ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αγκαλιά με την αμερικανική σημαία πριν μιλήσει στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (Conservative Political Action Conference, CPAC), στις 2 Μαρτίου 2019. © Al Drago / Bloomberg via Getty Images / Ideal Image

ΤΟ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και πολλοί από τους βιογράφους του έχουν περιγράψει την άποψή του για την πολιτική ως προγραμματισμό τηλεοπτικού «ριάλιτι». Ο αυτοπεριγραφόμενος ως «αγαπημένος Πρόεδρος» της Αμερικής προσπαθεί σε καθημερινή σχεδόν βάση να παρουσιάζει κάποιου είδους δραστηριότητα που να επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού στο πάντα ανικανοποίητο εγώ του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ. Τον προγραμματισμό «ριάλιτι» δεν τον απασχολούν προβλήματα, ούτε η πραγματικότητα (reality), αλλά οι εγωκεντρικές ραδιουργίες, το χάος και η ανάδειξη ενός «νικητή».

Η Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν μιλώντας στο Conservative Political Action Conference (CPAC). © Mario Tama / Getty Images / Ideal Image

Τον περασμένο Φεβρουάριο συνήλθε στην Ουάσινγκτον το Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC). Η ετήσια αυτή συγκέντρωση είναι κάτι σαν ένα Νταβός της Δεξιάς, στο οποίο τόσο άνθρωποι που είναι ήδη στα πράγματα όσο και άλλοι που φιλοδοξούν να ανελιχθούν μαζεύονται για να ενημερωθούν για το τι φρέσκο υπάρχει.

Ο Πέππας, ο Λέκκας, η «Θέμις» (η Κατασκευαστική) και ‒πάλι‒ ο Καλογρίτσας
Πόσο κατάλληλος είναι να κρίνει τα εμπειρικά και ηθικά δεδομένα που στηρίζουν ένα νομοθέτημα;
Ο «Ερωτόκριτος» της μετάφρασης και η «Ελευθερωμένη Ιερουσαλήμ» του Ιουλίου Τυπάλδου
Statement by the President of New Democracy, on the 100th issue of the Athens Review of Books
Η τολμηρή κατάθεση ενός βρετανού θεράποντα της νεότερης ελληνικής ιστορίας

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK