ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Λιθογραφία του Ονορέ Ντωμιέ,

Με το τεύχος αυτό η Athens Review of Books κλείνει την πρώτη δεκαετία της. Μπαίνει στο 11ο έτος ελεύθερη αλλά πολιορκημένη. Συμβολικά, δημοσιεύουμε ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στον πρόσφατα εκλιπόντα μεγάλο κριτικό Χάρολντ Μπλουμ, το οποίο δεν είχαμε προγραμματίσει, αλλά εις πείσμα των περιστάσεων και σε λιγότερο από 15 ημέρες φέραμε εις πέρας. Αυτό το αφιέρωμα, σε συνθήκες ψυχολογικής βίας και οικονομικής ασφυξίας, εκτός από την οφειλόμενη τιμή σε αυτή τη μεγάλη μορφή του παγκόσμιου πολιτισμού (και σε έναν δικό μας άνθρωπο), αποτελεί και δείγμα του τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε συνθήκες ελευθερίας.

 

Ο τεθλιμμένος πολιτικός συγγενής Πέτερ Χάντκε μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση στο Ποζάρεβατς, γενέτειρα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, λίγο πριν την κηδεία του δολοφόνου της Γιουγκοσλαβίας, στις 18 Μαρτίου 2006. © STR / AFP / Visual Hellas

Αντικείμενο του παρόντος άρθρου είναι η ηθική συμπεριφορά του συγγραφέα Πέτερ Χάντκε, η πνευματική του εντιμότητα ή ανεντιμότητα και η στοιχειώδης κατανόηση των ιστορικών συμβάντων.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK