σύνδεση

Όμιλος Μηνυθέντων υπό Π. Δημητρά

Όμιλος Μηνυθέντων υπό Π. Δημητρά Μοχάμεντ ΑλΚου, "Οι συμφορές της ευτυχίας", 2013. © CAP, Κουβέιτ.

 

Αναδημοσιεύουμε –και προσυπογράφουμε– το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Όμιλος Μηνυθέντων» υπό Π. Δημητρά που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της 15.10.2021 με κίνδυνο να υποστούμε και 4η μήνυση από τον εν λόγω κύριο. Η Παράγκα του Καραγκιόζη που παριστάνει τον προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτή τη φορά δεν μας εμήνυσε ως «Παρατηρητήριο» ή με κάποια άλλη από τις πολλές επωνυμίες που χρησιμοποιεί. Μας εμήνυσε ο ίδιος ο «Εθνικός Μηνυτής» και Ιαβέρης, αυτοπροσώπως: ο Παναγιώτης Δημητράς του Ηλία (υπουργού της Απριλιανής Δικτατορίας). Μας εμήνυσε για 3η φορά (αυτή τη φορά όχι γιατί υπερασπιστήκαμε τους τρεις «ισλαμοφοβικούς» συγγραφείς, οι οποίοι εν τω μεταξύ αθωώθηκαν πανηγυρικά, αλλά γιατί αναρτήσαμε στο Facebook της Athens Review of Books τα άρθρα των Τάκη Θεοδωρόπουλου και Διονύση Γουσέτη που δημοσιεύθηκαν στην «Καθημερινή» στις 1, 3 και 12 Νοεμβρίου 2020. Όμως ο για όλα τα άλλα Παντεπόπτης Watcher Δημητράς το πληροφορήθηκε, λέει, από κάποιο φίλο του στο Facebook με κάμποσους μήνες καθυστέρηση. Γι’ αυτό κατέθεσε τις μηνύσεις του εκπρόθεσμα (μετά την παρέλευση του 3μήνου). Ταυτοχρόνως, με προφανή δόλο, εμήνυσε και δυο από τους μάρτυρές μας στην αιωνίως εκκρεμή 1η δίκη (που αν και χαρακτηρίστηκε «επείγουσα» αναβλήθηκε 8 φορές έως τώρα), Τάκη Θεοδωρόπουλο (για 2η φορά) και Διονύση Γουσέτη, καθώς και τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά, γιατί προφανώς εδημοσίευσε αντί να λογοκρίνει τα άρθρα τους, όπως ασφαλώς θα ήθελε ο Δημητράς. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Στέβης, ο οποίος παρέλαβε τα παραληρήματά του που βαφτίζει «μήνυση», χωρίς δεύτερη σκέψη παραβίασε ωμά το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ (αν βέβαια το έχει υπόψη του…). Δηλαδή αντί να πετάξει στα σκουπίδια τις εν λόγω ασυναρτησίες, αποφάσισε να μας ταλαιπωρήσει και να εξαποστείλει κλήσεις «υπόπτων» εναντίον όλων (Βασιλάκη, Γουσέτη, Θεοδωρόπουλου, Παπαχελά). Ο διευθυντής της Athens Review of Books αρνήθηκε να συμπράξει σε μια τέτοια πράξη ελαφρότητος, αρνούμενος να απολογηθεί. Μάλιστα κατήγγειλε το εμμονικό κρούσμα εγγράφως στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και στον Υπουργό Δικαιοσύνης. Σας υποσχόμαστε ότι η συνέχεια θα είναι συναρπαστική, αφού κάποιοι –αρμόδιοι δυστυχώς– εξακολουθούν να μη σέβονται τις ζωές των άλλων. Ημών εν προκειμένω. Ακολουθεί το άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου:


Οµιλος µηνυθέντων
Η Καθημερινή, 15 Οκτωβρίου 2021
TΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟ∆ΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

