Ο άτεγκτος «εκτελεστής» της Athens Review of Books

FacebookTwitterLinkedInGoogle+Email

Ι. Κ. Μαντζουράνης [1]

mantzouranis30.7.17


κλικ στην εικόνα για πανοραμική άποψη

Από τον ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

«Όχι μόνο ουδέποτε καταδικάστηκα, αλλά αντιθέτως με τη με αριθμό
3288/1999 ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών μετά
από σύμφωνη εισαγγελική πρόταση κρίθηκε παράνομη και καθ’
υπέρβαση εξουσίας και η δίωξη και η προσωρινή κράτησή μου
[1]
Ι.Κ. Μαντζουράνης, ηλεκτρονικά μέσα και εφημερίδες 10 και 11 Οκτωβρίου 2016

Το dirty job της «εκτέλεσης» της απόφασης εναντίον της Athens Review of Books για λογαριασμό τού, για κακή μας τύχη, υπουργού Εξωτερικών, Πολυκαθηγητή Κοτζιά ανέλαβε ο διαβόητα γνωστός Ιωάννης Κ. Μαντζουράνης. Αν δεν ήταν αυτός, θα ήταν ο εξίσου αξιότιμος Φαήλος Κρανιδιώτης, με τον οποίο συν-έραψαν την αγωγή του Κοτζιά, με τον ευγενή στόχο να κλείσει την ARB. Δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους επιτεύχθηκε η επιεικώς αναίσχυντη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την Εισηγήτρια μάλιστα της υποθέσεως αναξιοπρεπώς να καταψηφίζει τον εαυτό της και την εισήγησή της, για λόγους που δεν προκύπτουν από την απόφαση.

Τώρα πραγματοποιήθηκε η εκτελεστήρια πράξη του Μαντζουράνη που ασφαλώς συνάδει με το ήθος της συγκεκριμένης αντιδικίας. Όπως και με τον διακαή πόθο τους να κλείσουν την Athens Review of Books. Ο αναλαβών την εκτέλεση δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Αποτελεί φαιά εξοχότητα του χειρότερου Πασόκ και τώρα Kronjurist, δηλαδή νομικό του (τσίγκινου) στέμματος, του κράτους των Συριζανέλ. Διαλάμπει και ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου, όπως λ.χ. στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Έχουμε δημοσιεύσει την «αναγγελία» του για το σκάνδαλο Κοσκωτά (βλ. «Όταν ο Kronjurist του Σύριζα είχε προβλήματα με τον νόμο», ARB, τχ. 78, Νοέμβριος 2016). Ο «αναγγέλων» Ι. Κ. Μαντζουράνης, προφυλακισμένος ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Μάρτιο 1989 «ανήγγειλε», δηλαδή σε απλά ελληνικά κατέδωσε, στον εφέτη ανακριτή σωρεία εγκληματικών πράξεων του ιδίου και των συγκατηγορουμένων του και συνεργών του, Κοσκωτά και Κουτσόγιωργα, προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του σχετικού νόμου (άρθρο 236 του ΠΚ). Αφού εξέτισε το 18μηνο, αποφυλακίστηκε με εγγύηση 10 εκατομμυρίων δραχμών.

mantzouranis19.10.16Μετά από μια δεκαετία κωλυσιεργιών, το 1999, έγινε η δίκη, και όταν πέρασαν μερικά χρόνια και κάπως ξεχάστηκε το σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ελλάδα τουλάχιστον για μια δεκαετία, εμφανίστηκε τάχα άσπιλος και ισχυριζόμενος με κάθε ευκαιρία ότι ουδέποτε καταδικάστηκε, αλλ’ αντιθέτως με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών «κρίθηκε παράνομη και καθ’ υπέρβαση εξουσίας και η δίωξη και η προσωρινή κράτησή [τ]ου», κατά την κουτοπόνηρη φραστική διατύπωση του ιδίου. Με δυο λόγια κάτι σαν πανηγυρικά αθώος! Έκτοτε, ως «έμμισθος λειτουργός της Δικαιοσύνης» συμβάλλει στην απόδοσή της, στην αυστηρή τιμωρία των παρανομούντων, ενώ πλέον αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα του συριζανελικού κράτους (και παρακράτους) δικαίου. Μετά την Πτώση του ήρθε η Δικαίωση, η εκ νέου Παρουσία και η Άνοδος στο δικανικό στερέωμα.

