ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικοί οδηγούν τον Αχμέτ Αλτάν ξανά στη φυλακή στις 12 Νοεμβρίου 2019, ενώ η κόρη του Σεμέν προσπαθεί να τον χαιρετίσει.

Οι πολιτικές και δικαστικές περιπέτειες στην Τουρκία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αχμέτ Αλτάν  τον κατέστησαν σύμβολο των αγώνων για την ελευθερία. Είναι όμως μισητός στους κεμαλιστές, στους στρατιωτικούς και στον Τ. Ερντογάν. Ο Αχμέτ Αλτάν συνελήφθη το Σεπτέμβριο του 2016 και κρατήθηκε στην φυλακή 1.138 μέρες, καταδικάστηκε σε ισόβια, ποινή η οποία μετετράπη σε 10ετή κάθειρξη, αποφυλακίστηκε προσωρινά στις 5 Νοεμβρίου για να συλληφθεί ξανά στις 12 Νοεμβρίου. Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός τα βιβλία του Ατέλειωτη νύχτα (2015) και Το τελευταίο παιχνίδι (2014).

Ο Τζον Έντγκαρ Γουάιντμαν.

Το καλοκαίρι του 1955 ο 14χρονος Έμετ Τιλ βρήκε μαρτυρικό θάνατο στο Μάνεϊ του Μισισίπι επειδή υποτίθεται πως είχε παρενοχλήσει μια λευκή γυναίκα.  Χωρίς να έχει καν αποσαφηνιστεί αν όντως ο Έμετ Τιλ την παρενόχλησε ή πώς την παρενόχλησε, ο λευκός σύζυγός της και ένας λευκός φίλος του αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να δείξουν στον νεαρό ότι «το Μάνεϊ δεν είναι Σικάγο» ή Λος Άντζελες ή Νέα Υόρκη.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK