σύνδεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ο απελέκητος Τσίπρας «συνομιλεί» στα κορακίστικα και στη νοηματική με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στη Νέα Υόρκη, 28 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια του 10ου ετήσιου συνεδρίου του Clinton Global Initiative, γελοιοποιούμενος παγκοσμίως. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Στον ΣΥΡΙΖΑ επινοούσαν μύθους για μιαν Ελλάδα όπου στους δρόμους της αντηχούσε δήθεν η μπότα «του φασιστικού καθεστώτος». Δεν υπολόγισαν όμως ότι η άρνηση της πραγματικότητας δεν εξαλείφει την πραγματικότητα. Και ότι οι κανονικοί άνθρωποι που δουλεύουν, ελπίζουν, παλεύουν μέσα σ’ αυτήν ξέρουν την αλήθεια μέσα στον νου τους, στην καρδιά τους και –γιατί όχι;– και στην τσέπη τους. Εκείνοι ήταν που ορθώθηκαν γιγάντιο κύμα και τους κατάπιαν.

Ο Μωυσής Ελισάφ.

Ο Μωυσής Ελισάφ, ο εκλιπών «Εβραίος δήμαρχος» των Ιωαννίνων, έθεσε ως αρχή του ότι για να ζήσει πνευματικά ο άνθρωπος στην Ελλάδα του 21ου αιώνα πρέπει να καταπολεμήσει μέσα του την μνησικακία και να καλλιεργήσει τη σοφία που οδηγεί στην ανοιχτότητα του νου και στον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Μια ρεαλιστική απεικόνιση της ομιλούμενης νεοελληνικής της Πόλης στα μέσα του δέκατου όγδοου αιώνα.