ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πλωτίνος. Μαρμάρινη προτομή, χρονολογία περ. 250-260 μ.Χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Όστιας.

Οφείλουμε ένα τεράστιο χρέος στον Παύλο Καλλιγά που μας έδωσε, με βαθιά γνώση του θέματος, με απερίσπαστη αφοσίωση, και με συγκινητική αγάπη, μια τόσο ζωντανή εικόνα τού τρίτου μεγάλου φιλόσοφου της αρχαίας ελληνικής παράδοσης.

Ο Ισθμός της Κορίνθου, 1902. Στερεοσκοπική φωτογραφία Underwood & Underwood. Φωτ. Αρχείο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ.

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος θέτει το καίριο ερώτημα: Πήραμε το μάθημά μας από την ιστορία των Εθνικών Δανείων; Πολύ φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω πλήρως μαζί του: «Η υπερβολική εξάρτηση από τον δημόσιο δανεισμό έχει όμως και τα όριά της, όπως κατανοεί κάθε νοήμων πολίτης. Όποια και αν είναι τα ωφελήματα του δημόσιου δανεισμού, που υπάρχουν αν αυτός χρησιμοποιείται παραγωγικά και λελογισμένα, άλλο τόσο σημαντικές είναι οι οφειλές που αυτός προκαλεί. Το ιστορικό αυτό μάθημα δεν φαίνεται να το διδάχτηκε καλά το πολιτικό σύστημα και ο Έλληνας πολίτης, καθώς επανειλημμένα στην οικονομική της ιστορία η Ελλάδα βρέθηκε στα ίδια οικονομικά αδιέξοδα».

«Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» και «Ad tuum, Domine, tribunal appello»
Ένα πεδίο άσκησης του ελληνικού Ρομαντισμού (1830-1880)

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK