σύνδεση

Περί αξιοπιστίας: Κοτζιάς - Ντούγκιν

Περί αξιοπιστίας: Κοτζιάς - Ντούγκιν Ο Ν. Κοτζιάς με τον εκλεκτό προσκεκλημένο του Α. Ντούγκιν στις 12.4.2013.

 

 

Κοτζιάς: δεν προσκάλεσα εγώ τον Ντούγκιν:
«Στο άρθρο [των Financial Times] αναφέρεται ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά».

(Ανακοίνωση Υπ.Εξ., 29 Ιανουαρίου 2015)

Ο Κοτζιάς εξηγεί γιατί προσκάλεσε τον Ντούγκιν:
«SPIEGEL: Γιατί καλέσατε τον Απρίλιο του 2013 τον μεγαλοϊδεάτη Ρώσο προπαγανδιστή Αλεξάντρ Ντούγκιν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Ήταν ένας από τους συμβούλους του Πούτιν και κατείχε μία από τις σπουδαίες έδρες στο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας. Διδάσκω διεθνείς σχέσεις και προσκαλώ τακτικά διπλωμάτες και καθηγητές. Ο Ντούγκιν μού επισημάνθηκε από διπλωμάτες, και εκτός από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα πραγματοποιούσε ομιλίες και σε άλλα Πανεπιστήμια. (…) Δεν μου άρεσε, διαπληκτισθήκαμε και δεν τον συνόδεψα μετά ούτε μέχρι την έξοδο. [Τον διαψεύδει βέβαια το βίντεο: http://goo.gl/U0NvIo ]

SPIEGEL: Υπάρχει όμως μία φωτογραφία, όπου φαίνεστε να χαμογελάτε φιλικά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Αυτό ήταν αργότερα, όταν τον συνάντησα στην έξοδο και οι φοιτητές ήθελαν να βγάλουν μία αναμνηστική φωτογραφία. …»

(Συνέντευξη Κοτζιά στο Der Spiegel, 9 Φεβρουαρίου 2015)

Τον προσκάλεσαν Ρώσοι διπλωμάτες.
Πώς ο Κοτζιάς μπήκε κατά διαβολική σύμπτωση στο κάδρο της φωτογραφίας με τον Ντούγκιν:
«Κατεβαίνω τα σκαλιά και φωτογραφίζονται τέσσερις φοιτητές μαζί με τον κ. Ντούγκιν – άμα δείτε είμαι με το σακίδιο και κατεβαίνω. Ο κ. Ντούγκιν κλήθηκε από Ρώσους διπλωμάτες και, όπως συμβαίνει πάντα στα Τμήματα Διεθνών Σχέσεων, προσφέρθηκαν να τον φέρουν για διαλέξεις. (...) Mε έχουν εμφανίσει να τον έχω καλέσει εγώ προσωπικά και σαν να έκανε μόνο σε μένα διάλεξη.»

(Συνέντευξη Κοτζιά στον Alpha, 24 Φεβρουαρίου 2015)

Η πρώτη δήλωση Κοτζιά υπέρ του Πούτιν
Η ακροδεξιά πρόκληση του Κοτζιά μόλις ανέλαβε επικεφαλής του ΥπΕξ: με την πρώτη κιόλας δήλωσή του (27.1.2015), κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου, κήρυξε πόλεμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλη τη Δύση για το εμπάργκο στη Ρωσία:

«…αύριο το βράδυ πρέπει να πάμε στις Βρυξέλες γιατί βρισκόμαστε από χθες σε μια σκληρή διαπραγμάτευση γύρω από το ζήτημα ενός τρίτου κύματος κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία και ξέρετε την Πέμπτη έχουμε έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών. Και επιτρέψτε μου να πω από δω ότι ορισμένα δείγματα ορισμένων εταίρων μας δεν ήταν τα καλύτερα. Παραβίασαν τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η νέα Κυβέρνηση. Αυτό το καταστήσαμε σαφές εξ αρχής, δε θα γίνει αποδεκτό.».

https://www.mfa.gr/epikairotita/proto-thema/telete-paradoses-paralabes-tou-upourgeiou-exoterikon-koines-deloseis-aperkhomenes-kai-neas-politikes-egesias.html

 

DUGIN