∆εν είµαι µέλος της ΕΣΗΕΑ, οπότε δεν κινδυνεύω µε διαγραφή, όπως ο φίλος Αρης Πορτοσάλτε, επειδή δεν συµµετείχε σε απεργία που κήρυξε η Α∆Ε∆Υ. Το επαγγελµατικό µου κύρος, χωρίς να είναι τίποτε σπουδαίο, δεν εξαρτάται ούτε από την Α∆Ε∆Υ, ούτε καν από τη ΓΕΝΟΠ ∆ΕΗ ή τη λατρεµένη ΟΛΜΕ. Οµως, µη νοµίζετε ότι αισθάνοµαι µειονεκτικά. Ανήκω σε όµιλο ο οποίος διαθέτει επίλεκτα µέλη της κοινωνικής και πολιτικής µας ζωής, όπως ο κ. Ανδριανόπουλος, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Τσιάρας, η κ. Κεραµέως, πλήθος εισαγγελέων και οι φίλες Σώτη Τριανταφύλλου, Λώρη Κέζα και πολλοί ακόµη. Είναι ο όµιλος «Μηνυθέντων υπό Παναγιώτη ∆ηµητρά». Στις τελευταίες αρχαιρεσίες εκλέξαµε πρόεδρο τον διευθυντή της µηνιαίας επιθεώρησης Athens Review of Books, κ. Μανόλη Βασιλάκη, ως πολλαπλώς µηνυθέντα. Στις επόµενες θα διεκδικήσω εγώ την προεδρία, αφού σήµερα έχω στο ενεργητικό µου δύο τουλάχιστον µηνύσεις. Η κατηγορία επί ισλαµοφοβία που µου είχε αποδώσει βρήκε τη θέση της στο αρχείο. Πριν όµως βρει τη θέση της εκεί, απασχόλησε το τµήµα ρατσιστικής βίας της ΓΑ∆Α, δύο τουλάχιστον εισαγγελείς, δύο µάρτυρες, τον Παναγιώτη Πικραµµένο και τον Απόστολο ∆οξιάδη, και τον αγαπητό δικηγόρο Γιώργο Βουκελάτο. ∆εν είναι και λίγο να ξέρεις ότι τόσοι άνθρωποι που εκτιµάς ασχολούνται µε τις υποθέσεις σου.

Τον κ. ∆ηµητρά δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικώς. Και για να είµαι ειλικρινής, δεν θα το επιθυµούσα. Αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι δεν εκτιµώ τις προσπάθειες που κάνει για να µε φροντίσει. Στη νέα του µήνυση, για την οποία καλούµαι να απολογηθώ ως «ύποπτος», µε κατηγορεί ότι τον συκοφάντησα. Είναι µία από τις εκατοντάδες που έχει καταθέσει. Πόσες από αυτές δικαιώθηκαν; Ποιος ξέρει. Οµως αξιοποιήθηκαν. Καταθέτεις µήνυση κατά της υπουργού Παιδείας για διακρίσεις σε σχολείο όπου φοιτούν τσιγγάνοι. Η µήνυση καταλήγει στο αρχείο. Oµως εσύ έχεις φροντίσει να ενηµερώσεις διεθνείς οργανισµούς, δυσφηµίζοντας την ελληνική πολιτεία και προβάλλοντας εαυτόν ως υπερασπιστή των δικαιωµάτων τους. Μην ξεχνάµε ότι ο κύριος έχει αποκαλέσει τη Ν.∆. ναζιστικό κόµµα. Στην περίπτωσή µου τα πράγµατα είναι πιο απλά. Είµαι µάρτυρας υπεράσπισης του Μανόλη Βασιλάκη στην αντιδικία του µε τον εν λόγω κύριο. Τι καλύτερο γι’ αυτόν από το να εµφανιστώ στο δικαστήριο µε µια µήνυση για συκοφαντική δυσφήµηση εις βάρος µου;

Στον Oµιλο, πάντως, περνάµε ωραία. ∆ιαβάζουµε τους Τάιµς, πίνουµε τσάι ή ουίσκι και βάζουµε διάφορα στοιχήµατα. Oχι τίποτε σπουδαία όπως αυτό του Φιλέας Φογκ στο αριστούργηµα «Ο γύρος του κόσµου σε 80 ηµέρες» του Βερν. Είµαστε απλοί άνθρωποι. Στοιχηµατίζουµε ποιος θα είναι ο επόµενος που θα µηνύσει ο κ. ∆ηµητράς.