Η ARB ενημερώνει την κα Μογκερίνι και υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ

FacebookTwitterLinkedInGoogle+Email
Σχέδιο του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου εμπνευσμένο από τον πίνακα του Τσέκο Μπράβο (Φραντσέσκο Μοντελάτιτσι), Ο Λορέντσο των Μεδίκων υποδέχεται τις Μούσες, 1635, φρέσκο, Παλάτσο Πίττι, Φλωρεντία. Διακρίνονται ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Κοτζιάς, ο Χόνεκερ, ο Γιαρουζέλσκι, ο Μπρέζνιεφ και στο βάθος ο Πούτιν

Σχέδιο του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου εμπνευσμένο από τον πίνακα του Τσέκο Μπράβο (Φραντσέσκο Μοντελάτιτσι), Ο Λορέντσο των Μεδίκων υποδέχεται τις Μούσες, 1635, φρέσκο, Παλάτσο Πίττι, Φλωρεντία. Διακρίνονται ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Κοτζιάς, ο Χόνεκερ, ο Γιαρουζέλσκι, ο Μπρέζνιεφ και στο βάθος ο Πούτιν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2015 

Η AthensReviewofBooksενημερώνει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι έστειλε την παρακάτω επιστολή και τα αναφερόμενα σε αυτή ντοκουμέντα προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής FedericaMogherini(την οποία κοινοποίησε και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου DonaldTusk).

Επίσης την επιστολή αυτή έστειλε και σε υπουργούς Εξωτερικών της χωρών-μελών της ΕΕ, ανάμεσα στους οποίους: Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier, Μεγάλης Βρετανίας, PhilipHammond, της Σουηδίας Margot Wallström, της Αυστρίας SebastianKurz, της Πολωνίας GrzegorzSchetyna, Ιταλίας PaoloGentiloni, Γαλλίας LaurentFabius, Ολλανδίας BertKoenders.

***

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πριν από λίγο καιρό αισθανθήκαμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις έξαλλες αντιδυτικές-αντιευρωπαϊκές θέσεις (από τη δεκαετία του 1970, στις οποίες δυστυχώς επιμένει έως και σήμερα) του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά και για τις δραστηριότητές του στην υπηρεσία της προπαγάνδας του πιο στυγνού ολοκληρωτισμού επί 25 περίπου χρόνια. Επισυνάπτουμε την επιστολή που είχαμε στείλει στον Πρόεδρο Τουσκ ώστε να μην επαναλαμβάνουμε όσα αναφέρονται εκεί.

Σε Εσάς στέλνουμε σήμερα το αντίτυπο ενός βιβλίου το οποίο φέρει την υπογραφή του Manfred Buhr (κορυφαίος συνεργάτης της ΣΤΑΖΙ με το ψευδώνυμο ‘Rehbein’-Ελαφοπόδαρος) ως επικεφαλής συγγραφικής ομάδας στην οποία το όνομα του Νίκου Κοτζιά φιγουράρει δεύτερο. Πρόκειται για το DerautonomeIntellekt, το οποίο εκδόθηκε από τον κρατικό-κομματικό εκδοτικό οίκο Akademie Verlag της DDR, το 1976.

Σημειώνουμε ότι πρόσφατα, με συνέντευξή του στο Der Spiegel, ο Ν. Κοτζιάς παραδέχθηκε επιτέλους (πράγμα το οποίο τα τελευταία χρόνια απέκρυπτε επιμελώς) ότι έχει γράψει δεκάδες βιβλία και μπροσούρες σταλινικής προπαγάνδας στα ελληνικά, προβάλλοντας την ακραίου αμοραλισμού και αυτο-εξευτελιστική «δικαιολογία» ότι «Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες.» (9.2.2015).

Βεβαίως απέκρυψε άλλες χειρότερες δραστηριότητές του, όπως τη συνεργασία του με τον Manfred Buhr (‘Rehbein’ – Ελαφοπόδαρος), τις οποίες αναρωτιόμαστε κατ’ εντολήν τίνος τις πραγματοποίησε.

Ασφαλώς υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία της δράσης του τα οποία θα μπορούσε κανείς να Σας γράψει, αλλά πιστεύουμε ότι αυτά μαζί με τις αντιευρωπαϊκές και φιλορωσικές δηλώσεις του από τότε που διορίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών αρκούν για να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι είναι ένας εχθρός της Ευρώπης. Οπωσδήποτε πληροφορηθήκατε την ύβρη του, μόλις προχθές, ότι η Ευρώπη δήθεν ασκεί «πολιτιστικό ρατσισμό» εναντίον της Ελλάδας. Ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη» – προειδοποιεί δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που απειλούσε η DDR τη δεκαετία του 1980 ότι θα πλημμυρίσει η Δυτική Γερμανία με πρόσφυγες από τη Ρουμανία και άλλες χώρες.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο άνθρωπος προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην χώρα μας, την Ελλάδα, και ταυτόχρονα υπονομεύει τη μεγάλη κοινή πατρίδα μας, την Ευρώπη.

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2015

Με εκτίμηση
Μαρία Βασιλάκη
Εκδότρια της Athens Review of Books

PRESS RELEASE

Athens, March 10, 2015

 

The Athens Review of Books hereby informs the international press that it sent the following letter and documents mentioned therein to the High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy/ Vice-President of the Commission Federica Mogherini and communicated it to the President of the European Council Donald Tusk.

This letter was also sent to a number of Ministers of Foreign Affairs, including Frank-Walter Steinmeier, Foreign Minister of Germany, Philip Hammond of the United Kingdom, Margot Wallström of Sweden, Sebastrian Kurz of Austria, Grzegorz Schetyna of Poland, Paolo Gentiloni of Italy, Laurent Fabius of France, Bert Koenders of the Netherlands.

***

 

Honorable Minister,
A short time ago we felt it was our duty to inform the President of the European Commission about the delirious anti-Western, anti-European views (beginning in the 1970s and unfortunately persisting to the present) of the new Foreign Minister of Greece, Nikos Kotzias and for his activities in the service of the most callous totalitarian propaganda for now nearly 25 years. We have attached the letter that we sent to President Tusk so as not to reiterate the contents.

Today we are sending you a copy of a book that bears the signature of Manfred Buhr (chief collaborator of STASI with the pseudonym “Rehbein”- “Deerfoot”) as head of a team of writers in which the name of Nikos Kotzias figures second. The volume is Der autonome Intellekt which was published by the State-partisan publishing house, Akademie Verlag of East Germany in 1976.

It is worth mentioning that in a recent interview for Der Spiegel N. Kotzias finally admitted (something he has diligently concealed the past years) that he wrote dozens of books and Stalinist propagandist brochures in Greek, offering the self-mocking and extremely amoral “excuse” that “I was on the Central Committee of the Greek Communist Party. I wrote things under the command of my party, about Poland for example, which were nonsense.” (2.9.2015)

Furthermore he hid other much worse activities such as his collaboration with Manfred Buhr (“Rehbein” – “Deerfoot”) and we might ask on whose orders had he conducted this operation?

Certainly there is far more evidence of his actions that someone could write to you about but we think that the aforementioned along with his anti-European and pro-Russian pronouncements since he was named Foreign Minister suffice for one to come to the conclusion that he is an enemy of Europe. Of course you have been informed of his statement of two days ago according to which Europe allegedly practices “political racism” against Greece. While at the same time he insisted emphatically that “there are millions of immigrants and thousands of jihadists who are on their way to Europe” – in other words he warns in the same way the German Democratic Republic was threatening in the 1980s that West Germany would be flooded with refugees fleeing Romania among other countries.

We are convinced that Kotzias is offering our nation, Greece, a terrible service while simultaneously undermining the great home we share, Europe.

Athens, March 9, 2015

Yours respectfully,
Maria Vasilakis
Editor of the Athens Review of Books

***

 

Herrn
Bundesaußenminister Dr. Frank – Walter Steinmeier

Athen, 9 März 2015

Sehr geehrter Herr Bundesaußenminister,
vor kurzem fühlten wir uns dazu verpflichtet, den Präsidenten des Europäischen Rates über die außergewöhnlichen antiwestlichen und antieuropäischen Positionen des neuen Griechischen Außenministers Nikos Kotzias zu informieren, die seit den 1970er Jahren bis heute leider immer die gleichen geblieben sind. In diesem Zusammenhang informierten wir auch über die seit 25 Jahren andauernden Aktivitäten des heutigen Griechischen Außenministers als Propagandist im Dienste eines herzlosen Totalitarismus. Um Wiederholungen zu vermeiden, erhalten Sie anbei unser Schreiben an den Präsidenten des Europäischen Rates, Herrn Donald Tusk.

Ihnen übersenden wir heute ein Buch, für das Manfred Buhr (Spitzenmitarbeiter der Stasi mit Decknamen ‚Rehbein’) als Leiter einer Autorengruppe verantwortlich zeichnet. An zweiter Stelle steht der Name von Nikos Kotzias. Es handelt sich um ein Buch mit dem Titel „Der autonome Intellekt“, das vom staatlich-parteilichen Akademie-Verlag der DDR 1976 herausgegeben wurde.

Wir möchten anmerken, dass Herr Kotzias erst kürzlich in einem SPIEGEL-Interview endlich zugegeben hat, was er die letzten Jahre sorgfältig verborgen hatte: dass er nämlich viele Bücher und Broschüren mit stalinistischen Propagandainhalten auf Griechisch geschrieben hat. Diese Tatsache „rechtfertigt“ er mit dem extrem amoralischen und selbst- erniedrigenden Satz: „Ich war im Zentralkomitee der Kommunistischen Partei Griechenlands. Da habe ich im Auftrag meiner Partei Sachen geschrieben, über Polen etwa, die Blödsinn waren.“ (9.2.2015)

Natürlich verheimlichte er seine schwerwiegenderen Tätigkeiten wie seine Zusammenarbeit mit Manfred Buhr (‚Rehbein’). Wir fragen uns, auf wessen Geheiß er diese Tätigkeiten ausübte.

Sicher gibt es noch andere Faktoren seiner Tätigkeiten, die wir hier anführen könnten, aber wir glauben, dass die genannten zusammen mit den antieuropäischen und prorussischen Äußerungen, die Herr Kotzias seit seiner Ernennung als Griechischer Außenminister gemacht hat, ausreichen, um zum Ergebnis zu kommen, dass er ein Feind Europas ist. Sicherlich sind Sie über seine beleidigende Äußerung über einen angeblichen „kulturellen Rassismus“ Europas gegenüber Griechenland informiert. Gleichzeitig betonte er Europa gegenüber, dass „es Millionen von Flüchtlingen und Tausende von Dschihadisten geben wird, die nach Europa kommen werden“. Diese Warnung ist von der gleichen Art und Weise wie diejenige, mit der in den 1980er Jahren die DDR damit drohte, dass Westdeutschland mit Flüchtlingen aus Rumänien und anderen Ländern überschwemmt werden wird.

Wir sind davon überzeugt, dass dieser Mensch unserem Vaterland Griechenland sehr schlechte Dienste leistet und dass er gleichzeitig unser großes gemeinsames Vaterland Europa untergräbt.

Mit vorzüglicher Hochachtung
Maria Vassilaki
Herausgeberin der Athens Review of Books