Ψάχνοντας στους χοντρούς φακέλους μου από την εποχή του περιοδικού Αντί, βρήκα μερικούς με την ένδειξη «Μαντζουράνης-Κουτσόγιωργας», οι οποίοι περιείχαν κάποια ογκώδη κιτρινισμένα ντοκουμέντα, δικαστικά, τραπεζικά, κ.ά. Όσο για τα αποκόμματα εφημερίδων, εκατοντάδες. Όλα είναι από την ανιδιοτελή πολιτική δράση τού εν λόγω Kronjurist. Αγαπητοί αναγνώστες, ο άτεγκτος «εκτελεστής» της Athens Review of Books δεν είναι όπως πιθανώς τον φαντάζεστε. Είναι ένα μονοπρόσωπο κοινωφελές ίδρυμα, που έχει βάλει στόχο, από το 1999 που αποδόθηκε «λευκός» στην κοινωνία, να στρατευτεί στην υπηρεσία του Καλού, του Δικαίου, του Νομικού Πολιτισμού. Ο εν λόγω Kronjurist διαμορφώνει σήμερα τον νομικό Κανόνα. Τολμούμε να πούμε πως ενσαρκώνει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο το Κράτος του Δικαίου των Σύριζα & Co.

Πάντα θαυμάζουμε την «άνοδο» ανθρώπων που κατάφεραν τόσο πολλά με την αξία και το ήθος τους. Ένας απ’ αυτούς είναι κι ο ακαταπόνητος ομογάλακτος του αντιδίκου μας, συγγραφέας του Λενινιστικού Λεξικού (1979), μεταφραστής και προπαγανδιστής του Συντάγματος της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (1979) — την ίδια δηλαδή εποχή που ο Κοτζιάς συνεργαζόταν με τον Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα της σταλινικής δικτατορίας της ΓΛΔ, Μάνφρεντ Μπουρ (Ελαφοπόδαρο), αλλά δεν ήταν θαυμαστής του καθεστώτος σύμφωνα με καταγέλαστες δικαστικές αποφάσεις.

Ανάμεσα στα δικόγραφα και έγγραφα που βρήκαμε στο αρχείο μας, υπάρχει και ένα 143 σελίδων. Είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Η περίφημη υπ’ αριθμ. 3288/1999 απόφαση την οποία επικαλείται ο Μαντζουράνης δεν γράφει όμως αυτά που διατείνεται ο συγκεκριμένος κύριος. Σύμφωνα με αυτήν:

«Β) Ο δεύτερος Ιωάννης Μαντζουράνης, δια πλειόνων πράξεων ετέλεσε περισσότερα εγκλήματα…» (σ. 136), όμως «παύει οριστικά την ποινική δίωξη ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ κατά του 2ου κατηγορουμένου Ιωάννη Μαντζουράνη του Κωνσταντίνου» (σ. 140).

Τέτοια έγγραφα, που τιμούν την λαμπρή προσωπική ιστορία του Kronjurist, με τα οποία αποδεικνύονται η αρετή και οι ικανότητές του επιβίωσης σε κάθε περίσταση, τώρα που είναι κατ’ αποκοπήν νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, ασφαλώς απέκτησαν πολιτική αξία. Θα τα αναδείξουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ >>>

 


[1] Αυτό είναι το «παραμυθάκι» που απαγγέλλει επί χρόνια ο συνεργός των Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά. Πρόσφατα επανέλαβε αυτά τα ψεύδη για να «απαντήσει» στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν σκανδαλωδώς πρωταγωνιστούσε έχοντας τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Συριζανέλ πληρεξούσιος του …Ελληνικού Δημοσίου στην παράνομη και διαβλητή διαδικασία για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Είχε, βλέπετε, ο άνθρωπος το know how από την εποχή της απόπειρας άλωσης του Τύπου που εξελίχθηκε στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Μιλώντας τότε στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει: «Τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι οι υποστηρικτές σας, κύριε Τσίπρα, τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν το νέο τους πατέρα, ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα τον νέο του εργοδότη», προθέτοντας: «Κοσκωτάς-Τσίπρας: ένας Μαντζουράνης δρόμος» (Πρακτικά Βουλής, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, https://goo.gl/ughkDM).