σύνδεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζων Μέυναρντ Κέυνς, περ. 1938. © Gordon Anthony/ Getty Images/ Ideal Image
Τζων Μέυναρντ Κέυνς

Ο Ανδρεάδης ήταν άνθρωπος με διεθνείς συνήθειες και αντίληψη. Έγραψε αρκετά βιβλία στα γαλλικά και αγγλικά. Ήταν άνθρωπος με ευρεία κουλτούρα, που ενδιαφερόταν εξίσου τόσο για τη λογοτεχνία και τις τέχνες όσο σχεδόν και για την πολιτική, την οικονομία και την ιστορία. Έγραψε ένα βιβλίο για το σύγχρονο Αγγλικό Θέατρο και έναν τόμο για το Βιεννέζικο Θέατρο. Τον είδα τελευταία φορά σε ένα θεωρείο στο Covent Garden να απολαμβάνει μια παράσταση μπαλέτου.

Οἱ Ἀνδρεάδης, Ἐπ. Δεληγιάννης, Γέροντας, Δαμασκηνοί, Ἀθανασιάδης, Πέτρος Δεληγιάννης, καὶ Ἑλ. Καράλη στὸ κατάστρωμα τοῦ πλοίου «Ψαρά», τὸ 1904. Φωτογραφικὸ Ἀρχεῖο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ.
Άγγελος Θ. Αγγελόπουλος

Ο Ανδρεάδης υπήρξε μια καταπληκτική πολύπλευρη φυσιογνωμία με παγκόσμια ακτινοβολία. Ιστορικός από τους ελάχιστους, οικονομολόγος διαπρεπής, Δάσκαλος χαρισματικός, ένθερμος υποστηρικτής της Ελλάδος σε διεθνείς διασκέψεις, όπου συχνά την εκπροσωπούσε, συγγραφέας, θεατρικός και μουσικός κριτικός, ελάμπρυνε την επιστημονική και πνευματική ζωή της χώρας μας και την έκαμε γνωστή στο εξωτερικό, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα μας.