ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

O Κώστας Κριμπάς στη Σίφνο το καλοκαίρι 2003. Το μπλουζάκι του έχει σχέδιο του διάσημου καλλιτέχνη Μέιναρντ Ρης. Αρχείο Ελένης Κριμπά.

Ο Κώστας Κριμπάς υπήρξε συνεργάτης της Athens Review of Books από το πρώτο κιόλας τεύχος της. Το εύρος της θεματολογίας των άρθρων του είναι ένα μικρό μόνο δείγμα του εύρους της παιδείας και των ενδιαφερόντων του. Από εννοιολογικά ζητήματα της εξελικτικής βιολογίας και την ιστορία της υποδοχής της στην ελληνική κοινωνία έως θέματα γενετικής ιστορίας του ανθρώπου, ρατσισμού, φιλοσοφίας της βιολογίας αλλά και ιστορίας της ακαδημαϊκής κοινότητας, ζητήματα γλώσσας και εθνικής ταυτότητας μέχρι και περιβαλλοντικά προβλήματα, όλα μέσα από ιδιαίτερο βλέμμα, βαθιά εμποτισμένο από τον δαρβινισμό.

Ο θυμός των Ελλήνων

Ο θυμός ή και η οργή είναι τα κυρίαρχα στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν τη συλλογική συμπεριφορά των πολιτών από την Επανάσταση του 1821 και τη γέννηση του ελληνικού κράτους έως τις ημέρες μας. Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος εντόπισε στο βιβλίο του με επιτυχία τον τρόπο που ο θυμός αυτός, ως διαχρονικό και αναπόσπαστο στοιχείο της «ελληνικής ψυχής», επηρέασε την πορεία του ελληνικού κράτους.

Προσωπική μαρτυρία για τον μεγάλο εξελικτικό
Ελληνικές κοινότητες, δημοκρατία και οικονομική ανάπτυξη στην κλασική αρχαιότητα