ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

135 «στραβές» στη βάρδια της Ξένης Δημητρίου

Στη «βάρδια» της Ξένης Δημητρίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το διάστημα 2016-2018, συνέβησαν 135 «στραβές»: οι θάνατοι κρατουμένων στις φυλακές υπολογίζεται ότι είναι συνολικά 135. Για κανέναν από τους θανάτους όλων αυτών που υποτίθεται ότι τη ζωή και την ακεραιότητά τους εγγυάται πλέον η Ελληνική Δημοκρατία, για τους οποίους είναι αποκλειστικά υπεύθυνη μετά τον εγκλεισμό τους η Ελληνική Πολιτεία, για κανέναν δεν ενδιαφέρθηκε η ευαίσθητη χριστιανή κυρία Ξένη.

Σε πολλούς χριστιανικούς ναούς τον μεσαίωνα αναπαριστούσαν τους Εβραίους σαν γουρούνια (Judensau). Το μήνυμα σαφέστατο: ήταν ανεπιθύμητοι. Εδώ αντισημιτικό γλυπτό στον ναό της πόλης της Βιτεμβέργης όπου κήρυττε ο Λούθηρος. Τις αντισημιτικές του απόψεις διατύπωσε στο

Σε σχέση με τη διαφύλαξη των ιστορικών μας αξιών, μπορούμε να στηριχτούμε στην πείρα του παρελθόντος και να ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε σε έναν κόσμο τον οποίο πολλοί δεν έχουν ακόμη αποδεχθεί από ιδεολογικής ή ψυχολογικής απόψεως – και δεν φαίνεται ότι θα τον αποδεχθούν, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ιδιαίτερη ύπαρξή μας, και κυρίως την ύπαρξή μας ως κρατικής οντότητας.

Ο «κύριος Κουφοντίνας», η «κυρία Ξένη» και ο «κύριος Τσίπρας»
«Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» και «Ad tuum, Domine, tribunal appello»
Ένα πεδίο άσκησης του ελληνικού Ρομαντισμού (1830-1880)
Ο Πέππας, ο Λέκκας, η «Θέμις» (η Κατασκευαστική) και ‒πάλι‒ ο Καλογρίτσας
Πόσο κατάλληλος είναι να κρίνει τα εμπειρικά και ηθικά δεδομένα που στηρίζουν ένα νομοθέτημα;
Ο «Ερωτόκριτος» της μετάφρασης και η «Ελευθερωμένη Ιερουσαλήμ» του Ιουλίου Τυπάλδου

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK