες προκειμένου να «ενηλικιωθείτε», δηλαδή να αποκτήσετε τα τυπικά προσόντα του διοριστέου. (Στο μεταξύ διάστημα ο Άρειος Πάγος λειτουργούσε με αναπληρωτή Προέδρου).

Για το σκάνδαλο 4034/2015 του Εφετείου Αθηνών που ολοκληρώσατε με το μεγαλύτερο σκάνδαλο 697/2017 του ΑΠ, ο κατά πάσα πιθανότητα αυριανός πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εδήλωσε, ανάμεσα σε άλλα: «Ένα περιοδικό όπως το Athens Review of Books, επίλεκτο μέλος της Δημοκρατίας των Γραμμάτων, η πολιτεία θα έπρεπε να το στηρίζει, όχι να το τρομοκρατεί και να το καταδιώκει με αναίσχυντη χρήση των μηχανισμών τού κράτους. (…) Η καταδίωξη της Athens Review of Books είναι ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία»[1].

«Περίπτωση τόσο παράλογης και τόσο απηνούς καταδίωξης όσο αυτής του [πρώην] Υπουργού Εξωτερικών εναντίον της ARB δεν έχουμε γνωρίσει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραφαν ανάμεσα σε άλλα στην έκκλησή τους[2] προς τους προέδρους Γιούνκερ και Τουσκ εκατοντάδες διακεκριμένοι παγκοσμίως ξένοι και έλληνες ακαδημαϊκοί και συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και οι νομπελίστες Τζ.Μ. Κουτσύ και Μάριο Βάρκας Λιόσα, αναφέροντας ως ισχυρότατη ένδειξη κυβερνητικής χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης ακριβώς όσα διαπράξατε εις βάρος μας, εσείς και οι συνάδελφοί σας.

Αμέσως λοιπόν μετά την εκλογή σας, σας επέδωσα την από 5.10.2017 εξώδικό μου. Με αυτή σας καλούσα να επανορθώσετε οίκοθεν την αδικία που συνειδητά, εσείς και οι συνάδελφοί σας («δικαστές εργαλεία»[3] σάς χαρακτήρισε η Neue Zürcher Zeitung, μια από τις εγκυρότερες εφημερίδες του κόσμου), διαπράξατε σε βάρος μου, απορρίπτοντας την κραυγαλέως βάσιμη αναίρεσή μου και καταλύοντας έτσι κάθε έννοια κράτους δικαίου.

Σεις όμως ουδέν πράξατε, γνωρίζοντας μάλιστα ότι ο υπέρ ού πασχίσατε Ν. Κοτζιάς έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς μας και τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής τύπου.

Συνεπεία τούτου άσκησα εναντίον σας, όπως και εναντίον όλων των συμπραξάντων συναδέλφων σας την από 5.4.2018 αγωγή μου κακοδικίας. Η αγωγή αυτή εκδικάστηκε την 4.12.2018 ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου Κακοδικιών, προεδρευόμενου από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμη, ενώ εγώ έχω δηλώσει ότι η αγωγή αυτή ασκήθηκε εναντίον σας ώστε να εξαντληθούν όλα τα παρεχόμενα από την ελληνική έννομη τάξη –ό,τι τέλος πάντων αποτελεί την ελληνική έννομη τάξη– ένδικα μέσα, και να μου παρασχεθεί η δυνατότητα προσφυγής εκ νέου (έχω ήδη προσφύγει στο ΕΔΔΑ κατά της 697/2017 απόφασης του ΑΠ) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), δικαστήριο το οποίο εκφράζει τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό (πολιτισμό από τον οποίο η χώρα μας δυστυχώς απέχει έτη φωτός – ή …σκότους αν θέλετε) και το οποίο σε άλλες δύο περιπτώσεις με έχει δικαιώσει. Είμαι λοιπόν δεδιωγμένος ένεκεν (ελληνικής) «δικαιοσύνης»…

Επειδή λοιπόν η δίκη και οι δίκες συνεχίζονται, σεις δε από 30ής Ιουνίου 2019 αποχωρείτε (αισίως για μένα) από τη θέση του συριζαίου Γκαουλάιτερ του Αρείου Πάγου (την οποία όλοι γνωρίζουν με ποιον τρόπο καταλάβατε). Σημειώνω ότι μέχρι και σήμερα ο σκανδαλωδώς ευνοηθείς από εσάς πρώην υπουργός (και άνευ βουλευτικής ασυλίας πλέον), δυνάμει της τρομοκρατικής για μένα και την Athens Review of Books απόφασης που του εκδώσατε, κρατά δεσμευμένους τους λογαριασμούς μας.

Επειδή οποιαδήποτε κοινοποίηση δικογράφου ή άλλου συναφούς εγγράφου δεν μπορεί να γίνεται πλέον στην έδρα του εν λόγω δικαστηρίου.

Επειδή όμως δεν γνωρίζω τη νόμιμη διεύθυνση της κατοικίας σας ώστε να προβαίνω στις σχετικές κοινοποιήσεις.

Επειδή κατ’ άρθρο 119 παρ. 3 ΚΠολΔ υποχρεούσθε να μου γνωρίσετε εγγράφως, λ.χ. με εξώδικη δήλωση, τη διεύθυνση της κατοικίας σας, όπως και οποιαδήποτε τυχόν μεταβολή της στο μέλλον,

Επειδή διαμαρτύρομαι και πάλι για τις εναντίον μου άδικες πράξεις και παραλείψεις σας, επιφυλάσσομαι δε ρητά οποιουδήποτε δικαιώματός μου εναντίον σας, ως ατόμου που σκαιά με αδίκησε προς εξυπηρέτηση σκοπών ιδιοτελών και ετεροτελών, σε κάθε δε περίπτωση αθεμίτων, σας καλώ να μου γνωρίσετε εγγράφως την μετά την 30ή Ιουνίου 2019 νόμιμη διεύθυνση της κατοικίας σας, εντός εύλογης προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών από της επιδόσεως της παρούσης. Το αυτό δε να πράττετε και σε οποιαδήποτε τυχόν μελλοντική αλλαγή της κατοικίας αυτής.

Σε περίπτωση που θα παραλείψετε αυτή τη νόμιμη υποχρέωσή σας, σας δηλώνω ότι είτε α) θα προβαίνω σε πλασματικές επιδόσεις στην τέως διεύθυνσή σας ή β) θα καταφεύγω σε επιδόσεις προς εσάς ως «αγνώστου διαμονής» (ας μην το δούμε και αυτό στη συριζαία έννομη τάξη που υπηρετήσατε!) ή γ) θα τηρώ ό,τι κατά περίπτωση η νομοθεσία προβλέπει για τους κρυπτόμενους διαδίκους. Σημειώσατε παρακαλώ ότι οποιαδήποτε μη έγγραφη γνωστοποίηση θα θεωρηθεί άκυρη και ως μη γενόμενη, αφού ήδη τα παθήματά μου με έχουν καταστήσει προσεκτικό. Ας σας γίνει λοιπόν σαφές ότι του λοιπού θα αντιδικείτε μαζί μου ως απλός πολίτης προς πολίτη.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον Βασίλειο Πέππα, μέχρι 30.6.2019 πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για να λάβει γνώση και για όλες τις νόμιμες συνέπειες και να την αντιγράψει στην οικεία έκθεση επίδοσης.

Αθήνα 26 Ιουνίου 2019

Ο εξωδίκως προσκαλών πολίτης

 Μανώλης Βασιλάκης

 


 

[1] Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

[2] https://bit.ly/2GCoqxw

[3] https://bit.ly/2YvUXui