σύνδεση

Αιχμάλωτοι της δικαστικής Peppas & Co

Αιχμάλωτοι της δικαστικής Peppas & Co Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Δικαστήριο.

 

 

Η δίκη για την αναψηλάφηση της υπόθεσης Athens Review of Books με τον Κοτζιά έγινε στις 21 Φεβρουαρίου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Όπως είναι γνωστό, ο σταλινικότατος Εκβιαστής μάς κρατά αιχμαλώτους από τον Ιούλιο του 2017, οπλισμένος με μια συνειδητά παράνομη απόφαση που του εξ-έδωσαν οι περί ων ο λόγος δικαστές με την οποία αντάλλαξαν τις προαγωγές τους στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, και μια απόφαση του Εφετείου με δράστες τους Ερωτοκρίτου, Φώσκολο, Μπλέτα, που εξευτελίζει την ελληνική δικαιοσύνη.

Κατά τη δίκη της αναψηλάφησης ζητήσαμε την αποδέσμευση των λογαριασμών μας. Οι (νέοι) δικαστές επιφυλάχθηκαν. Περιμένουμε την απόφασή τους.

Ως γνωστόν ο Εκβιαστής μας θεώρησε δήθεν συκοφαντία τον χαρακτηρισμό «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Οι δικαστές εκείνοι τον «δικαίωσαν».

Οι νέοι δικαστές έχουν να κρισιολογήσουν την κατάσταση που περιγράφεται από τις παρακάτω φράσεις:

 

Η ομολογία του Εκβιαστή μας:
«Μόνο στην Σταλινική Αριστερά, όπου θήτευσα και εγώ στα νιάτα μου, ήξερα ότι η αξιοπρέπεια και η τιμή δεν μετράνε και, Πλουμπίδη, πήγαινε να αυτοκτονήσεις στο εκτελεστικό απόσπασμα, ενώ ο Ζαχαριάδης σε λέει πράκτορα και προδότη». (Κοτζιάς, Ηράκλειο 23.10.2018)

Ακούστε τον εδώ: https://bit.ly/2RbkOIt

Η ποταπού βαθμού «αυτοεκτίμηση» του Εκβιαστή μας:
«Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραφα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, …τα οποία ήταν ανοησίες.» (Συνέντευξη Κοτζιά, Der Spiegel, 9.2.2015).

Η τιμή της δικαστικής απόφασης που έγραφε:
Κατά συνέπεια, ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται στον ενάγοντα “γκαουλάιτερ του σταλινισμού” είναι πρόσφορος να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του, αφού τον περιγράφει ως άτομο με ακραίες και απολυταρχικές απόψεις και με εκτεταμένη προπαγανδιστική τακτική, (…) ούτε και από τα κείμενά του, που επικαλούνται και προσκομίζουν οι διάδικοι, προκύπτει ο θαυμασμός του για το εν λόγω απολυταρχικό καθεστώς και η διαφήμισή του.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τουίταρε το λινκ της γνωστής έκκλησης προς Γιούνκερ και Τουσκ όταν δημοσιεύθηκε στο New York Review of Books, σχολιάζοντας:

«Yet another example of the executive branch breaching and abusing its power, interfering with justice and freedom of the press. Kudos to those calling them out!»

Ακόμη ένα παράδειγμα κατάχρησης της εκτελεστικής εξουσίας, με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου! Εύγε σε όσους τους ξεμπροστιάζουν»).