Η ARB ενημερώνει τους Προέδρους Τουσκ, Γιούνκερ και τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και ΗΠΑ για τις ακαδημαϊκές περγαμηνές του Κοτζιά

FacebookTwitterLinkedInGoogle+Email

Kotzias-Palaiwn-patrwn10.11.15

Ο κατά δήλωσή του απόγονος του Παλαιών Πατρών (Ανατολικού; Δυτικού;) Γερμανού Ν. Κοτζιάς με τους θυρεούς-λάβαρα των Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου που διαδίδει ότι τον διεκδικούσαν και κάποτε τον κέρδισαν ως Καθηγητή! Δεκάδες πανεπιστήμια μάρνανται… Αριστερά ο θυρεός του Καίμπριτζ, που και αυτό τον διεκδικεί (ή το διεκδικεί). [Σχέδιο: Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015

H Athens Review of Books έστειλε σήμερα, επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, επιστολές προς τον Πρόεδρο Τουσκ, τον Πρόεδρο Γιούνκερ, και όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με τις οποίες τους κάνει γνωστό ότι οφείλουν πλέον να απευθύνονται προς τον Ν. Κοτζιά με την δέουσα προσφώνηση «Κύριε Καθηγητά», εκφράζοντας έτσι τον ανάλογο σεβασμό στις ακαδημαϊκές περγαμηνές του.

Διότι στην δίκη που είχε με την Athens Review of Books στο Εφετείο Αθηνών ο Ν. Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι:

«…εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου], … Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ…» 

Kotzias-Oxford-Harvard-Marburg

Και τα τρία πανεπιστήμια με τα οποία επικοινωνήσαμε μάς διαβεβαίωσαν γραπτώς ότι οι ισχυρισμοί του δεν έχουν καμία βάση. Τις απαντήσεις αυτές επισυνάπτουμε στις επιστολές προς τους Προέδρους Τουσκ, Γιούνκερ και τους Υπουργούς Εξωτερικών.

Εμείς βέβαια δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστεύουμε τον υπουργό μας. Θεωρούμε μάλιστα πως είναι κέρδος για τη χώρα μας που ο Ν. Κοτζιάς αποποιήθηκε αυτές τις θέσεις στα τρία παραπάνω φημισμένα πανεπιστήμια προκειμένου να ασχοληθεί με τα καθ’ ημάς.